Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak rozpoznać z jakiej jest sieci?

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2010 - 14:20

Witam Czy da się jakoś po IMEI czy czymś rozpoznać z jakiej sieci pochodzi iPhone ? Po jakiś papierach ? Może podczas podłączania do itunes wysyła jakieś dane które można wyciągnąć ?

#2 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 01 April 2010 - 15:19

Po fakturze chyba tylko :) Nie ma możliwości rozpoznania po IMEI z jakiej sieci jest iPhone, co do iTunes, to nie wiem, ale podejrzewam, że podobnie ;)

#3 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2010 - 15:23

Jak bym miał fakturę to było by git. iPhone kupiony z jakiegoś serwisu telefonicznego. Wkładałem już pley, orange, era.

#4 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 01 April 2010 - 15:25

To jeszcze kilka sieci Ci zostało, w PL tylko Orange ma simlock'a. Więc jeśli nie chodzi z Orange, to musi być z zagranicy :)

#5 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 01 April 2010 - 15:27

Po modelu - ustawienia > ogólne > to urządzenie można z dużym prawdopodobieństwem ustalić kraj pochodzenia. A w kraju zazwyczaj jeden lub dwóch operatorów sprzedaje.

#6 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 01 April 2010 - 15:28

Po modelu - ustawienia > ogólne > to urządzenie można z dużym prawdopodobieństwem ustalić kraj pochodzenia. A w kraju zazwyczaj jeden lub dwóch operatorów sprzedaje.

O tym zapomniałem :)

#7 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 01 April 2010 - 15:35

Tyle, że strona Apple, na której można to było znaleźć wyparowała. Albo po prostu ja jej nie potrafię znaleźć.

Edit: to była chyba ta strona: Locating iPhone wireless carriers Ale takiej informacji już tam nie ma.

#8 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2010 - 16:27

No to chyba to jest z Portugalii jak ma na końcu zamiast PL to PO. Czyli Optimus lub Vodafone ciekawe czy operatorzy Ci zdejmują simlocki. Dzięki za info teraz już wiem czego szukać.

O chyba o tą stronkę chodziło Activate your 3G iphone---Technic Support---Iphone Spare Parts

#9 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 01 April 2010 - 16:38

O tą :) Widocznie ktoś skopiował tą tabelkę ze strony Apple zanim została usunięta.

#10 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2010 - 16:44

Jak coś się pojawi w internecie to już z niego nie zniknie. Jednak teraz to się zastanawiam co zrobić. Kupiłem dla żony od gościa na allegro z jednym komentarzem iPhona twierdził że z ery i oczywiście na sofcie 3.1.3 ma simlocka. Co mnie podkusiło żeby od niego kupić :( .
Teraz albo czekać na unlocka z dev-team, albo może pisać do tamtych operatorów.

Czy korzystał ktoś z tego serwisu ?

mobile2mobile

Unlock codes for Vodafone Portugal  Optimus Portugal -  Unlocking Codes, cell phone unlock codes for Vodafone Portugal  Optimus Portugal  - remote unlocking - unlock via imei - restriction codes - remove sim Lock

#11 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 01 April 2010 - 16:47

Czy czasem z Ery nie były sprzedawane bez SimLock'a? Jeśli tak jest, to możesz spokojnie reklamować zakup.

#12 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2010 - 17:26

No tak dlatego się pytałem, napisał mi w emailu że z ery i telefonicznie mówił że ery. Więc odesłałem mu takiego z softem 3.1.3 i simlockiem jednak powiedział że nie odbierze. Dodatkowo na aukcji zaznaczył że ma radio,idre, video rozmowy. Kontakt z gostkiem się urwał będę zgłaszał na allegro jednak dopiero 7dni po zakończeniu aukcji czyli w sobotę. Człowiek uczy się na błędach.

#13 iPestek

iPestek
  • 564 posts
  • SkądKópertino

Posted 01 April 2010 - 17:31

No tak dlatego się pytałem, napisał mi w emailu że z ery i telefonicznie mówił że ery. Więc odesłałem mu takiego z softem 3.1.3 i simlockiem jednak powiedział że nie odbierze. Dodatkowo na aukcji zaznaczył że ma radio,idre, video rozmowy. Kontakt z gostkiem się urwał będę zgłaszał na allegro jednak dopiero 7dni po zakończeniu aukcji czyli w sobotę. Człowiek uczy się na błędach.

Ma radio, irde i video rozmowy?! Na moje oko to podróbka...

#14 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2010 - 17:36

No właśnie że nie ma tych opcji, tym zawalczę dodatkowo na allegro że towar nie zgodny z opisem.A iPhone zaktualizował się do 3.1.3, simlock powrócił i aktywacja. No a mam swojego z ery iPhona i wszytko ładnie chodzi na karcie Play czego się spodziewałem po tamtym.

#15 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 01 April 2010 - 17:38

W aukcji zaznaczył, a nie telefon posiada.

#16 netruner

netruner
  • 564 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2010 - 17:43

Tak zaznaczył ale to jest jako parametry telefonu to chyba równoznaczne ? Zresztą nie dodał nakładki którą napisał że daje, także ukrył że tylna obudowa jest pęknięta od dołu na jakieś 3cm. Tak jestem na siebie zły kilka lat na allegro 100% pozytywów i taka wtopa z tym telefonem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users