Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim na pokładzie - 96 osób zginęło

• Zamknięty Temat jest zamknięty
130 odpowiedzi w tym temacie

#26 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:22

no już kiedyś zgnineli ci generalowie w kasie i sie niczego nie nauczyli

#27 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:23

Ja nie będę spekulował co i kto zawinił, jedyne co mogę zrobić to współczuć rodzinom ofiar. To straszny dzień w naszej Historii Administracje prosiłbym o zmianę chociaż kolorów loga

#28 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:25

gucorek raczej nie czas na żarty ;/ Phobos moim zdaniem winą pilotów było tylko to, że nie chcieli skorzystać z alternatywnego lotniska, a to wszystko przez presję czasu, z tego co mówią w TV to na prawdę byli wyborowi piloci, a pas mial tylko 1600m gdzie dla tupolewa potrzeba min. 2000m :/ poza tym brak systemów naprowadzających na pas, do tego wszystkiego doszła mgła...

#29 nib187

nib187
  • 90 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:26

Panowie, moze jakies czarne logo by dac na myapple?

#30 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:30

A co z tymi osobami co podobno przeżyły?? Wiadomo już coś??

#31 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:31

i znowu będzie 2 tygodnie żałoby narodowej..... Ehhh dlaczego dopiero teraz wszyscy go docenią :( Pół rządu teraz do wymiany.... Pomysł z czarnym myapple jest jak najbardziej na miejscu :( Code mógłbyś??

#32 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:31

A kogo to logo obchodzi? Czarne logo wróci im życie? Bezsens. Wg mnie, nowoczesny samolot mógłby wywinąć się z tej sytuacji. Stare radzieckie maszyny były projektowane z myślą o masowej produkcji za najniższe pieniądze, tylko i wyłącznie. Nowy samolot, np któryś z boeingów, mógłby uniknąć zahaczenia o drzewa, bo jest zwrotniejszy, a w przypadku uderzenia o ziemię nie rozpadłby się jak domek z kart.

#33 wishu

wishu
  • 198 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:32

dobra bez przesady z tym logo to jest tak samo bezsensu jak wstawianie sobie [*] jako znicz ;/, po prostu obejdzie się bez głupich żartów bo sytuacja nie jest ani ciut śmieszna, ja pomimo tego, że nie lubiłem Lecha Kaczyńskiego jako prezydenta jest mi ogromnie żal, że tak wartościowy człowiek i wielki polityk (bo tylko wielki polityk mógł zostać prezydentem) zginął wraz z małżonką i tak wartościowymi dla kraju ludzmi...

edit; Riddle również uważam, że nowocześniejsza maszyna miałaby większe szanse na cokolwiek (w sensie nie rozbicie się)

#34 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:32

Jasne, pilot który zna lotnisko jak własną kieszeń w wywiadzie mówił że widział drzewa ścięte na 2,5 metra gdy w tym miejscu powinna byc na 80ciu :/

a w przypadku uderzenia o ziemię nie rozpadłby się

Darujmy sobie żarty w tej sytuacji :/

#35 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:35

A co z tymi osobami co podobno przeżyły??
Wiadomo już coś??

Nikt nie przeżył

#36 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:35

A co z tymi osobami co podobno przeżyły??
Wiadomo już coś??

Niepotwierdzona informacja: Trzy osoby mogły przeżyć - - Fakty w RMF24 - najświeższe wiadomości z kraju i świata tylko tyle, ale wątpię... widziałeś zdjęcia samolotu??

#37 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:39

Koszmar.. Inna sprawa, że każda firma która wysyła wszystkich pracowników danego szczebla i danej komórki za granicę, wysyła ich osobnymi samolotami . W razie wypadku jednego część z nich przeżywa, i firma dalej może funkcjonować. Znów ktoś popełnił szkolny błąd. Tragiczny błąd. I to na skalę całego kraju. Nie można wysyłać jednym samolotem tylu najważniejszych osób w Państwie. Jeśli nas nie stać na drugi samolot, to nie wysyła się tak dużej ważnej delegacji. Nie można oszczędzać na bezpieczeństwie nie tylko osób na pokładzie, ale i na bezpieczeństwie całego kraju. Takich rozmiarów tragedii można było uniknąć i to jeszcze przez startem samolotu, wystarczy przestrzegać procedur. [']

#38 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:48

Prawo mówi tylko o tym, że jednym środkiem transportu nie może podróżować jednocześnie Prezydent, Premier i Marszałek Sejmu. Tragedia samolotu CASA z dowództwem sił lotniczych nikogo nic nie nauczyła.

#39 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:50

Straszna tragedia ... Wieczne odpoczywanie racz im dac Panie ... CODE moglbys zrobic wersje na czarno ?

#40 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:57

Będzie prawdopodobnie czarne logo.

#41 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:58

Rosyjski portal life.ru publikuje listę paszportową.

Nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę..

#42 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 10 kwietnia 2010 - 11:59

Tragedia... TVN podał listę 89 osób, które rano wsiadły do samolotu.

#43 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:03

Jakkolwiek bym się poglądowo nie różnił od Prezydenta Lecha Kaczyńskiego i wielu innych osób tragicznie zmarłych w dzisiejszej katastrofie..
Na pewno się udam pod Pałac Prezydencki zapalić znicz.
Tragedia takiego kalibru odbiera mowę po prostu.. Wieczny odpoczynek racz im dać Panie.

[*]

#44 Regus

Regus
  • 268 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:07

Straszna tragedia. [*]

#45 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:09

straszna tragedia i straszna smierc...
[*]

#46 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:09

..
Na pewno się udam pod Pałac Prezydencki zapalić znicz.
[*]

Ehh ja też bym chciał mieć taka możliwość... Zazdroszczę Warszawiakom..

#47 GeForce

GeForce
  • 79 postów
  • SkądRADOM

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:21

Szok po prostu! Co do winy pilotów to w/g mnie, z tymi ludźmi na pokładzie pilot miał akurat niewiele do powiedzenia gdzie będzie lądował... A spekulować na temat czyja to wina też niema co, bo nie nam o tym sądzić... A sprawa starej floty w RP potwierdza tylko dziadostwo i prowizorkę w naszym kraju. Jako patrioci żal jedynie możemy wyrazić. Tragedia to ogromna i szok co powtórzę...

#48 DzonLon

DzonLon
  • 403 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:23

Wypadek straszny, a można było go uniknąć. "Bóg nie sprawia, że ktoś cierpi bez powodu ani nie czyni nikogo szczęśliwym bez przyczyny. Bóg jest bardzo sprawiedliwy i daje tobie to na co zasługujesz."

#49 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:28

DzonLon: jak uniknac??? Powiedz mi jak?? Bo chyba piszesz tak aby pisac!!!! Jestes pilotem wojskowym? Specjalista od spraw lotnictwa? Czy po prostu znasz sie na wszystkim???!!!!! Stala sie rzecz starszna... caly narod jest wstrzasniety... wiec zamista pier$#%lic glupoty o winie pilota.. spiskach... odpowiedzialnosci... lepiej pomilczmy chwilei zastanowmy sie nad kruchoscia naszego zycia... :(

#50 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:29

"Bóg nie sprawia, że ktoś cierpi bez powodu ani nie czyni nikogo szczęśliwym bez przyczyny. Bóg jest bardzo sprawiedliwy i daje tobie to na co zasługujesz."

Bóg nie steruje ludźmi i maszynami. To ludzki błąd (czy to projektanta, mechanika lub pilota) spowodował tą tragedię. To całe gadanie, dlaczego Bóg zrobił, jest chore, nie jesteśmy sterowanymi pilotem zabawkami. Odsyłam do Biblii, do miejsca w którym wspomniane jest o WOLNEJ WOLI ludzi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych