Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie mogę odebrać połączenia poprzez przeciągnięcie 'Odblokuj'

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Performance

Performance
  • 87 postów

Napisano 31 marca 2010 - 16:37

Witam,
Jak w temacie zdarzają się takie sytuacje, że podczas chęci odebrania rozmowy głosowej nie mogę przesunąć tego kwadracika. Telefon jest sprawny, normalnie gdy nikt nie dzwoni slide działa poprawnie. Czy ktoś może powiedzieć co jest grane? Było restore, hard reset też. Soft to 3.1.3 bez JB, aplikacji wgrana cała masa, telefon jest zadbany i nie lądował na podłodze. Myślę, że to wina softu ale mogę się mylić.

[NICKMOD]majkool[/NICKMOD]
[MOD]Nazwa tematu poprawiona. ;)
Używaj czasem prefixu dla wybranego modelu i wersji oprogramowania [?G - ?.?.?].
ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN[/MOD]

#2 c64a

c64a
  • 371 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2010 - 17:48

Też tak czasami mam, ale mam na to radę: jak nie masz wyciszonego telefonu to jak ktos dzwoni nacisnij raz sleep button (ten na gorze), dzwonek powinien przestac dzwonic, a slider powinien sie dobrze przesunac

#3 Performance

Performance
  • 87 postów

Napisano 06 kwietnia 2010 - 14:48

Niestety po wielokrotnych próbach gdy już tak się zrobi Twój sposób nie pomaga :( Mam nadzieję, że nowy soft poprawi to.

#4 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 06 kwietnia 2010 - 20:26

Ogólnie żałuje że zrobiłem 3.1.3 strasznie tnie:/ Ale co czekamy do następnego;)

#5 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2010 - 20:30

Mnie też się to zdarzyło (iPhone 3G, niejailbreakowany iPhone OS 3.1.3).

#6 Kijax

Kijax
  • 79 postów
  • SkądLewin Brzeski

Napisano 06 kwietnia 2010 - 21:29

pewnie. były już takie tematy na forum. dochodzę do wniosku, że czasem kiedy ktoś do nas dzwoni a telefon jest zablokowany, źle wybudza multitouch. dzieje się to z różnymi wersjami softu i iPhone.

#7 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2010 - 22:37

Ja miałem raz tylko owy przypadek ale to jeszcze na 3.0, tylko, że myślałem, że to przez ''zasyfienie'' plikami z Cydi - typu SBsetting, czy różnorakie - Bóg wie komu potrzebne motywy.

#8 Performance

Performance
  • 87 postów

Napisano 15 kwietnia 2010 - 22:01

Kurde trochę to irytuje, nie można zgłosić tego problemu do apple żeby się go pozbyli? Nachodzą mnie dziwne przypuszczenia co do przyczyny tego zjawiska, otóż nigdy ono nie zaszło w domu zawsze na dworze. Może to coś ma wspólnego z niskimi temp? Jest jakiś inteligentny fizyk- technik na forum? Czy różnica temp może wpływać na działanie pojemnościowego czujnika dotyku?

#9 iNewelco

iNewelco
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwietnia 2010 - 00:04

Temperatura ma duży wpływ i sam się o tym przekonałem ,co prawda w modelu 2G ale jednak . Ostatnimi czasy - no może już trochę minęło - kiedy to były siarczyste mrozy. Wymieniałem wyświetlacz na nowy - usiadłem na tel :) - , po wymianie wszystko ok ,jakiś tydzień później wracałem z pracy nocą , miałem do przejścia jakieś 500 metrów do autobusu , - 20 z hakiem było na pewno. przed wyjściem wysłałem jeszcze smsa ,w autobusie nie działała już około 1/6 dotyku , co łatwo było sprawdzić np w aplikacji paint . Telefon ani nie zawilgotniał ani się nie spocił pod wpływem różnicy temperatur. Oczywiście jako zdziwiony klient odesłałem wyświetlacz sprzedawcy i został wymieniony na nowy. Tak więc ja się przekonałem że różnica temperatur ma duże znaczenie .

#10 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 12:26

Dzisiaj u mnie się to przytrafiło w 3GS 3.1.2 JB. W poprzednim iPhonie 2G taka sytuacja dosyć często się przytrafiała, ale w nowym dopiero po 9 miesiącach...

#11 m4rcel

m4rcel
  • 32 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 14:55

Również tak miałem na 3G i to przynajmniej raz w miesiącu (różnie temperatury i różne wersje softu) widzę że to powszechny błąd;)

#12 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 30 kwietnia 2010 - 21:47

Mnie na 2G - 3.1.3 już się to bardzo rzadko zdarza niż przy wcześniejszych wersjach oprogramowania. Jakieś 2 miesiące może 3 tego nie doświadczyłem. Fakt, możliwe, że to przez temperaturę zima się w końcu skończyła ;)

#13 zientekk

zientekk
  • 66 postów

Napisano 20 maja 2010 - 09:52

Witam, Także mam ten problem na 3GS 3.1.3 i strasznie mnie to wkurza mam tak z 3-4 razy w tygodniu. widzę że nikt racjonalnie tego nie rozwiązał. może 4.0 coś załatwi.

#14 vvaldi

vvaldi
  • 8 postów

Napisano 16 lipca 2010 - 10:57

Niestety w iOS 4.0 błąd pozostał według mnie jest to błąd oprogramowania, gdyż zdaża sie tak jak poprzedniką że nie można ruszyć sliderem, ale jak sie człowiek wkurzy i próbuje go nerwowo przeciągać to po 10 razach w końcu się rusza tyle że przesunięcie go do końsa nie powoduje odebrania połączenia a slider wraca na swoje miejsce i tak w kółko :/ i tutaj wielki minus dla zespołu apple gdyż mimo tego że iphone jest wielofunkcyjnym urządzenie do pracy i rozrywki to jak nazwa wskazuje jego główną cechą pozostaje bycie telefonem, a z nie możnością odbierania połączeń staje się dość wadliwym telefonem. Mam nadzieje że się porawią a mi starczy cierpliwości na odbieranie w ten sposób kilku połączeń w miesiącu.

#15 napek78

napek78
  • 1 postów

Napisano 09 maja 2011 - 22:26

Posiadam iPhone 4 16GB Soft 4.3.2 (8H7) Model MC603LP i także co jakiś czas nie udaje sie odebrać rozmowy sliderem :( doprowadza mnie to do szaleństwa. Przeszukując fora na ten temat znalazłem jedno dziwne rozwiązanie ale testuje je od kilku dni i teoretycznie sie sprawdza, gdyż bez problemu mogę odebrać każda przychodząca rozmowę :) sposób wydaje sie banalny bo jedyne co zrobiłem to odwróciłem telefon w kieszeni spodni i teraz ekran nie jest zwrócony w stronę mojego ciała tylko na zewnątrz. Ktoś tłumaczył to bardzo czułym wyświetlaczem na dotyk (wyświetlacz pojemnościowy) i nawet przez spodnie (cienki materiał kieszeni) telefon potrafi złapać dotyk nogi i głupieje bo podczas przychodzącej rozmowy wyświetlacz zostaje odblokowany a tu co, niespodzianka na całej jego powietrzni jest dotyk i robi sie zonk czyli sporadycznie zawiecha wyświetlacza co prowadzi do braku reakcji na przesuniecie slidera. Osobiście testuje to od kilku dni i jeszcze nie miałem sytuacji, ze nie mogłem odebrać telefonu. To tłumaczy dlaczego jednym działa bez problemu a innym nie. Wiele osób np (kobiety) trzymają telefony w torebkach i wówczas problem nie występuje, inne osoby posiadają futerały, gdzie ekran jest zasłaniany przez materiał bądź skórę i tez to eliminuje ten problem. Z moich znajomych tylko mi sie takie cos dzieje i tylko ja trzymam telefon w kieszeni i posiadam odsłonięty wyświetlacz. Pojęcia nie mam czy to pomoże czy nie z tego powodu piszę i proszę o przetestowanie sposobu i wypowiedzenie sie czy to faktycznie pomaga czy po prostu jest to kolejny dziwny sposób ratowania reputacji iPhona bo szlag może człowieka trafić jak wyda ponad dwa klocki na telefon, który nie posiada sprawnej podstawowej funkcji jaką jest odbieranie rozmowy. Dodam, że serwis iPhona o takim problemie nie slyszał, oczywiście prosi opisać dolegliwość i wysłać telefon do naprawy. Ja pytam jak opisać dolegliwość, która potrafi nie pokazać sie przez 50 przychodzących rozmów (testowałem) a nagle po np tygodniu nie idzie odebrać romowy. Jest to wada tak ukryta, że serwis raczej jej nie bedzie miał okazji złapać na gorącym uczynku i po np 14 dniach telefon wróci do mnie z opisem "usterki nie stwierdzono", może być to trochę frustrujące.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych