Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G - 3.1.3] iPod nie widzi muzyki. Pomocy, pilne!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 tymczasowy

tymczasowy
  • 83 postów

Napisano 03 kwietnia 2010 - 22:23

Ostatnio mam sporo problemów z moim iPodem. Najpierw po podłączeniu go do kompa iTunes pokazywał komunikat, że nie może odczytać jego zawartości i trzeba przywrócić ustawienia fabryczne. Utworzyłem o tym temat na forum, ale nikt nie raczył odpowiedzieć, więc w końcu przywróciłem go, przy okazji update'ując soft z 3.1.2 do 3.1.3. Wgrałem muzykę i byłem cały zadowolony aż do następnego dnia, kiedy to po podłączeniu iPoda znów pokazał mi się znajomy już komunikat. Niewiele myśląc, od razu przywróciłem go po raz kolejny i wgrałem muzykę, po czym odłączyłem i podłączyłem żeby sprawdzić czy tym razem iTunes będzie potrafił go odczytać. Okazało się, że owszem wykrył iPoda, ale pojawił się inny problem. Otóż nie wykrywa on muzyki (pokazuje że jest zajęte miejsce, ale gdy wejdę w muzykę pokazuje się "brak zawartości"), z kolei iTunes zaznacza zajęte miejsce na pomarańczowo jako "inne". Przywracałem iPoda jeszcze dwa razy - za każdym to samo. Próbowałem też wgrać pojedyncze utwory zamiast automatycznie całej biblioteki, ale efekt taki sam.

#2 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 03 kwietnia 2010 - 23:42

A jaka wersja iTunes? Czy przywracając go, używałeś ustawień z kopii zapasowej?

#3 tymczasowy

tymczasowy
  • 83 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 00:17

Wersja 9.0.3.15 Nie, nie używałem kopii zapasowej.

#4 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 00:25

A cała reszta gra? Tzn. aplikacje normalnie możesz kupić i synchronizują się z iTunes? Próbowałeś jeszcze coś innego poprzerzucać? Podcasty, filmy, aplikacje itp.? Rozumiem jeszcze, że soft masz normalnie zakupiony, a nie ściągnięty z jakiejś stronki ;)

#5 tymczasowy

tymczasowy
  • 83 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 01:03

Ta, soft normalnie ściągnięty przez iTunes. Co do filmów i aplikacji to nie wiem. Mam teraz zastępczego kompa, a żeby synchronizować aplikacje trzeba chyba zrobić autoryzację (czy jak to się tam nazywa)? Filmów żadnych nie mam. W każdym razie aplikacje z appstore bezpośrednio na iPoda mogę wgrywać bezproblemowo i działają. Dobra idę spać, będę pewnie jutro wieczorem. Wesołych świąt :D

#6 Brewka

Brewka
  • 9 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 11:41

Ja przepraszam, że sie wpinam nie pod swój temat ale nie chce zaśmiecać forum. Mam takie drobne pytanie czy podczas przegladania stron na ipodzie touchu mozna sluchac muzyki?

#7 tymczasowy

tymczasowy
  • 83 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 12:05

Można.

#8 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:51

Ta, soft normalnie ściągnięty przez iTunes.

Co do filmów i aplikacji to nie wiem. Mam teraz zastępczego kompa, a żeby synchronizować aplikacje trzeba chyba zrobić autoryzację (czy jak to się tam nazywa)? Filmów żadnych nie mam.

W każdym razie aplikacje z appstore bezpośrednio na iPoda mogę wgrywać bezproblemowo i działają.

Dobra idę spać, będę pewnie jutro wieczorem. Wesołych świąt :D

Aplikacje bezpośrednio? Tzn. do AppStore wchodzisz przez iPoda czy najpierw przez iTunes, a później kopiujesz? Wydaje mi się, ze problem leży w tym, że iPod nie jest synchronizowany z tym komputerem, którego teraz używasz;) Ale mogę się mylić. Sprawdź na swoim, jak nie zadziała, to wtedy szukamy czegoś innego.

#9 tymczasowy

tymczasowy
  • 83 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:01

Bezpośrednio, czyli wchodzę do appstore przez ipoda:) Ale nie synchronizowany, czyli chodzi Ci o te autoryzacje, których jest ograniczona ilość na konto? Bo zostały mi chyba jeszcze dwie, a tamten komp padł i raczej prędko nie wstanie :/ Teraz używam tego na bliżej nieokreślony czas, ale chciałbym jak najszybciej go zmienić. No chyba, że można jakoś wycofać autoryzację danego komputera. A, dodam jeszcze że tamten poprzedni komp to był Mac, a ten obecny to Windows. Jeśliby to miało jakieś znaczenie.

#10 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:10

Bezpośrednio, czyli wchodzę do appstore przez ipoda:)

Ale nie synchronizowany, czyli chodzi Ci o te autoryzacje, których jest ograniczona ilość na konto? Bo zostały mi chyba jeszcze dwie, a tamten komp padł i raczej prędko nie wstanie :/ Teraz używam tego na bliżej nieokreślony czas, ale chciałbym jak najszybciej go zmienić. No chyba, że można jakoś wycofać autoryzację danego komputera.

Chodziło mi o wrzucanie ich prze iTunes. Wchodzisz tam na AppStore, ściągasz do iTunes a później, poprzez synchronizację, przerzucasz do iPoda.

http://www.myapple.p...komputerow.html nie Ty jeden miałeś problem z autoryzacją wielu komputerów ;)

Zsynchronizuj go z obecnym komputerem i sprawdź jak wszystko działa ;)

#11 tymczasowy

tymczasowy
  • 83 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:27

Cholera, jak chciałem autoryzować komputer to wyskakuje błąd, że "wymagany składnik iTunes nie jest zainstalowany, napraw lub zainstaluj ponownie iTunes". To samo jak chciałem ściągnąć jakąś aplikację przez iTunes. Może to iTunes mi się spieprzyło i przez to te problemy? Będę musiał przeinstalować, ale to nie teraz.

#12 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:40

Jeśli wina iTunes daj znać ;)

#13 tymczasowy

tymczasowy
  • 83 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:46

Jop, jutro (w sumie dzisiaj ;p) przeinstaluje i napiszę czy coś to dało.

#14 tymczasowy

tymczasowy
  • 83 postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 00:28

A więc wygląda na to, że problem leżał w iTunesie. Przeinstalowałem program i wszystko zdaje się działać jak należy. No cóż, mam nadzieję że to już koniec tych problemów. No i dzięki N_E_M za zainteresowanie sprawą i pomoc.

#15 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 00:55

Dobrze, że w końcu działa :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych