Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

macbook nie wykrywa baterii !

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 bimbalimba

bimbalimba
  • 4 posts

Posted 01 April 2010 - 15:36

podejrzewam,ze to klasyczny przypadek- czarny x ... nie uzywalem laptopa prze tydzien-czy to jest przyczyna? zrobilem co radzili na stronie appla- bez sukcesu- czy to oznacza ,ze bateria jest do wyrzucenia? czy podlega w ogole gwarancji w takim przypadku?

#2 pmoo

pmoo
  • 406 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 01 April 2010 - 19:15

czarny X pojawia się gdy komputer ulegnie zawilgoceniu lub gdy napięcie w baterii spadnie poniżej poziomu krytycznego. Żeby wyeliminować jedną bądź drugą opcję należałoby albo sprawdzić Twoją baterię w innym macbooku, albo inną baterię w Twoim komputerze. Jeśli komputer był nieużywany przez tydzień a pozostawiona bateria była całkowicie wyładowana - bardziej prawdopodobna jest opcja z niskim napięciem - w domowych warunkach raczej nie do uratowania.

#3 bimbalimba

bimbalimba
  • 4 posts

Posted 02 April 2010 - 05:35

no tak, 4 stowy w plecy przez glupote, ale dzieki, przynajmniej mam pewnosc

#4 Sekal

Sekal
  • 369 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 April 2010 - 11:44

Ale to miałeś go w trybie uśpienia przez tydzień ? U mnie zawsze jak na końcówce baterii go uśpię to się hibernuje.

#5 Loti

Loti
  • 801 posts
  • SkądWro

Posted 02 April 2010 - 12:22

Zdarza się czasem ale mimo wielu prób nie udalo mi się dowiedzieć dlaczego. W takiej sytuacji odpinam kabel zasilacza od maka i mimo sygnalizacji braku baterii jadę pracuję aż do jej wyczerpania. Gdy mak się zahibernuje podłączam zasilaczl i bateria zaczyna się ładować a komputer juz ją widzi. Zdarza się to nieczęsto i za pierwszym razem miałem lekkiego stresa. Robiłem restet pramu i smc, i inne sztuczki voodoo. Później to po prostu olałem...

#6 bimbalimba

bimbalimba
  • 4 posts

Posted 03 April 2010 - 22:59

>sekal- uspilem,zostawilem na tydzien, po tymczasie byl juz wyladowany, po podlaczeniu do zasilania baterii nie wykrywal

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users