Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ikony aplikacji a tapeta

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 wojtekz79

wojtekz79
  • 17 posts

Posted 28 March 2010 - 19:24

szukam programu by po odblokowaniu iphona pojawia sie główna strona z aplikacjami kontakty,aparat,itp jest mozliwosc zrobic tak by dopiero po dotknieciu ekranu pojawiały się ikony a cały czas była widoczna tapeta?

#2 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 posts

Posted 28 March 2010 - 19:32

sprecyzuj pytanie nie rozumiem ...

#3 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 28 March 2010 - 19:38

To pierwsze to możesz sobie ustawić na 1 stronie wszystkie najważniejsze aplikacje i zawsze kiedy odblokujesz telefon ukażą się te ikonki. (poza tym tak było od zawsze, więc pytanie bez sensu)

Co do tego drugiego to da się tak zrobić, ale po zaawansowanej edycji jakiegoś motywu dla WinterBoard.

Z tego co wiem tutaj nikt Tobie z tym nie pomoże.

#4 wojtekz79

wojtekz79
  • 17 posts

Posted 28 March 2010 - 20:17

chodzi mi o to mam fajna tapete ale ikony je zasłaniaja idzie te ikony wrzucic do jednego folderu

#5 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 posts

Posted 28 March 2010 - 20:22

chcesz aby tapete było widać pod ikonami na spring boardzie dobreze rozumiem czy żeby aplikacje były spakowane w folder i dopiero po otwarciu się pojawiły jeśli to drugie to chyba nie ma takiej opcji albo bardzo zaawansowana

#6 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 28 March 2010 - 20:25

Użyj iBlank i np. zostaw sobie jedną stronę pustą dla Twojej tapety. Do następnych stron użyj Infiniboard czyli będziesz mieć tak jak ja: 1 strona - pusta widać tylko tapetę i Dock :D 2 strona - wszystkie standardowe aplikacje z oprogramowania 3 strona - aplikacje z App Store i Cydia (można przewijać dół/góra) 4 strona - gry z App Store i Cydia (można przewijać dół/góra) 5 strona - aplikacje rozrywkowe z App Store i Cydia (można przewijać dół/góra) Więcej stron nie potrzeba, chociaż można zrobić, że pomiędzy 1 a 2 wstawić stronę z DashBoard'em, czyli rozwinięty kalendarz, szczegóły pogody na tydzień, sms, urodziny itp. Powodzenia

#7 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 posts

Posted 28 March 2010 - 20:27

Użyj iBlank i np. zostaw sobie jedną stronę pustą dla Twojej tapety.

Do następnych stron użyj Infiniboard czyli będziesz mieć tak jak ja:
1 strona - pusta widać tylko tapetę i Dock
2 strona - wszystkie standardowe aplikacje z oprogramowania
3 strona - aplikacje z App Store i Cydia (można przewijać dół/góra)
4 strona - gry z App Store i Cydia (można przewijać dół/góra)
5 strona - aplikacje rozrywkowe z App Store i Cydia (można przewijać dół/góra)

Więcej stron nie potrzeba, chociaż można zrobić, że pomiędzy 1 a 2 wstawić stronę z DashBoard'em.

Powodzenia

jak już o to chodzi to nielepiej zainstalować sbs settings i dodać te aplikacje do dock ?! będzie łatwiej

#8 wojtekz79

wojtekz79
  • 17 posts

Posted 28 March 2010 - 20:27

mam winterboarda zaznaczyłem Dim Icons sa ikony lekko rozmyte ale i to nic.jesli jest mozliwosc wrzucenia wszystkich ikon w jeden folder to by mi pasowało tak jak w noki

#9 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 posts

Posted 28 March 2010 - 20:30

zrób tak jak napisałem ja albo majkool mój sposób ci rozwine zainstaluj z cydi sbs settings znajdziesz na forum instrukcje jak to zrobić potem uruhom z z sbs dock i dodaj sobie aplikacje które mają być ukryte na przykład całąpierwszą strone

#10 wojtekz79

wojtekz79
  • 17 posts

Posted 28 March 2010 - 20:32

majkool wielkie dzieki juz mecze sprzet

#11 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 28 March 2010 - 20:34

iphoneMAN*_3g_32g
Tak tylko, że ja nie używam pamięcio-baterio żernego SBSettings, do tego wydaje mi się, że jest limit w tym Docku, więc nie będzie takiego samego wyniku jak przy mojej opcji.
(więc ogólnie rzecz biorąc palnąłeś gafę i wielką głupotą jest ukrywać ikony z których chciałoby się korzystać)

wojtekz79
Ja zrezygnowałem z CategoriesSB, czyli dzięki tej aplikacji można stworzyć foldery i powrzucać tam ikony, ale jest to gorsza opcją niż tą któryapodałem.

Co do tamtej opcji to sam wymyśliłem sobie i tak zrobiłem, a teraz jestem wręcz zachwycony.

#12 wojtekz79

wojtekz79
  • 17 posts

Posted 28 March 2010 - 20:35

iphoneMAN*_3g_32g również wielkie Podziękowanie

#13 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 posts

Posted 28 March 2010 - 20:41

spoxo ;] a co do dock zmieściłem tam 97 aplikacji więc chyba nie ma limitu :D ale może i masz racje bo nie pamiętam czy mogłem ze wszystkich korzystać po prostu ukryłem wszystkie ikonki a potem je z powrotem przywróciłem co do pamięcio baterio żerności też już nie używam sbs ale taka opcja po prostu tam jest ale twój sposób jasne jest lepszy tylko że mi chodziło że ten z sbs jest łatwiejszy ;) pozdr EDIT: widzę że dałeś edita po moim poście ogólnie zawsze mógł wejść w opcje zaawansowane bez korzystania z szybkiego dock'a i z tam tąd napewno by je uruchomił ale nie ma sensu się w to bawić ale spoxo miałeś racje. i twój sposób jest fajniejszy ładniejszy ale ... wiesz winterboard też muli np. jak miałem swiąteczny theme to nie mogłem grać w gry tak muliło xD a przy sbs wszystko było ok... ale to co innego (oba sposoby mają +/-) jeszcze raz POZDR i nara bo już ide spać jutro trzeba wstawać o h wcześniej a szkoła czeka ...

#14 wojtekz79

wojtekz79
  • 17 posts

Posted 28 March 2010 - 21:11

zrobione to mi podoba głowne menu na samym dale telefon,ipod,email,safari, wielki browarek

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users