Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim na pokładzie - 96 osób zginęło
Posted 11 April 2010 - 13:03
Posted 11 April 2010 - 13:07
Posted 11 April 2010 - 13:11
Nie chcę tu wszczynać wojny, ale jest przykład jak nieodpowiedzialni ludzie rządzą naszym krajem. Rozumiem, że prezesi NBP czy IPN nie pomyśleli o tym, ale żeby niemal całe władze wojskowe wsiadły do jednego samolotu i do tego jeszcze prezydent to się w mojej głowie nie mieści niestety. Skoro miejsce było to trzeba było jeszcze premiera, marszałka i wszystkich ministrów wziąć... Nawet jeżeli rząd nie posiada kilku samolotów zawsze można taki wyczarterować. Mamy tak wielką tragedię na własne życzenie.
Teraz to już nie ważne.... życia im nie zwrócisz :sad: Trzeba wyciągnąć z tego zdarzenia konsekwencje i żyć dalej (oczywiście pamiętając..)
Posted 11 April 2010 - 13:17
Mały offtopic - stety-niestety nie cały świat łączy się z nami w bólu. W Kirgistanie panuje wojna domowa i nikt tam nie mówi o Polskiej tragedii, jest to temat numer 2 w rosyjskiej telewizji Russia Today, Al Jazzira więcej czasu poświęca nadchodzącym wyborom, Japan Today bardziej zajmuje się przyszłotygodniowym spotkaniem ministrów spraw zagranicznych Japonii i USA oraz sensacyjnym newsem dotyczącym transseksualisty (zmiana płci męska -> żeńska) molestującego kobiety w metrze, a konkretnie faktem że im się to podobało i dlatego nie informowały władz. Nie słyszałem też słowa w telewizjach i portalach Chińskich, Koreańskich, Afrykańskich itp.
Bez przesady, cały świat łączy się z nami w bólu wczoraj wszyscy o tym mówili, Al Jazzira nadawała cały czas na cały świat w wersji angielskiej o tym co się stało, nie wymagajmy żeby cały świat przeżywał tygodniową żałobe bo to jest niemożliwe, niektóre państwa wprowadziły żałobę narodową, ale przecież inne kraje nie będą non-stop nadawać informacji o tym co się stało tak jak jest to u nas bo ich to tak bezpośrednio nie dotyczy.
Co do Loga, zgadzam się jest to miły gest i pokazuję solidarność członków forum z narodem i to, że również jesteśmy pogrążeni w żałobie ale to, że tak na siebie przez to naskakujecie jest wg. mnie bezczelne, i żałosne, że w takiej chwili zamiast pomodlić się za tragicznie zmarłych wolicie nadal jeden na drugiego skakać i się żreć. Dajcie sobie spokój. Prosze Was przynajmniej na jakiś czas.
Pozdrawiam.
Posted 11 April 2010 - 16:59
Weźcie sobie pod uwagę to co napisał Wishu:
Co do Loga, zgadzam się jest to miły gest i pokazuję solidarność członków forum z narodem i to, że również jesteśmy pogrążeni w żałobie ale to, że tak na siebie przez to naskakujecie jest wg. mnie bezczelne, i żałosne, że w takiej chwili zamiast pomodlić się za tragicznie zmarłych wolicie nadal jeden na drugiego skakać i się żreć. Dajcie sobie spokój. Prosze Was przynajmniej na jakiś czas.
Niektórym naprawdę debilne symbole przesłaniają ludzki wymiar tragedii.
Posted 11 April 2010 - 17:12
Posted 11 April 2010 - 17:19
Osoby które nie są w stanie zrozumieć, że w takiej chwili najważniejszy jest spokój proszę aby przerzuciły się na onet. Każdy, który wierzy, miast obrzucać błotem innych, niech po prostu zmówi modlitwę za zmarłych, a osoby niewierzące niech przeżywają tą tragedię na swój sposób, ale zachowując spokój i szacunek dla zmarłych.Co do Loga, zgadzam się jest to miły gest i pokazuję solidarność członków forum z narodem i to, że również jesteśmy pogrążeni w żałobie ale to, że tak na siebie przez to naskakujecie jest wg. mnie bezczelne, i żałosne, że w takiej chwili zamiast pomodlić się za tragicznie zmarłych wolicie nadal jeden na drugiego skakać i się żreć. Dajcie sobie spokój. Prosze Was przynajmniej na jakiś czas.
Gość_bulhakov_*
Posted 11 April 2010 - 18:21
Posted 11 April 2010 - 18:33
Posted 11 April 2010 - 19:33
Posted 11 April 2010 - 21:11
Posted 11 April 2010 - 21:17
Posted 11 April 2010 - 21:25
Posted 11 April 2010 - 21:35

Posted 11 April 2010 - 21:43
Administracje prosiłbym o zmianę chociaż kolorów loga
Panowie, moze jakies czarne logo by dac na myapple?
Pomysł z czarnym myapple jest jak najbardziej na miejscu
Code mógłbyś??
CODE moglbys zrobic wersje na czarno ?
Logo na forum czarno-białe, na portalu dalej w kolorze.
Ponownie upraszam Administratora aby w obliczu tej ogromnej tragedii postaral sie zmienic logo na czarne lub chociaz umiescil czarna wstazke obok logo.
W ten sposob nasza Macowska spolecznosc moze pokazac solidarnosc i oddac hold laczac sie w bolu z rodzinami ofiar.
// logo jest zmienione już od kilku godzin, opróżnij w przeglądarce cache i wyrzuć wszystkie cookies // dawxxx666
Dziekuje Dawxxx666 i przepraszam za zamieszanie
U mnie jest tylko szaro-czarne logo na forum, ale na glownym portalu myapple.pl jest dalej kolorowe.
Wkradł się mały błąd i faktycznie logo na forum zmieniło się na czarne a na stronie głównej nie.Co do Loga, zgadzam się jest to miły gest i pokazuję solidarność członków forum z narodem i to, że również jesteśmy pogrążeni w żałobie ale to, że tak na siebie przez to naskakujecie jest wg. mnie bezczelne, i żałosne, że w takiej chwili zamiast pomodlić się za tragicznie zmarłych wolicie nadal jeden na drugiego skakać i się żreć. Dajcie sobie spokój. Prosze Was przynajmniej na jakiś czas.
Mój błąd, który został poprawiony.
Przepraszam.
Proszę do tematu loga już nie wracać, skupmy się na rzeczach ważnych zwłaszcza w tych okolicznościach

Posted 11 April 2010 - 21:43
Za to popieram w całej rozciągłości Twoje słowa
Wasze znicze tu i tak nic nie dadzą, lepiej się przeżegnajcie!
Modlitwa da więcej, zresztą można zobaczyć w telewizji co się w tej chwili dzieje głównie w Warszawie ile ludzi się zbiera na wspólnym czuwaniu i modlitwie.
Posted 11 April 2010 - 21:48
deepack jest jeszcze drugi tupolew taki sam na usługach rządu Polskiego i mylisz się: samolot był w pełni sprawny, co nie znaczy, że był odpowiedni bo niestety nie był. Chyba ktoś zapomniał, że przez 20lat wiele się może zmienić i mimo sprawności technicznej ten samolot nie dorównuje innym maszynom, młodszym, z lepszymi właściwościami lotnymi i z lepszą awioniką... Co do lądowania na Smoleńsku możemy tylko gdybać dlaczego tam, co sie wydarzyło na pokładzie. Sam Lech Wałęsa wypowiadał się dzisiaj, że czasami jak były wątpliwości to pilot pytał się co ma zrobić, więc jak widać gdy ma się takich pasażerów reguła, że to kapitan decyduje nie ma znaczenia.
Za to popieram w całej rozciągłości Twoje słowa
Modlitwa da więcej, zresztą można zobaczyć w telewizji co się w tej chwili dzieje głównie w Warszawie ile ludzi się zbiera na wspólnym czuwaniu i modlitwie.
tak tak wiem, że jest jeszcze jeden tupolew. Ten post jest z mojego facebooka, pisany wczoraj i od wczoraj pod kwestią samolotów dla VIPów uzupełniłem swoją wiedzę

Posted 11 April 2010 - 21:57
Posted 11 April 2010 - 22:09
Posted 11 April 2010 - 22:13
Posted 11 April 2010 - 22:22
Mnie boli to że nagle znajdują się zdjęcia przedstawiające go jako człowieka... Wiecie o czym mówię.
To straszne że po wypadku Millera, po wypadku wojskowej CASY musiał to się zdarzyc...
A gdyby powiedzieli że lecą dwoma samolotami to niestety dziennikarze by liczyli koszty, a komentatorzy darli szaty nad marnotrawstwem grosza publicznego.
Cóż to jest właśnie nasza cała Polska. Zawiść i patrzenie komuś w talerz jest na porządku dziennym...
szybko mój post poleciał

Posted 11 April 2010 - 22:35
O wszystkim dowiedziałem się w sobotę rano pijąc sobie kawę na mieście. Zrobiło mi się naprawdę przykro. Żal mi było go jako człowieka bo w żaden sposób jako polityka. Był małostkowy i urząd jaki otrzymał go przerósł. Większą satysfakcję miałbym oglądając go jaki przegranego w wyborach niż w trumnie.
Potem jak ukazała się lista pasażerów to pierwsze wnioski nasunęły się same. To miał byś show, start kampanii. Zdjęcia, transmisja live w TVP, wywiady. Wystarczy spojrzeć na to co dzieje się na scenie politycznej. Podział zysku NBP (leciał Skrzypek), komisja hazardowa (leciał Wasserman, Kempa czekała na miejscu), nowela ustawy o IPN (leciał Kurtyka) To, że był tam Szmajdziński i kilku posłów z przeciwnej strony miało nadać tyko temu wydarzeniu otoczkę pluralizmu. Nie oszukujmy się, to miało być wyreżyserowane przedstawienie w duchu polityki historycznej. Nie udało się i poszło nie tak.
Dziś wygląda to tak :
- Wszystkie stacje TV oszalały i pokazują w kółko to samo przez drugi dzień. Po cichu liczą straty z tytułu zmiany ramówki i braku emisji reklam. Ale przecież żadna się nie wyłamie. Naród pogrążony w żałobie tego oczekuje.
- Musimy kupić samoloty więc w Brazylii ogłaszają trzydniową żałobę narodową a potem wystartują do przetargu.
- Sklepy pozamykane, gdyby było inaczej za pół roku weszłaby ustawa zakazująca handlu w niedzielę. Więc zawczasu sobie dorabiają skórkę baranka.
Co będzie za kilka dni ?
- PIS wystawi nowego kandydata i będzie odrabiał straty do PO jadąc na fali nowego Męczennika na ziemi rosyjskiej i tej elity, która z nim zginęła. Warto tylko wspomnieć, że to była elita polityczna a nie elita narodu, a to są dwa odmienne znaczenia tego słowa.
- SLD wystawi nowego kandydata, Olejniczak się na nich wypnie więc będzie Napieralski lub ktoś inny
- PO będzie czekało, aż PIS pokaże kandydata aby rozpocząć wyborczą napie....nke.
A my ?? My już o tym zapomnimy, tak jak zapomnieliśmy o tym który odszedł pięć lat temu.
Będziemy dalej żyć patrząc jak Państwo nas d..ma i nie szanuje naszych pieniędzy. Nic się nie zmieni, będziemy tylko sponsorami władzy, wszelkiej maści socjalu, rozdawnictwa i Kościoła.
Na koniec sobie zadajcie pytanie czy za taką Polskę zginęli 70 lat temu w Katyniu. Moim zdaniem, nikt nie zasługuje na to aby sobie tą krwią wycierać gęby w imię lepszej oglądalności.
Posted 11 April 2010 - 23:05
Posted 11 April 2010 - 23:16
Posted 11 April 2010 - 23:46
---- Dodano 11-04-2010 o godzinie 23:53 ----
do myapple.pl czy jest możliwość podpięcia tego tematu pod stronę główną ?
Sądzę że dla każdego z nas jest to ważne i powinno być ogólno dostępne tzn nie mniej ważne niż informacje dotyczące sprzętu apple.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users