Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konto pocztowe na nazwa.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 folikk

folikk
  • 148 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 09:48

Witam czy ktos moze mi powiedziec jak skonfigurowac konto pocztowe ktore znajduje sie na serwerze zalozonym na nazwie.pl?

#2 rawr

rawr
  • 130 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 kwietnia 2010 - 10:01

zamiast zamieszczać post na forum wystarczy wejść na stronę nazwa.pl i przejrzeć dział pomocy. Takie to trudne?

#3 andrzej292

andrzej292
  • 45 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 10:02

dokładnie 10s szukania
https://www.nazwa.pl...cja-poczty.html

#4 rawr

rawr
  • 130 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 kwietnia 2010 - 10:03

@andrzej292 nie trzeba było wyręczać

#5 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 kwietnia 2010 - 10:47

Zaraz będzie, że przecież tam iPhone'a nie ma ;) A ja się trochę podepnę pod temat: wiecie może czy nazwa.pl zamierza wprowadzić w ogóle IMAP? Kiedyś ich pytałem, to powiedzieli, że na razie nie planują bo nie ma zainteresowania 0_o

#6 folikk

folikk
  • 148 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 11:21

ja moze wyje na jakiegos ulomnego ale od tej strony to zaczalem przeszedlem wszystkie mozliwe konfiguracje kont i hasel nawet z konsultantem online sie polaczylem zrobilem wszystko teoretycznie ok ale dalej jest jakis problem z certyfikatem:( latwiej sie okazalo zakozyc poczte na gmailu przekierowac poczte na gmaila i ustawic ma iphonie :)

#7 banzajek

banzajek
  • 19 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 21:16

kolego ,ale gdzie masz problem? Co Ci się dokładnie wyświetla i co tam powpisywales?
Nazwa - Twoja nazwa
Adres : Twojadres@mailowy.com
Opis : dowolny opis

Nazwa hosta : folikk.nazwa.pl (czy tez inne cos.nazwa.pl)
uzykownik : sam wiesz jaki
haslo: j.w.

smtp : takie jak nazwa hosta

w zaawansowanych mozesz jeszcze zaznaczyc uwierzytelnienie : hasło
port serwera 110.

Wiecej sie nie da.

#8 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 kwietnia 2010 - 07:29

Nazwa wymaga też od pewnego czasu SSL więc może w tym jest problem?

ja mam tak:
Nazwa: moje imie
adres: mojadres@domena.pl

host: mojafirma.nazwa.pl
uzytkownik: mojaadres@domena.pl
haslo: haslo

ssl wlaczone
uwierzytelnianie hasło
port serwera 995

#9 petedab

petedab
  • 19 postów

Napisano 20 września 2010 - 09:11

Witam pozwole sobie odswierzyc watek skofigurowalem sobie poczte z nazwa.pl i odbieranie emaili smiga elgancko natomast niechce wysylac emaili "serwer nie obsluguje przekazywania: w czym moze byc problem moze ktos wie cos na ten temat? Pozdrawiam i zgory dzieki za pomoc

#10 nJoyBB

nJoyBB
  • 1 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 22:28

Witam, Jakoż że nie było odpowiedzi chciałbym odświeżyć temat i ponownie zadać pytanie: jak poprawnie skonfigurować konto pocztowe z nazwa.pl na iPhone żeby wysyłało wiadomości Odbieranie działa bez problemu natomiast przy wysyłaniu pojawia się komunikat: Kopia została umieszczona w skrzynce Wychodzące. Odbiorca "mojanazwa@mojafirma.pl" został odrzucony przez serwer; serwer nie obsluguje przekazywania." Ustawienia poczty wychodzącej mam takie: nazwa hosta: mojafirma.nazwa.pl SLL: tak Uwierzytelnianie: hasło Port serwera: 465 Co ciekawe synchronizacja kont pocztowych iTunes z Outlookiem na którym wszystko działa bez problemu również nie pomogło Będe wdzięczny za odpowiedź

#11 Bazo

Bazo
  • 16 postów
  • SkądPodhale

Napisano 20 marca 2011 - 14:04

Kopia została umieszczona w skrzynce Wychodzące. Odbiorca "mojanazwa@mojafirma.pl" został odrzucony przez serwer; serwer nie obsluguje przekazywania."

Mam dokładnie ten sam problem. Czy znalazł ktoś rozwiązanie?

#12 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 20 marca 2011 - 14:37

Tak, ustawić jeszcze raz wszystko od początku, tym razem poprawnie.

#13 Bazo

Bazo
  • 16 postów
  • SkądPodhale

Napisano 20 marca 2011 - 18:18

Zapomniałem dodać, że stało mi się to nagle, wszystko poprawnie działało przed ostatnią aktualizacją.

Dzięki za odpowiedź mimo to, bo od nowa konfigurować kont nie próbowałem :)

Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 20:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:05 ----------

Niestety nic nie pomogła ponowna konfiguracja :/

#14 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 08 kwietnia 2011 - 11:28

ja się podłączę, znalazł już ktoś sposób by wysyłać maile z nazwa.pl?

#15 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 maja 2011 - 09:12

ja się podłączę, znalazł już ktoś sposób by wysyłać maile z nazwa.pl?

Czy dalaj wystepuje ten problem ? Stoje wlasnie przed zakupem ich serwera i jezeli mam miec takie szopki to ja dziekuje za ich "uslugi".

#16 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 08 czerwca 2011 - 22:56

Uprzejmie informuję, że wysyłanie maili z ios w końcu działa :). Jeśli ktoś jeszcze ma problemy to jutro podam dokładne ustawienia konta aby można wysyłać maile i je odbierać. Chociaż aktuslnie mam problem bo i przez stronę i przez mail.app na ipadzie nie pobiera mi poczty bo niby jest złe hasło, co ciekawe mogę je wysyłać... Ktoś jeszcze ma problemy dzisiaj z pocztą w nazwa.pl?

#17 damentko

damentko
  • 1 postów

Napisano 25 września 2011 - 10:43

konfiguracja poczty No to jak wiesz to podaj

#18 Norbi1

Norbi1
  • 5 postów

Napisano 25 października 2011 - 19:58

Witam, odgrzeję. W Onecie ten sam problem i już nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. 3 razy tworzone konto od nowa, synchronizowane z kontem w kompie, ustawiane porty w/g strony onetu dla SSL włączonego jak i wyłączonego, stosowałem ustawienia portów jak wyżej i wiecznie nic, ten sam komunikat jak u przedmówców... Masakra, jakieś pomysły?

#19 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 26 października 2011 - 09:13

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak wygląda konfiguracja u mnie. Wszystko wysyła i odbiera.

#20 Norbi1

Norbi1
  • 5 postów

Napisano 27 października 2011 - 19:10

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ae94c65ac58e42a6]Dołączona grafika[/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b31f2fa3890a8e90]Dołączona grafika[/URL]

Tak wygląda konfiguracja u mnie. Wszystko wysyła i odbiera.

Kolego biję pokłony, dopiero Twoje ustawienia podziałały.
Tam gdzie było napisane 'opcjonalnie", trzeba wpisać dokładnie tak jak pokazałeś na screenach. REWELACJA!!!
Jeszcze raz dzęki!

#21 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 28 października 2011 - 07:36

No trochę mi zajęło ustawienie tego, debile na techsupporcie też nie za dużo pomagają, jeden się trafił, który trochę pomógł z portem. Cieszę się, że działa.

#22 krisnet12

krisnet12
  • 1 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 28 października 2011 - 10:45

Witam Miałem podobny problem na iPadzie z pocztą na home.pl. Rozwiązaniem jest wpisanie w polu nazwa użytkownika pełnego adresu e-mail (w innych programach wystarczy podać tylko nazwę)

#23 Maxxxx001

Maxxxx001
  • 19 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 18:41

Mam następujące pytanie. Mam Macbooka, ipada i iphone, jak dla mnie jedną z największych zalet tych urządzeń jest ich synchronizacja przez "chmurę", wszystkie dane mi się samoczynnie przesyłają. Mam tylko jeden problem, chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość synchronizacji poczty wysłanej między tymi urządzeniami? Mam założone konto firmowe na portalu nazwa.pl. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

#24 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 24 stycznia 2012 - 00:56

Chmura dla poczty to imap. Jak dostawca 'umie' imap to się da, jak ma tylko pop3 - to niestety się nie da (pop3 obsługuje tylko inbox).

https://www.nazwa.pl...oczty-imap.html

Tylko WSZYSTKIE sprzęty musisz przestawić na imap.

#25 Maxxxx001

Maxxxx001
  • 19 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 14:11

Dziekuje za odpowiedz. Zrobiłem tak jak Pan powiedział, przestawiłem wszystkie skrzynki na IMAP.
I faktycznie mam folder "Sent messages" w którym zapisują się wiadomości z iphone i ipada.
Natomist mam problem z laptopem Macbook Lion, ponieważ on wysłane wiadomości zapisuje w innym folderze
i nie zabardzo wiem jak zrobić tak, aby zapisywał zarówno w folderze wysłane (tak jak to robi teraz),
a kopie zapisywał w folderze "Sent messages" w skrzynce w nazwa.pl.

---------- Wpis dodano o 16:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:06 ----------

Zaznaczam opcje na macbooku (zachowuj kopie na serwerze), jednak po wysłaniu jednej wiadomości
ta opcja się znów kasuje. Może mi ktoś pomoc?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych