Witam
Zastanawiam się nad kupnem imaca 27 i chciał bym podłączyć do niego jakiś dekoder tv satelitarnej. Czy jest taka możliwość?

imac 27 + telewizja satelitarna czy da się podłlączyć?
Started by
dario128
, 07 Apr 2010 14:21
7 replies to this topic
Posted 07 April 2010 - 14:21
Posted 08 April 2010 - 00:12
Tylko najnowszego iMaca 27' można używać jako monitora, KANEX XD - dzięki temu podłączysz do iMaca tuner tv,dekoder, xbox, ps 3 itp itd etc za pomocą kabelka HDMI. Adapter ten dopiero ma się pojawić na rynku pod koniec kwietnia i kosztuje 150$ ;/
Posted 08 April 2010 - 08:57
uuuu to spora suma jak za takie coś:/
Czy sa jakieś tunery TV podłączane na USB do którego podłącze dekoder lub blue ray?
Posted 08 April 2010 - 09:18
Tak
chocby Elgato (SAT)
EyeTV Sat Overview
tam masz też listę kompatybilnych tunerów z tym konkretnym programem.
chocby Elgato (SAT)
EyeTV Sat Overview
tam masz też listę kompatybilnych tunerów z tym konkretnym programem.
Posted 08 April 2010 - 09:30
to zalezy jak chcesz podlaczyc tuner. jezeli jako 'monitor' tylko to tu sie nie wypowiem. ale mozna miec tuner i sobie streamowac tv po sieci. ja mam dreamboxa i po prostu sobie streamuje tv z dreama na imaca, moge sobie wtedy ogladac w okienku w rogu lub na caly ekran itp. zaleta takiego rozwiazania jest to ze tuner jest normalnie podlaczony do tv w pokoju, a telewizje moge sobie ogladac rownolegle (albo inny program w przypadku tunera dwuglowicowego) na komputerze.
Posted 08 April 2010 - 11:41
uuuu to spora suma jak za takie coś:/
Czy sa jakieś tunery TV podłączane na USB do którego podłącze dekoder lub blue ray?
Sporo ale zaletą jest to że wtedy masz wejście HDMI w iMacu. Żadna karta TV pod USB niema takiego wejścia

---- Dodano 08-04-2010 o godzinie 12:42 ----
Także według mnie lepiej zainwestować parę stówek więcej i mieć jakość HD niż kupić zwykły tuner TV pod USB. Za dobry tuner zapłacisz gdzieś 250zł lub nawet więcej. KANEX XD kosztuje 450 zł

Posted 09 April 2010 - 08:11
A czy jakis zewnętrzny tuner (tv naziemnej) ma wyjście hdmi?
Posted 21 June 2010 - 00:31
Raczej nie
TV naziemna z tego co się orientuję nie jest nadawana w jakości HD
Jedynie TV cyfrowa

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users