Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Tworzenie nowych katalogów zdjęć w galerii (pytanie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 thierrymugler

thierrymugler
  • 2 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 marca 2010 - 12:36

Witam Mam taki problem. Chcialbym dodac nowe foldery w galerii celem segregacji zdjec. Mam jeden folder zdjec ( Biblioteka Zdjec ) zsynchronizowany poprzez iTunes ale mam tez sporo zdjec,screenow zrobionych iphonem ktore znajduja sie w Rolce Aparatu. Chcialbym je teraz z nich wydobyc i powrzucac do nowo utworzonych katalogow. Staralem sie znalezc poprzez iFile Biblioteke Zdjec ale znalazlem tylko Rolke Aparatu ( var/mobile/media/DCiM/100APPLE ). Podpowiedzcie jak i gdzie utworzyc nowe katalogi dla zdjec aby byly one widoczne gdy wchdze w Zdjecia z poziomu jablka. Bede bardzo wdzieczny za kazda wnoszaca cos sensownego podpowiedz.

#2 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 30 marca 2010 - 13:32

Przerzucasz fotki z iPhone'a do iPhoto. (metod jest kilka: po USB od razu do iPhoto, lub poprzez Bluetooth albo ręcznie poprzez DiskAid itp.) W iPhoto tworzysz nowe albumy o rządanych nazwach i umieszczesz w nich fotki. Po podłączeniu iPhone'a do komputera uruchom iTunes. Kliknij na 'iPhone' i tam na zakładkę 'Zdjęcia' - będą widoczne nowo utworzone albumy. Zaznacz je i zsynchronizuj iPhone'a.

#3 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 30 marca 2010 - 13:56

Tylko, że on chce to zrobić tylko z poziomu iPhone'a ;) Ostatnio coś kombinowałem, ale na to potrzebne jest jakieś dodatkowe rozszerzenie z Cydia, nie mam pojęcia czy coś takiego ktoś zrobił, ale ogólnie mogłoby Apple to wprowadzić nic trudnego dla nich, a dzięki temu można by było tworzyć nowe foldery i przerzucać tam różnego rodzaju foty z Rolki aparatu.

#4 thierrymugler

thierrymugler
  • 2 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 marca 2010 - 14:01

Dokladnie. Chodzi o to aby to zrobic z poziomu iphona. A przy pomocy kompa wcale nie trzeba uzywac Iphoto...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych