Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kalibracja - problem z kartą gf 120 MP, HELP!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 meian

meian
  • 106 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 kwietnia 2010 - 10:19

Cześć,

1. Czy ktoś zna nazwę programu programu "patch" dla karty gf 120, program likwiduje problem z jasnością podczas kalibracji monitora (EIZO S2243W) ?

2. Kalibrując monitor programem LACIE - blue eye -pro i kalibratorem eye one display 2 po przeprowadzonej procedurze w raporcie nie pojawia się wykres delta e ( załącznik) u mnie w tym miejscu w którym powinny być "słupki" nie ma nic :) ?

Dołączona grafika

3. chciałem użyć programu GretagMacbeth's iMatch 3. Instaluje się poprawnie. Niestety już przy pierwszym kroku kalibracji wysypuje się " błąd" .

Czy te problemy mogą być spowodowane faktem że karta graficzna i monitor nie wymieniają się pomiędzy sobą tablicami LUT? ( złe sterowniki karty!?)

dzięki za odpowiedź,

marek

#2 meian

meian
  • 106 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 kwietnia 2010 - 02:18

No co jest ....?

#3 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 13 kwietnia 2010 - 07:30

Noc jest, tak? Jak pożądasz odpowiedzi online, to łap za telefon i do helpdeska 3. chciałem użyć programu GretagMacbeth's iMatch 3. Instaluje się poprawnie. Niestety już przy pierwszym kroku kalibracji wysypuje się " błąd" . Przestawiłeś język na angielski i się*przelogowałeś? Eye-one match nie dziala w polskim środowisku.

#4 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 13:17

Dokładnie - przeciągnięcie języka angielskiego na sam szczyt listy jest rozwiązaniem. Daj znać czy i Tobie działa :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych