Telewizor: LCD czy Plazma? Full-HD czy HD-Ready? Pomóżcie..
Napisano 07 kwietnia 2010 - 16:20
Napisano 07 kwietnia 2010 - 16:45
Napisano 07 kwietnia 2010 - 16:46
Napisano 07 kwietnia 2010 - 17:02
jeśli Twoim głównym sygnałem w tv będzie kablówka, w tym wypadku szybko zauważysz że Twój stary CRT wyświetla obraz o niebo lepiej.m
Niestety, to prawda...
Polecam forum HDTV
ale które

Napisano 07 kwietnia 2010 - 17:09
Napisano 07 kwietnia 2010 - 18:28
Niestety, to prawda...
ale które? Jeżeli chodzi o Portal HDTV :: to również polecam
Portal nazywa się "HDTV" i to pierwsza strona która wyskakuje w google... więc wyszedłem z założenia że to wystarczy... ale tak, o to mi chodziło:)
Napisano 07 kwietnia 2010 - 22:47
Wielkość ekranu nie może być większa niż 32", obraz będzie oglądany z odległości mniej więcej 2,5 metra do 3.
Oglądałeś kiedyś ekran 52 cale z 3 metrów? Jeśli nie to polecam. Odległość z jakiej komfortowo można oglądać taki telewizor to niewiele ponad 2 metry (wg badań) i jest to rzeczywiście komfortowe.
Fakt - Twój budżet mocno ogranicza Cię również pod względem wielkości ekranu. Skupiłbym się przy wyborze tylko i wyłącznie na subiektywnym odczuciu. Jeden lubi LG, drugi Sony, a trzeci świata poza Sharpem nie widzi. Pooglądaj w sklepach - koniecznie ze swoim pendrivem z fotkami demo i porównaj. Nie sugeruj się filmami demo. Są ustawione specjalnie pod konkretny telewizor, byś kupił ten a nie inny. Warto spędzić trochę więcej niż 3 minuty oglądając telewizory w sklepie.
Napisano 08 kwietnia 2010 - 15:15
Nie sugeruj się filmami demo. Są ustawione specjalnie pod konkretny telewizor, byś kupił ten a nie inny. Warto spędzić trochę więcej niż 3 minuty oglądając telewizory w sklepie.
Do nie dawna w sklepach Euro RTV AGD filmiki były puszczane albo z fatalnej kablówki, albo z dvd i to nie po kablu HDMI tak więc to wnet odstraszało od zakupu :roll:
Napisano 10 kwietnia 2010 - 18:39
Witam! Planuję zakup nowego telewizora do pokoju i nie wiem co wybrać. Wielkość ekranu nie może być większa niż 32", obraz będzie oglądany z odległości mniej więcej 2,5 metra do 3. Chciałbym mieć dobry, ostry obraz, gdzie czarny to czarny a nie granatowy, bądź grafitowy. Myślę, by również podpinać od czasu do czasu MacBooka - obejrzenie filmu. Cena jaka by mi odpowiadała to max 2000 zł.
Jako, że nie orientuję się w temacie praktycznie w ogóle, zwracam się z prośbą o pomoc do Was drodzy forumowicze. LCD? Plazma? Full HD, czy HD Ready? Marka?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
PLAZMA i Full HD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych