myszka dla grafika
Rozpoczęty przez
olczyna
, 03 kwi 2010 20:13
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 kwietnia 2010 - 20:13
Witam,
czytałam już wiele wątków na forum lecz niestety nie znalazłam satysfakcjonujących mnie odpowiedzi, dlatego piszę tutaj
Niedługo zamierzam kupić MBP i chciałam się dowiedzieć jaką myszkę do niego polecacie. Czy myszki Appla spełniają swoją rolę,bo czytałam dużo negatywnych opinii ? To na czym mi zależy to 'środkowy' przycisk.
Pracuję na takich aplikacjach jak Maya/After Effects/Nuke więc zależy mi bardziej na precyzji niż na prędkości.
Dzięki z góry za odpowiedzi,
Ola
Napisano 06 kwietnia 2010 - 08:52
Ja na Twoim miejscu bym sie rozejrzal za wygodnie lezaca w dloni myszka logitecha
Pozdrawiam.
Napisano 06 kwietnia 2010 - 09:10
Grafik biurko obok kiedyś pożyczył moją mysz Razer (mysz oryginalnie przeznaczona do grania) i się zakochał
Wielka, wygodnia, estetyczna, superdokładna
Napisano 06 kwietnia 2010 - 09:36
duże ergonomiczne myszy logitech to najlepszy wybór
Napisano 06 kwietnia 2010 - 11:15
Logitech G500 ma 5700 dpi zmienne oczywiscie, mozliwosc wywazenia, lezy super w rece i jest bardzo precyzyjna dla niektorych na minusie jest to ze jest na kabelku ale dla mnie na plusie bo sie nie rozladuje w najmniej oczekiwanym momencie.
Logitech Performance Mouse MX - gorsze parametry ale ergonomia troskzze lepsza od G500 i stety lub niestety bezprzewodowa
Wybor nalezy do Ciebie ja uzywam G5 i tableta Wacom Bamboo Touch& Pen i jest to wystarczajaco dobre
Napisano 06 kwietnia 2010 - 19:52
Aktualnie korzystam z Razer DeathAdder i jestem mega zadowolony.
Tak naprawdę najważniejsze jest chyba to, by myszka dobrze leżała Ci w dłoni.
Napisano 06 kwietnia 2010 - 19:55
A ja zawsze korzystałem z myszek za góra 30zl i też byłem mega zadowolony.
Napisano 06 kwietnia 2010 - 20:43
A ja zawsze korzystałem z myszek za góra 30zl i też byłem mega zadowolony.
też tak miałem dopóki nie kupiłem mx400 logitecha i naprawdę różnica jest kolosalna (na plus mx400)
expose i show desktop pod bocznymi przyciskami + ergonomiczny kształt
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych