Posiadam iPhone'a 3GS kupione w abo w Erze. Posiadam do niego standardową paczkę Blueconnect'a 500. Od pół roku męczę się z dużym problemem. Gdy chce się połączyć z internetem a nie jestem w zasięgu WiFi (które działa dobrze w każdych warunkach) czyli korzystam z 3G, EDGE występuje brak połączenia (we wszystkich aplikacjach). Czyli brak ikonki (3G, EDGE). Dopiero pomaga całkowite wyłączenie i włączenie telefonu. Dzieje się tak najrzadziej raz na dobę, a często co kilka godzin.
Biorąc pod uwagę ze jest to telefon który często łączy się z internetem (wiadomości push itp) a ja mam wykupiona specjalnie paczkę Blueconnect'a w tym momencie jest prawie bezużyteczny. Bo ciągle resetowanie telefony bardzo denerwuje po 100x braku dostępu do internetu :/.
Wiem że problem przewijał się kilka razu na rożnych forach ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznego rozwiązania a te które polecały inne osoby nie przyniosły pozytywnego rezultatu.
Gdy moje pomysły już się skończyły udałem się do formowego salonu ERY i pokazałem problem który tak często występuje że był "naocznie" widoczny na iPhonie. Konsultant poradził mi wysłanie telefonu do serwisu. Po tygodniu telefon wrócił z notatka iż jest w pełni sprawny. Odebrałem i wróciłem pi tygodniu ponieważ usterka dalej występowała. Została wymieniona karta sim oraz zostały zresetowane ustawienia dotyczące transmisji danych w systemie - niestety dalej nic. Następnie konsultant nadal widząc problem polecił abym ponownie wysłał telefon do serwisu - po 2 tygodniach wrócił z notatka iż jest w 100% sprawny.
W tym momencie nadal usterka występuje kilka razy dziennie a moja cierpliwość się już pomału kończy. Pomimo tego ze uwielbiam ten telefon i z niecierpliwością czekam na OS 4.0 a co miesiąc place ok 140 zł abo + Blueconnect mam już dość.
Wczoraj konsultanta ERY poleciła mi aktywowanie iPhone'a przez iTunes z inna karta a później włożenie swojej. Niestety nie pomogło.
Dodam jeszcze informacja która jest bardzo ważna w tym temacie: Oddając iPhone'a do serwisu dostałem w zamian iPhone'a 3G i problem również występował!
Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem i go rozwiązał? Mi pomysły się już skończyły a w salonie ERY rozkładają ręce pomimo ze usługa w takiej postaci jest niepełna i niezgodna z umową jaka podpisałem z PTC.
Sorry za długość ale chciałem najdokładniej opisać problem.
Pozdrawiam
Edyp
[HIGHLIGHT]majkool
Nazwa tematu poprawiona.

Używaj czasem odnośnika dla wybranego modelu i wersji oprogramowania [?G - ?.?.?].
ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN [/HIGHLIGHT]