Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3GS] Wystający i ruchomy ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcin_s18

marcin_s18
  • 13 postów

Napisano 28 marca 2010 - 17:37

Witam wszystkich.

to mój pierwszy post na forum i tak się od razu składa, że proszę o opinię i pomoc. Kilka dni temu kupiłem iPhone 3GS 16Gb w salonie Play. Po dwóch dniach użytkowania zauważyłem coś takiego:

[URL=http://img695.imageshack.us/i/img1520o.jpg/]Dołączona grafika[/URL]

Z lewej strony ekran wystaje jakiś milimetr ponad powierzchnię chromowanej ramki, dodatkowo dzisiaj zauważyłem że gdy się go mocno przyciśnie, to ekran wchodzi głębiej - no rusza się po prostu.

Więcej zdjęć:

[URL=http://img192.imageshack.us/i/wadaiphone.jpg/]Dołączona grafika[/URL]

Wiem, że można mieć wiele zastrzeżeń co do jakości wykonania produktów Apple, ale spać mi to nie daje. Ten typ tak ma, czy jest to jakaś wada fabryczna ? Poza tym wszystko działa tak, jak powinno.
Nie wiem czy w razie czego korzystać z naprawy gwarancyjnej, czy może żądać wymiany sprzętu na nowy :mad: Sprzętu z Play nie obsługuje regenersis (który nota bene 3 razy zepsuł mi HTC) tylko wewnętrzny serwis sieci Play (serwis P4) - być może nawet ich nie naprawiają, tylko od razu wymieniają na nowe.

:(

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marca 2010 - 17:48

Wiele iPhone'ów ma tę wadę. Możliwe, że w ciemnym pomieszczeniu zauważysz prześwit obok ramki. Podlega to gwarancji, ale jak wszyscy wiemy - Regenersis robi swoich klientów w ..... i najczęściej zwraca telefon jako zalany, mimo tego, że zalany nie był. Nie zwracaj na to uwagi - to najlepsze wyjście.

#3 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 28 marca 2010 - 17:57

Mam ten sam problem tylko że patrząc od góry na iP to prawa strona ekranu jest niżej niż ramka. Ale nie przeszkadza to w niczym jedynie psuje mój obraz firmy która kiedyś robiła jakościowo produkty podobne do rolls royce;/

#4 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 postów

Napisano 28 marca 2010 - 18:54

WOW !!!! mam swojego 3gs 32gb tyle czasu i tego nie zauważyłem teraz jak zobaczyłem twoją fotke to mam to samo identycznie nawet z przyciskaniem !!!

#5 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 28 marca 2010 - 19:07

Mój nie ma tych wad. Jest to model zakupiony w dniu polskiej premiery w erze (jailbreak działa po wyłączeniu). Podajcie daty zakupu.

#6 marcin_s18

marcin_s18
  • 13 postów

Napisano 28 marca 2010 - 19:07

Regenersis robi swoich klientów w ..... i najczęściej zwraca telefon jako zalany, mimo tego, że zalany nie był. Nie zwracaj na to uwagi - to najlepsze wyjście.

Tak jak pisałem, iPhony w Play pochodzą z wolnego rynku - mój jest z Czech ;) i zepsute lądują w warszawie na serwisie P4. Kwestia tego czy bawić się w pisma, czekanie na ewentualną wymianę i zapewne stratę nerwów.

iphoneMAN*_3g_32g dopiero teraz zauważyłeś ? przepraszam... ;) Jak długo masz iPhone'a ? Bo jeżeli Twój egzemplarz ma to samo i jak dotąd nie przeszkadzało w użytkowaniu, to może faktycznie dać sobie z tym spokój... Niedługo mój iPhone wyląduje w Switcheasy (tylko nie wiem jeszcze w którym) to może zapomne o tym wystającym ekranie :mad:

Mój nie ma tych wad. Jest to model zakupiony w dniu polskiej premiery w erze (jailbreak działa po wyłączeniu). Podajcie daty zakupu.

data zakupu -> 22.03.2010, 47 tydzień produkcji

#7 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 marca 2010 - 19:20

ja jak kupowałem ostatnio 3GS 25.03.2010 to dostałem 07 tydzień produkcji 2010roku...

#8 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 postów

Napisano 28 marca 2010 - 19:23

iphoneMAN*_3g_32g dopiero teraz zauważyłeś ? przepraszam... Jak długo masz iPhone'a ? Bo jeżeli Twój egzemplarz ma to samo i jak dotąd nie przeszkadzało w użytkowaniu, to może faktycznie dać sobie z tym spokój... Niedługo mój iPhone wyląduje w Switcheasy (tylko nie wiem jeszcze w którym) to może zapomne o tym wystającym ekranie

ok 7 mies :)

#9 aohitomi

aohitomi
  • 114 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 marca 2010 - 02:59

U mnie w białym 3 GS 16 z AT&T to samo (dopiero teraz zauważyłem :) Dużo osób na forum piszę, że zbiera im się kurz pod wyświetlaczem, czyli możliwe, że mamy tego przyczynę...

#10 marikak97

marikak97
  • 57 postów

Napisano 29 marca 2010 - 07:28

W moim 3G16 G mam juz to od dawna staram sie o tym nie myslec...

#11 lary

lary
  • 3 postów
  • Skądostrzeszów

Napisano 29 marca 2010 - 08:04

no u mnie dokładnie jest tak jak u was, no może ekran sie nie rusza. jak miałem iphona bez obudowy żadnej to mnie to drażniło. ale jak wrzuciłem w switcheasy (torrent)to zapomniałem o problemie. widze że sporo osób ma ten problem, na początku chciałem reklamować ale jak forum poczytałem to uznałem że odpuszczam na razie. no cóż, apple robi fajne zabawki i na pewno z iphona nie zrezygnuje, ale jakość wykonania pogorszyła się. nie wiem jak przez kontrole jakości przechodzą te komórki wadliwe. pzecie iphone ma prostą budowę i od razu powinni wyłapać że jest problem z ekranem....no cóż masowa produkcja daje znać o sobie.

#12 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 postów

Napisano 29 marca 2010 - 13:03

Dużo osób na forum piszę, że zbiera im się kurz pod wyświetlaczem, czyli możliwe, że mamy tego przyczynę...

nieee... to nie to patrzyłem ekran jest szczelny uszczelniony na dole pod szybka jakąs gumą nic się nie przedostanie ale też tak myślałem a może to nie wada ?! bo mamy tel z czech polski i USA które mają ten sam problem może to tak już jest ?!

#13 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 29 marca 2010 - 16:01

Dopiszcie 3g mojej żony noszony zawsze w futerale ma kurz pod ekranem.

#14 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 postów

Napisano 29 marca 2010 - 16:47

tak ale to nie przez to

#15 marcin_s18

marcin_s18
  • 13 postów

Napisano 30 marca 2010 - 18:35

Dzisiaj zauważyłem, że w lewym górnym rogu - tam gdzie najbardziej odstaje wyświetlacz - wychodzi uszczelka No i telefon powędrował na serwis. Będę informował na bieżąco.

#16 marcin_s18

marcin_s18
  • 13 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 14:08

Dzisiaj zauważyłem, że w lewym górnym rogu - tam gdzie najbardziej odstaje wyświetlacz - wychodzi uszczelka No i telefon powędrował na serwis. Będę informował na bieżąco.

No i wrócił. Na dzień dzisiejszy nie ma podstawy do reklamacji, ponieważ wszystkie iPhony nie są idealne :rolleyes: i wszystko w nim działa.

#17 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 02 kwietnia 2010 - 14:51

Uwaga poboczna co do Regenersis - jest link na forum do artykułu o tym jak działa firma. I jest tam wytłumaczone na jakiej podstawie jest przylepiana łatka "zalany". Po prostu w dwóch zewnętrznych miejscach istnieją pseudo "paseczki lakmusowe" barwiące się na czerwono przy kontakcie z wilgocią. Dokładnie to na dnie wejścia słuchawkowego, drugi na dole na ściance wewnątrz złącza docku. Sa jeszcze wewnątrz iPhone'a okreslające czy nastąpiła ingerencja cieczy. I tyle może stwierdzić Regenersis - jest zabarwiony - przybijamy pieczątkę "zalany". A jako, że iPhone'y wysyłane są do Regenersis w opakowaniach, w których potrafi się skraplać wilgoć w zależności od zmian temperatury otoczenia to mamy później taki hate-flame na tę firmę. Polecam znaleźć artykuł , interesujący i rzeczowy, bez teorii spiskowych.

#18 marcin_s18

marcin_s18
  • 13 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 15:09

Uwaga poboczna co do Regenersis - jest link na forum do artykułu o tym jak działa firma. I jest tam wytłumaczone na jakiej podstawie jest przylepiana łatka "zalany". Po prostu w dwóch zewnętrznych miejscach istnieją pseudo "paseczki lakmusowe" barwiące się na czerwono przy kontakcie z wilgocią. Dokładnie to na dnie wejścia słuchawkowego, drugi na dole na ściance wewnątrz złącza docku. Sa jeszcze wewnątrz iPhone'a okreslające czy nastąpiła ingerencja cieczy. I tyle może stwierdzić Regenersis - jest zabarwiony - przybijamy pieczątkę "zalany". A jako, że iPhone'y wysyłane są do Regenersis w opakowaniach, w których potrafi się skraplać wilgoć w zależności od zmian temperatury otoczenia to mamy później taki hate-flame na tę firmę. Polecam znaleźć artykuł , interesujący i rzeczowy, bez teorii spiskowych.

Jak już mówiłem iPhony z Play nie są serwisowane w Regenersis. A sprawę regenersis znam.

#19 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2010 - 21:08

Taką kolej rzeczy jestem w stanie zrozumieć, ale niestety tak nie jest - stwierdzają zalanie nawet jeśli czujniki nie są zabarwione (zarówno zewnętrzne jak i wewnętrzne), dlatego dobrze się zastanówcie zanim oddacie telefon tym oszustom.

#20 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 21:23

Iphone ma prześwit więc raczej przez ramkę. Iphone nie upadł żona uważa na niego jak i na Macbooka o którym ostatnio głośno (pękająca obudowa) jest w stanie idealnym zero rys itp.

#21 onager

onager
  • 21 postów

Napisano 03 kwietnia 2010 - 23:03

Mój 3Gs sprowadzony z Niemiec ma tą samą wadę (odstająca szybka), zaś 2G choć porysowany nadal się trzyma idealnie prosto...

#22 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 04 kwietnia 2010 - 07:22

To przez to sprawdzałem ma szczeline pod gumką tą co go niby uszczelnia. Więc to jest przyczyną. Żona nie używa go teraz po świętach do serwisu. Jak to 16gb to może 3gs'a dostanie. Jak go przycisne to ekran jest lepiej spasowany a następnie ekran delikatnie odskakuje przeztą gumkę.

#23 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 04 kwietnia 2010 - 19:13

Witam, mam to samo w moim iPodzie touch 3g. Chcę go wysłać na serwis, ale na pewno uznają to za uszkodzenie mechaniczne:-( Czy moglibyście mi powiedzieć, jakie najlepiej kupić etui aby ekran w iPodzie przestał się poruszać?

#24 robberpl

robberpl
  • 336 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 20:45

widzę, że nie jestem sam :) Ja mam 16gb 3GS i ten sam problem. Kumpel ma 32gb i wszystko pięknie, bezproblemowo. Trzeba mieć niestety pecha i tyle, tak samo jak z pękającą obudową. Ci co wysyłali do Regenersis - i jak? Zdziałaliście coś? BTW Jeśli kupowałem iPhona w iSpocie to mogę go wysłać do jakiegoś serwisu w innym kraju?

#25 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 kwietnia 2010 - 20:46

To przez to sprawdzałem ma szczeline pod gumką tą co go niby uszczelnia. Więc to jest przyczyną. Żona nie używa go teraz po świętach do serwisu. Jak to 16gb to może 3gs'a dostanie.

Jak go przycisne to ekran jest lepiej spasowany a następnie ekran delikatnie odskakuje przeztą gumkę.

G.... dostanie. Poczytaj o Regenersis i przemyśl to jeszcze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych