Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Aplikacja] Jaką aplikację polecacie do ściągi?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 bigziomal

bigziomal
  • 30 postów

Napisano 30 marca 2010 - 21:36

WItam serdecznie, jaki program polecacie na sciagi ?? :) chodzi o to, zeby dokument skopiowac na iphone'a i posiadac taka opcje zeby wyszukiwac wsrod tego dokumentu.. np po slowie.. po wyrazie.. macie cos do polecenia ?

#2 Fejk

Fejk
  • 303 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 marca 2010 - 21:44

Notatki - wbudowane ;) Wyszukiwanie po slowie, robienie notatek podzielonych na np. daty, osoby itd. Oczywiscie to ewentualne rozwiazanie. Najlepsze = Safari + wikipedia.pl + google.pl :) @Endi Ja uzywam czasem iP jako sciagi ;) "ideolo"

#3 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 marca 2010 - 21:46

Lepsza jest tradycyjna ściąga, bo o wiele mniejsza od iPhone'a. No i można ją dodatkowo zmniejszyć (złożyć), czego z telefonem raczej nie zrobimy...

#4 logico8869

logico8869
  • 79 postów
  • SkądMollet Del Valles

Napisano 30 marca 2010 - 21:58

Stanza + Calibre . Plik zapisujesz w pdf - konwertujesz i wyszukujesz :) Pozdrawiam

#5 Jogus

Jogus
  • 215 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 30 marca 2010 - 22:04

Najlepsza sciaga jest z telefonu. Kiedys mialem nokie n-gage wgrywalem do niej pliki txt i mialem idealna sciage. Fakt nauczyciele z poczatku narzekali ze trzymam telefon na lawce ale nauczylem ich ze telefon jest wyciszony i nikt nie dzwoni do mnie, ze telefon tylko lezy bo nie wygodnie mi go trzymac w kieszeni. Kiedy trzeba bylo to oczywiscie zagladalem i wszystko spisywalem. Jak by ktos sie pytal cos to sprawdzalem ktora godzina ;P

#6 peja101

peja101
  • 270 postów

Napisano 30 marca 2010 - 22:41

Ja swojego opis trzymam w piorniku i mam idelany widok.

#7 bigziomal

bigziomal
  • 30 postów

Napisano 31 marca 2010 - 06:57

Dzieki za propozycje:) hmmm... Zebyscie zobaczyli sciagi jakie robi sie na medyku .. ;p jedna trudno utrzymac w rece bo jest grubosci 5 cm, trzeba takich z 10.. a to tylko kolokwium.. Tylko iphone..:) poniewaz mam dwa iphony ale dwa beda na kolokwium w uzyciu.. 2G rozblokowany i 3GS nie rozblokowany ( rozblokowany mam na mysli po jb) w takiej sytuacji: czy te powyzsze sa dostepne z cydii czy w appstorze? Bo musze miec jeden program na iphone po jb a jeden przed jb:) A te notatki.. - fajnie by bylo, zeby byla w nich mozliwosc zmiany kolorow, ale pdf z wyszukiwaniem tez nie glupi..z gory dzieki za odpowiedzi:)

#8 kacperulos

kacperulos
  • 48 postów

Napisano 31 marca 2010 - 07:32

ja robie zdjęcia kartka A4 i wszystko super widac. Naprawde, przyblizasz kiedy chcesz i gitara

#9 bigziomal

bigziomal
  • 30 postów

Napisano 31 marca 2010 - 07:49

spodobal mi sie ten sposob tej stanzy i calibre.. ale HUSTON - mam problem.. :( importuje ksiazki z .doc.. nastepnie biore konwertuj i niestety nie idzie.. :( wyskakuje blad: jezyk polski: nie udalo sie skonwertowac 1 ksiazki z 1, ponieważZ nie udalo się znaleźć odpowiedniego formatu źródłowego. W czym tkwi problem i jak moge go rozwiazac? Połączyłem sie juz z tym serwerem wiem co i jak, ale przeslac na urzadzenie nie moge, gdyż nie moge skonwertować książki, co jest podstawą w przeprowadzanym przeze nie zabiegu ;) dzieki z gory za pomoc :)

#10 Fejk

Fejk
  • 303 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 marca 2010 - 12:58

@bigziomal Moze wykup XX MB za X zl i do Safari? Do tego prosta stronke na yoyo z wyszukiwarka i gra gitara :D

#11 bigziomal

bigziomal
  • 30 postów

Napisano 31 marca 2010 - 13:27

Ty... Moze to i dobry pomysl.. :P serwer to ja htcportal.pl to i tak mam.. Masz racje.. A da sie zrobic zeby to bylo offline? :) bo nie wiem czy zlapie zasieg w tej sali:( Edit: tylko safari nie ma wyszukiwarki :( a tekstu 10 stron a4 czcionka 5:p

#12 demarca

demarca
  • 301 postów
  • SkądLegnica

Napisano 31 marca 2010 - 13:30

Jeżeli Wikipedia wystarczy, to sprawdź ten wątek: http://www.myapple.p...ipod-touch.html

#13 Fejk

Fejk
  • 303 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 marca 2010 - 13:35

@bigziomal Wyszukiwarka by byla na stronie. Nie w Safari. Wikipedia jest offline. Sprobuj zrobic to na takiej zasadzie, ze strone zgrasz na dysk iPhone. Pokombinuj. @demarca Czasem leniwy moze okazac sie inteligentny. ;)

#14 bigziomal

bigziomal
  • 30 postów

Napisano 31 marca 2010 - 13:54

no to patrzcie jak to wyglada.. tak przykladowo.. zobaczcie w iphonie!!:P

RODZINA ENTEROBACTERIACEAE
http://ww.htcportal.pl/sciaga1.doc

jak zrobic, zeby przy powiekszaniu iPhone sam dostosowal tekst i przeniosl do dolu, zeby pzesuwac tylko do dolu i zapomniec o przesuwaniu w szerz?

#15 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 31 marca 2010 - 15:41

GoodReader (aktualnie ten używam bo ma opcję przyciemniania), iFile, QuickOffice, Documents to Go do plików offline (.doc, .pdf itp.) Co do via WiFi to ściągasz stronę przez Document Saver, ściąga całą stronę do pliku offline. No i zdjęcia też dobry sposób. Ale do tego co tam podałeś na stronie to polecam obrobić to ładnie w .doc i wrzucić do GoodReader. Pozdrawiam

#16 bigziomal

bigziomal
  • 30 postów

Napisano 31 marca 2010 - 16:08

Dobra, wielkie dzieki za wszelkie propozycje ;) pozdrawiam dam znac, jak sie uda sciagnac i wszystkim postawie piwo :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych