Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zapis wideo z keynote Apple już dostępny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 23:50

[newshuge]http://farm2.static.flickr.com/1143/3174354281_398ede68b6_o.jpg[/newshuge]
Apple udostępniło wideo z dzisiejszego keynote. Można je obejrzeć poniżej pod tym linkiem:

Apple - QuickTime - April 2010 Apple Special Event

... lub ściągnąć za pomocą iTunes na dysk komputera. LINK

Zapis z relacji MyApple poniżej:

Prezentacja iPhone OS 4 - MyApple Live

[newsindexhuge]http://farm2.static.flickr.com/1166/3175189034_ae0676e764_o.jpg[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://farm2.static.flickr.com/1222/3175189120_cde390a8a7_o.jpg[/newsindexsmall]

#2 sandman85

sandman85
  • 125 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 kwietnia 2010 - 00:39

Oglądnąłem z ciekawości i powiem Wam, że te reklamy nie wyglądają źle. Jasne, reklama jak reklama, ale: 1) nie wskakuje jakoś chamsko na ekran, wręcz przeciwnie wygląda jak każda aktualnie występująca reklama w aplikacjach. 2) jest ciekawa - jak będą dbać o poziom reklam, żeby rzeczywiście tak wyglądały, to jestem za - interesuje mnie jakaś firma, widzę reklamę, z doświadczenia wtedy wiem, że będzie ciekawie przedstawiona i będę mógł zobaczyć więcej szczegółów dotyczących produktu - klikam, ściągam, oglądam. Nie zmienia to mojego poglądu, że 3G i 3GS były trochę pokłosiem czegoś nowego, czym był 2G.

#3 Rover75

Rover75
  • 85 postów
  • SkądLondon, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 09 kwietnia 2010 - 06:23

WOW !!!!!!

#4 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 09:53

Właśnie obejrzałem. Jeden z najlepszych Keynote jakie widziałem. Konkretny. - multitasking, skupiony na oszczędzaniu energii i procesora, upodabniający coraz bardziej iPhone OS do Mac OS X, perfekcyjnie rozwiązany przez podwójne kliknięcie w Home Button. Nie bezmyślny, aby był, bez zwracania uwagi na sprzęt, a dogłębnie przemyślany pod kątem doświadczenia użytkownika. - poważny ukłon w stronę biznesowych rozwiązań Enterprise. - foldery Chciałem coś więcej napisać, ale "jest dobrze" chyba wystarczy. Albo Jobs jest najlepszym aktorem na świecie, albo rzeczywiście było mu głupio, że "reklamuje reklamy" czyli iAd. Nie są one nachalne, można zamknąć w każdej chwili, dają wybór użytkownikowi, można się nimi pobawić. Brak ściemniania, że to nie chodzi o pieniądze. Przekonuje mnie to. Prawda przekonuje, taka jest prawda. Nie ma nic gorszego niż bannerek, który kliknę w przeglądarce, a który po daniu wstecz w przeglądarce "zapętla się" i nie mogę wrócić. Jej jak mnie to zawsze wkurza. iAd rozwiązuje ten problem całkowicie i dodaje do tego wiele od siebie. Wybór: 1. Czy chcę to oglądać. 2. Zawsze mogę zamkąć. + interakcja + darmowa zawartość jak tapetki itd. Zmienia wszystko. Żeby na MyApple były takie reklamy... Wniosek: - W nowym iPhone będzie nowy procesor, prawdopodobnie więcej RAM. - Wprowadzenie iPada wpłynęło na rozwój iPhone OS, nie było wyjścia. Pozdrawiam

#5 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 kwietnia 2010 - 09:58

No już*się*ściąga, bardzo chętnie obejrzę. Dzięki za linki :-) PS. ktoś gdzieś napisał,*żebyście coś*zrobili z tymi gwiazdkami po polskich znakach - ja się*dołączam do tego, irytuje.

#6 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 10:01

Puszczaj alt przed wciśnięciem spacji, to chyba o to chodzi.

#7 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 kwietnia 2010 - 10:11

thozo: wiem, że to to chodzi, ale tak po prostu się pisze szybciej widać, a mogli by coś*z tym zrobić, bo nigdzie indziej tak nie mam, tylko tu te przeklęte * są. thozo: jasne, nie ma co tu więcej o tym dyskutować, wspomniałem o tym i może jakaś odpowiedź góry będzie, nic więcej :-)

#8 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 10:20

narkoman. : mi to nie przeszkadza, może za wolno piszę, ale zdecydownie jest to offtop ;-) Pozdrawiam

#9 codic

codic
  • 29 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 11:58

Tutaj link do RSSa, gdzie możecie pobrać pełny keynote bez uruchamiania iTunes :)
Apple Keynotes

#10 AnatolFrance

AnatolFrance
  • 344 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 16:38

Takie pytanie - czy oprócz prezentacji systemu i iAd coś pokazano? Jakieś odświeżone linie Mac-ów? Pytam bo szczerze nie chce mi się odpalać prezentacji

#11 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 17:27

masakra :)

#12 Vonn79

Vonn79
  • 49 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 kwietnia 2010 - 19:53

Mam pytanko czy wam też tak skakał ten podcast ? Ściągnąłem przez Itunes i dałem do iPhone'a i lipa na początki się tnie po ok 1 minucie. Myślałem, że to może wina telefonu, ale na iTunes w PC to samo ? Tak już jest, czy ściągać od nowa ? :)

#13 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 21:15

Mam pytanko czy wam też tak skakał ten podcast ? Ściągnąłem przez Itunes i dałem do iPhone'a i lipa na początki się tnie po ok 1 minucie. Myślałem, że to może wina telefonu, ale na iTunes w PC to samo ? Tak już jest, czy ściągać od nowa ? :)

Ja pobrałem dzisiaj rano i żadnych problemów nie mam.

#14 mazrim

mazrim
  • 23 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 08:55

Potwierdzam, coś*jest u nich nie tak, najpierw ściągałem keynote, mialo tam z ~600 MB, potem wstrzymałem i po ponownym uruchomieniu pobierania, miał juz 179 MB. No i gdy się*zassał, faktycznie po minucie, obraz skakał. Nie dało się oglądać. btw, nie wiecie gdzie itunes trzyma nie sciągniete podcasty?

#15 croak

croak
  • 37 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:56

Witam, u mnie to samo. Gdy zobaczyłem, że odcinek zajmuje 179MB trochę się zdziwiłem i rzeczywiście po minucie zaczyna klatkować i to mocno. Czy ktoś ma jakieś źródło skąd można by było go pobrać w całości. Jest na YT ale w 6 częściach.

#16 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 12:58

masakra :)

A to w jakim sensie, że cool czy że shit?

#17 Gringo997

Gringo997
  • 779 postów
  • Skądnieznana

Napisano 10 kwietnia 2010 - 14:05

potwierdzam u mnie też skacze podcast...

#18 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 13:52

Ten sam problem co wyżej. Tak chciałem zobaczyć tą prezentację... Jak ktoś ma działający zapis niech wrzuci na jakiś serwer.

#19 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 07 maja 2010 - 21:03

Co się dzieje z waszym RSSem? Przed chwilą miałem ten "news" w nieprzeczytanych w Google Readerze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych