Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G - 3.0.0] VNC a iPhone - Vista

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 02:17

Cześć,

To już mój któryś z kolei post na forum. Mój problem jest następujący. Otóż dzisiaj odkryłem, że istnieje możliwość sterowania komputerem za pomocą iPhone. Czym prędzej udałem się do Google, później do szukajki MyApple.pl. Owszem, znalazłem kilka tematów temu poświęconych, jednak informacje były tak porozbijane i sprzeczne, że się pogubiłem. W poradnikach również nie znalazłem tego, co mnie interesuje.

Szanowni Userzy, bardzo serdecznie proszę o pomoc w uruchomieniu takiego połączenia iPhone -> PC. Wiem, że programów jest wiele, ale często powtarzał się Jeedar VNC w tematach, które znalazłem. Jeśli nie ten, to niech będzie jakiś z porządnymi funkcjami.

W każdym razie, proszę o podanie mi instrukcji co mam ściągnąć i jak to wszystko ustawić, abym mógł kontrolować swojego PCeta za pomocą Jabłuszka.

Windows: Vista Home Premium 32 bity.
Telefon: iPhone 3G [3.0.0]

Na początku wspomniałem, że nie znalazłem takiego poradnika. Jeśli ktoś mi wytłumaczy jak mam włączyć podgląd mojego windowsa w iPhonie, to bardzo chętnie taką instrukcję dla potomnych napiszę.

Na zakończenie przepraszam, jeśli temat z instrukcją dla debili takich jak ja był, być może przeoczyłem. Zgubiłem się w tym nawale poprostu.

Serdecznie pozdrawiam,

SilentPL

#2 aciga

aciga
  • 56 postów
  • SkądMACiek

Napisano 04 kwietnia 2010 - 07:30

Logitech Touch Mouse

W AppStore - Touch Mouse for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store

Na stronie www Logitech Touch Mouse Server ściągasz sterownik przeznaczony dla Twojego systemu operacyjnego.

Instalujesz ... i korzystasz.

Do połączenia Komputer - iPhone wykorzystywana jest sieć bezprzewodowa !!!

Na MAC-u sprawuje się idealnie :)

#3 wdylag

wdylag
  • 182 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 10:52

domyslam sie ze chodzi koledze o "zdalny pulpit".... proponuje do tego RealVNC.... fakt platny ale dziala bardzo dobrze.
na komouterze instalujesz aplikacje RealVNC z funkcja serwera, a na iPhone "VNC Viewer"

---- Dodano 04-04-2010 o godzinie 11:53 ----
aha... jesli komputer masz za NATem to bedziesz musial przekierowac porty na routerze bo inaczej sie nie dostaniesz.

#4 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 14:46

Okej, zainstalowałem tego RealVNC i VNC Viewer. Wpisuję w iPhone adres IP mojego komputera oraz hasło, chwile myśli i... "The VNC-compatibile Server has closed the connection unexpectedly." Co to może być?

#5 zenx

zenx
  • 33 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 15:36

polecam TeamViewer dostepny z appstore za darmo . Na stronie producenta jest dowiesz sie wszystkiego HOWTO - tak czy siak dzieki temu programowi bedziesz mial dostep do PC , laptopa poprzez WiFi albo 3G.

TeamViewer - AppStore

#6 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 16:02

Zenx - WIELKIE DZIĘKI! Właśnie o to mi chodziło. Wszystkim jeszcze raz dziękuję za pomoc. Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych