Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Premiera iPada w USA - spostrzeżenia z relacji MyApple.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 03 kwietnia 2010 - 19:29

[NEWSHUGE]http://farm5.static.flickr.com/4007/4486860467_482cd75a20_o.png[/NEWSHUGE]
Dzisiaj o o godzinie 15:00 naszego czasu odbyła się premiera najnowszego urządzenia od Apple – iPada. Dzięki współpracy z podcastem Polskie Detroit udostępniliśmy już zdjęcia z premiery a także z rozpakowywania tabletu z Cupertino (strona live.myapple.pl).

O pierwszych wrażeniach z użytkowania iPada już za chwilę opowie Łukasz Witkowski w swoim podcaście Polskie Detroit.

Dołączona grafika

Co ciekawe, sklep Apple Store, z którego przeprowadziliśmy relację nie miał problemu z zaopatrzeniem i po pewnym czasie pracownicy zaczęli wydawać urządzenia również osobom bez rezerwacji. Kolejki okazały się nieduże – pierwsze zdjęcia iPada udało nam się zrobić już 10 minut po otwarciu sklepu. Warto dodać, że ogromne kolejki przed sklepami to mit. Największe ustawiają się jedynie przed największymi sklepami w najbardziej popularnych miastach. W mniejszych ośrodkach kolejki są symboliczne (np. podczas premiery pierwszego iPhone'a w App Store w stanie New Hampshire, ostatniego „kolejkowicza” odprawiano około godziny po otwarciu sklepu).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Więcej już niebawem w podcaście Polskie Detroit.

iPad - instrukcja użytkownika:

http://manuals.info...._User_Guide.pdf

iPad - Getting Started Guide:

Apple - Support - iPad - Get Started

Mobile Me i iPad:

Apple - MobileMe - News - Setting Up MobileMe on iPad

Aktualizacja:
Jest już podcast Polskiego Detroit nt. iPada:

http://www.myapple.p...e-wrazenia.html
[NEWSINDEXSMALL]http://farm5.static.flickr.com/4045/4487511758_edb790ebc2_o.png[/NEWSINDEXSMALL]
[NEWSINDEXHUGE]http://farm5.static.flickr.com/4059/4486860569_965fbd23c8_o.png[/NEWSINDEXHUGE]

#2 sproject

sproject
  • 206 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 kwietnia 2010 - 20:01

I już pierwszy "test wytrzymałości". Amerykanie są jednak dziwni... [yt=XGUppxoJUVg]Brand new ipad getting smashed by a baseball bat[/yt]

#3 kristofeRR

kristofeRR
  • 87 postów

Napisano 03 kwietnia 2010 - 20:29

Mam pytanie, po co oni klaszczą?

#4 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2010 - 20:32

hmm, zawsze klaszczą jak jest premiera nowego sprzętu :P

#5 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2010 - 20:47

aż mi się przykro zrobiło jak oglądnąłem ten filmik co rozwalają iPad :(:(

EDIT:

iPadł - Demotywatory.pl :D

#6 Hercules

Hercules
  • 257 postów

Napisano 03 kwietnia 2010 - 20:52

Kiedyś też klaskali... a nawet modlili się żeby papier toaletowy rzucili.
Oczywiście zapisów i komitetów kolejkowych większość z was nie pamięta....
jak się pojawił towar zaraz znikał, Ap:rolleyes: le ten sam schemat wykorzystuje...

#7 iPestek

iPestek
  • 564 postów
  • SkądKópertino

Napisano 03 kwietnia 2010 - 20:58

(zaraz dostanę warna za spamowanie ;))

Być może nie każdy widział, ale tu kolejne zastosowanie iPad'a
Colbert Uses His iPad To Slice Vegetables (VIDEO)

#8 pbas

pbas
  • 94 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 kwietnia 2010 - 20:58

I już pierwszy "test wytrzymałości". Amerykanie są jednak dziwni...

Załamka - co prawda to ich pieniądze i mogą sobie za nie kupić co chcą a następnie to zniszczyć, jednak nie jest to całkiem normalny kraj...

#9 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 03 kwietnia 2010 - 23:22

Załamka - co prawda to ich pieniądze i mogą sobie za nie kupić co chcą a następnie to zniszczyć, jednak nie jest to całkiem normalny kraj...

W Polsce też nie brakuje takich ludzi, którzy są pokazać, że mają gdzieś wartość takiego urządzenia, albo chcą się stać gwiazdami YT ;)

#10 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 04 kwietnia 2010 - 14:38

iPad w roli dodatkowego monitora

#11 samael

samael
  • 15 postów
  • SkądZłotów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 15:39

Jak to jest, że człowiek w Polsce ciuła, ciuła, w końcu kupuje sprzęt i dba o niego jak o wielkanocne jajko (albo w ogóle o jajko), a w kraju gdzie powstaje coś fajnego, niszczy się to jakby to była reklamówka z Biedronki (przepraszam Biedronkę). Nie dziwię się, że ich pół świata nienawidzi. Chyba po prostu poprzewracało im się w dupach.

#12 iPestek

iPestek
  • 564 postów
  • SkądKópertino

Napisano 04 kwietnia 2010 - 15:57

Jak to jest, że człowiek w Polsce ciuła, ciuła, w końcu kupuje sprzęt i dba o niego jak o wielkanocne jajko (albo w ogóle o jajko), a w kraju gdzie powstaje coś fajnego, niszczy się to jakby to była reklamówka z Biedronki (przepraszam Biedronkę). Nie dziwię się, że ich pół świata nienawidzi. Chyba po prostu poprzewracało im się w dupach.

No cóż myślę, że konsumpcjonizm niszczy w człowieku wartości moralne i to są efekty w zachowaniu.

#13 rad3ks

rad3ks
  • 353 postów
  • SkądOberschlesien

Napisano 04 kwietnia 2010 - 18:29

wlasnie widzialem "opowiesc" z faktów TVN. Reportaż z premiery pokazywal kolejki itp itd, ale ... amerykanie to najglupszy narod. oni zwariowali na punkcie iPada... jeden koles poweidzial ze jakby apple sprzedawalo mieso to tez by kupowal. paranoja. wszyscy mowia ze to jest niesamowita przyszlosc ... ciesze sie w tym momencie z tego ze zyje w polsce...

#14 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 kwietnia 2010 - 18:36

Eeee, ale Wy poważni, przynajmniej jest fun tam... A ten jeden od mięsa, wszystko ma swoich zidiociałych fanów, Apple, star trek - czy co tam jeszcze ;-)

#15 jedrulam

jedrulam
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 kwietnia 2010 - 18:59

ciekawe poco w ipadzie ipod:D bo przecież na głośnik go nie wetknę (zwłaszcza, że mam okrągłego jbl) i do kieszeni nie włożę. Pozostają jedunie filmy co może sie przydać podczas podróży czy kiedy indziej:)

#16 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 kwietnia 2010 - 19:05

@jedrulam: żeby można było dopisać dodatkowy feature do ulotki ;-)

#17 iPestek

iPestek
  • 564 postów
  • SkądKópertino

Napisano 04 kwietnia 2010 - 21:18

wlasnie widzialem "opowiesc" z faktów TVN. Reportaż z premiery pokazywal kolejki itp itd, ale ... amerykanie to najglupszy narod. oni zwariowali na punkcie iPada... jeden koles poweidzial ze jakby apple sprzedawalo mieso to tez by kupowal. paranoja. wszyscy mowia ze to jest niesamowita przyszlosc ... ciesze sie w tym momencie z tego ze zyje w polsce...

Nie nazywałbym ich głupich (a ile kawałów o polakach w Ameryce krąży?;)), a podatnych na marketing. Lubują się w wydawaniu pieniędzy, rozsierdzeni konsumpcją i tak to chyba jest.

#18 camelot

camelot
  • 57 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 22:42

Nie nazywałbym ich głupich (a ile kawałów o polakach w Ameryce krąży?), a podatnych na marketing. Lubują się w wydawaniu pieniędzy, rozsierdzeni konsumpcją i tak to chyba jest.

Ładne to... "rozsierdzeni". Nie wiem jakich amerykanów wy znacie. Ja mam kontakty głównie zawodowe (programiści i tacy tam) i to są ludzie z łbami na karku, nie szastający bezmyślnie pieniędzmi, choć są majętnymi osobami. Mają przeciętnie o wiele lepiej poukładane w głowach od nas.To dlatego TAM powstaje nowoczesna cywilizacja a TU - jasełka.

#19 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:06

Ładne to... "rozsierdzeni". Nie wiem jakich amerykanów wy znacie. Ja mam kontakty głównie zawodowe (programiści i tacy tam) i to są ludzie z łbami na karku, nie szastający bezmyślnie pieniędzmi, choć są majętnymi osobami. Mają przeciętnie o wiele lepiej poukładane w głowach od nas.To dlatego TAM powstaje nowoczesna cywilizacja a TU - jasełka.

Każdy swoją miarką mierzy. Jak się lepiej zastanowić to pełna prawda.

Pozdrawiam

#20 iPestek

iPestek
  • 564 postów
  • SkądKópertino

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:11

Nie chciałem generalizować, a thozo dobrze to wypełnił.

#21 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:41

JooJoo ships to actual consumers, gets dissected for good measure -- Engadget Pomału zaczyna się z tymi "killerami ipadowymi". No tak, tablet z wiatrakiem, powodzenia użytkownikom ów tabletu jak coś pod nosem będzie bzyczeć w totalnej ciszy np. w nocy.

#22 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:53

@emigrant: i to jest dokładnie to, o czym mówiłem w innym temacie. Zwaliste urządzenie, na zdjęciach wygląda na kiepsko wykonane, niespasowane, jak widać*z opisu już ma problemy z działaniem. Wyświetlacz wygląda nienajlepiej. Bateria to pewnie lepiej nie pytać ile działa. Przewijanie dwoma palcami (lol) które się na dodatek zacina. (gdzieś widziałem film) Dlatego wolę iPada od jakichś cudnych wytworów. I jak mówisz zaczyna się*ta śmieszna era "iPad killerów" z których przez rok albo więcej żaden nie dobije jakością/wydajnością do iPada. PS. a tak, ten JooJoo jest zajefajny, bo ma flasha... woooo! ;-)

#23 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 04 kwietnia 2010 - 23:56

Nie szkoda firmom kasy na takie iPad killery? W porównaniu do Apple to będzie śmieszny % sprzedaży.

#24 kantrusy

kantrusy
  • 204 postów
  • SkądWARSZAWKA

Napisano 05 kwietnia 2010 - 08:15

szczerze brak kamery i tylko jedna operacja w otwarciu to porazka malo przydatne nawet dla Kowalskiego . lepszy macbook 13,3

#25 Rodziu

Rodziu
  • 140 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 kwietnia 2010 - 11:50

A co do tych niszczycieli iPad'a to weźcie pod uwagę to, ilu ich tam było. Może się chłopaki zrzucili na najtańszą wersję, żeby było śmiesznie i żeby tacy Polacy się bulwersowali :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych