Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone wifi laptop windows 7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 pelamis

pelamis
  • 33 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:01

Chcę udostępnić internet z laptopa do komputera przez wifi ale po wielu próbach nic mi nie wychodzi. Nie wiem co robię źle więc jakby ktoś kto orientuje się w tym temacie mógł mi pomóc. Na laptopie mam podłączony internet przez kabel sieciowy i system windows 7. W centrum sieci i udostępniania tworzę sieć ad hoc. Dodam, że jak tworzę ją z hasłem to iPhone nie może się połączyć z nią po wpisaniu hasła. Jeśli sieć jest bez hasła to pozornie się z nią łączy. Później zaznaczam udostępnianie połączenia internetowego i łączę laptopa z tą siecią ad hoc. Potem wybieram tą sieć w iPhonie. Wszystkie adresy IP są ustawiane automatycznie(karta wifi i iPhone). Tylko teraz jest tak: na laptopie w okienku gdzie są połączenia sieciowe pokazuje brak połączenia przy sieci bezprzewodowej. Czy to jest normalny stan dla połączenia ad hoc? I jeszcze w okienku gdzie wykrywa się dostępne sieci bezprzewodowe jest pokazane, że laptop połączył się z tą siecią ad hoc i napis Oczekiwanie na przyłączenie się innych użytkowników(chociaż iPhone jest już podłączony do sieci i został mu przydzielony IP) Znalazłem w internecie informację, że może trzeba dodatkowo ręcznie udostępnić poł. internetowe. Jednak za każdym razem jak robię mostek(połączenie lokalne i sieć bezprzewodowa) to znika mi internet w laptopie. Pokazuje, że połączenie lokalne to sieć niezidentyfikowana. Natomiast jak próbuję zaznaczyć we właściwościach sieci bezprzewodowej udostępnianie internetu to wyskakuje mi okienko, że jest konflikt adresów IP i znowu nie mam internetu o ile nie odznaczę tego. Byłbym bardzo wdzięczy jeśli ktoś pomógłby mi rozwiązać ten problem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych