Witam!
kilka dni temu dalem sie pobawic mojemu mlodszemu bratu moim makiem i jakims cudem usunął mi preferencje systemowe i wszystkie podstawowe programy ktore mialem w kompie i jakby tego bylo malo to jeszcze gdzies zgubilem moią plyte z leopardem probowalem jakos odzyskac te pliki roznymi programami ale sie nie udalo mozecie mi poradzic jak odzyskac te pliki i aplikacje ?? Bardzo prosze o pilną pomoc (gdy otwieram skroty przekierowywuje mnie do folderu : contens )
Preferencje systemowe
Started by
alpine9666
, 05 Apr 2010 10:35
10 replies to this topic
Posted 05 April 2010 - 10:35
Posted 05 April 2010 - 10:45
W koszu już nic nie masz? Może tylko ukrył. Utwórz inne konto użytkownika i na nim spróbuj.
Posted 05 April 2010 - 12:07
W koszu nic nie mam a nie zabardzo umiem utworzyc nowe konto bo korzystam z makaka od niedawna,a nie da sie przywrocic fabrycznych ustawien ??
Posted 05 April 2010 - 13:46
A poszukaj preferencji systemowych przez Spotlight. No i jak usunął? Nie ma znaczków w Docku czy fizycznie z teczki Programy (co wymaga podania hasła administratora)?
Posted 06 April 2010 - 02:25
Polecam Ci szukać wszystko przez spotlight, a bratu zrobiłbym conajmniej szlaban na kompa
Posted 06 April 2010 - 19:40
Szukalem przez spotlight i rzeczywiscie znajduje wszystko co usuniete ale przekierowywuje mnie do folderu contens.Nie wiecie jak przywrocic ustawienia fabryczne w leopardzie ??
Posted 06 April 2010 - 19:47
ściąnij z neta Leoparda nagraj na dvd dwuwarstwową i wgraj Leo. Tak mi dzisiaj doradził koleś w iSpot. Więc jest to legalne,na to wychodzi
Posted 06 April 2010 - 19:54
Podaj dokładną wersję systemu, preferencje ważą kilka MB, ktoś ci może wysłać na maila.
Oby się tylko nie okazało że leżą sobie dalej w teczce z aplikacjami, a wyfrunęły tylko z Docka.
Posted 06 April 2010 - 20:17
Zrób tak. Wpisz w Spotlight "Preferencje Systemowe" i uruchom je. Jak się otworzą kliknij na ikonkę w docku prawym klawiszem i wybierz "Pozostaw w docku". No i tak z każdą aplikacją. Wystarczy trochę inwencji twórczej i okaże się, że nie trzeba reinstalować systemu tylko dla głupich ikonek usuniętych z docka.
Posted 06 April 2010 - 20:34
Jej tez na początku z moja przygoda z osx usunalem zdocka. I miałem tu pisać ale poradzilem sobei
Posted 06 April 2010 - 20:38
W lewym górnym rogu, w jabłku też są...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users