Adobe Flash i import wiadomości z The Bat
Rozpoczęty przez
surreal
, 03 kwi 2010 16:24
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 kwietnia 2010 - 16:24
To moje pierwsze zapytanie na tym forum więc witam serdecznie
Zajmuje się grafiką od wielu lat i planuję przesiadkę na stację Mac Pro. Mam dwa pytania z tym związane:
Flash - W ostatnim czasie jest moim głównym źródłem dochodu. Czy nie ma różnic w wyświetlaniu animacji na tych platformach? Czy nie ma obaw że coś co jest zaprojektowane na Mac'u może wyświetlić się inaczej na Pc?
The Bat - Mój podstawowy program pocztowy do komunikowania się z klientami. Czy mogę w prosty sposób przenieść swoją całą pocztę z kilku ostatnich lat na program Mail? Czy jest możliwość w Mail sprawdzania pisowni polskiej oraz filtrowania wiadomości?
Pozdrawiam

Napisano 03 kwietnia 2010 - 16:35
Flash jak flash. Działa wszędzie tak samo.
Napisano 03 kwietnia 2010 - 17:10
A komuś udało się przenieść skrzynki pocztowe z The Bat na Mail? Czekam również na odpowiedź dotyczącą pisowni i filtrowania
Napisano 03 kwietnia 2010 - 22:12
Pisownia tak, filtrowanie tak.
Jak chcesz 'przenieść'? Jak używasz POP3, to nie wiem, jak zaimportować wiadomości; jak masz pocztę via IMAP, nie trzeba nic przenosić.
Napisano 04 kwietnia 2010 - 11:44
Szczerze mówiąc IMAP nie przyszedł mi do głowy bo od lat używam POP3 i ściągam wszystko z serwera na komputer stacjonarny, chyba lepiej się z tym czuję że mam dostęp do wszystkiego nawet offline. W każdym razie dzięki za odpowiedz
Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:11
Przy IMAP też można trzymać kopie lokalne ;-)
Napisano 04 kwietnia 2010 - 13:26
uzywalem kiedys the bata (rewelacyjny swoja droga
, bylo to pare lat temu, ale z glebin mej pamieci... byla mozliwosc wyeksportowania z the bata do jakiegos formatu wiad. (teraz sobie nie przypomne jakiego) i zaimportowania tegoz w mailu. w kazdym razie dalo sie jakos. jak podasz jakie formaty the bat exportuje to moze sobie przypomne.

Napisano 04 kwietnia 2010 - 21:09
Formaty .MSG .EML oraz UNIX. Przeszedłeś na program Mail z The Bat? Przypominasz sobie może czy szybko przyzwyczaiłeś się do "nowego"?

Napisano 07 kwietnia 2010 - 02:04
co do maila to wyjatkowo szybko. ogolnie gorzej bylo z samym osx-em, chyba z 2 tygodnie psioczylem na czym swiat stoi, a chyba z pol roku mialem zainstalowanego windowsa z moimi ulubionymi progsami
ale wtedy tez mniej zamiennikow osx-owych bylo.
co do importu to mail przyjmuje: apple mail (dziwne hmm
), microsoft entourage, netscape/mozilla/ thunderbird, eudora , mbox format.chyba unix format lyknal...

Napisano 07 kwietnia 2010 - 04:14
Albo pośrednio przez thunderbirda.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych