Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowe słuchawki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 27 marca 2010 - 16:41

Witam czy ktos posiada ktorys z tych słuchawek?

Nowe słuchawki dla iPhone'a od Sony | iPhone Blog

poszukuje słuchawek z pilotem i mokrofonem ale zeby brzmiały jak kossy porta pro.
pozdrawiam

#2 Lachu

Lachu
  • 180 postów
  • SkądBukowno/Kraków

Napisano 27 marca 2010 - 16:44

Oba modele słuchawek Sony można będzie nabyć od maja bieżącego roku.

Więc skąd niby ktoś ma je mieć?

#3 daFojtek

daFojtek
  • 18 postów

Napisano 27 marca 2010 - 16:49

Do obecnego już na rynku modelu MDR-EX38iP dołączą dwa dodatkowe, oznaczone nazwami MDR-EX300iP i MDR-E10iP

moze chodzi o to?

#4 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów

Napisano 27 marca 2010 - 17:08

w morde jeża nie doczytałem;) oki to pomijajac ten watek z soniakami to sa jakies podobne do kossow?

#5 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 11:26

witam czy ktos jest moze audiofilem na tym forum ktory moze mi pomoc z słuchawkami do iphona? pozdrawiam

#6 kamilski

kamilski
  • 12 postów
  • SkądBemowo, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 09 kwietnia 2010 - 15:09

Beats by Dr. Dre Solo - mają głęboki bas, nie wszystkim to pasuje. Ale są audiofilskie i designerskie.

Mam je własnie ze względu na sterowanie iPhonem,bo mają pilota jak w 3gs.
[url=http://beatsbydre.com/products/Products.aspx?pid=B5505]Solo Headphones - Beats by Dr. Dre by Monster[/url]

#7 CrYSTaL

CrYSTaL
  • 69 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 08:28

Te Beats bry Dr. Dre są najwyżej średnie a przy swojej cenie nawet to trudno powiedzieć .
Do autora tematu : jaką możesz wydać kwote na słuchawki ? Mają izolować od otoczenia czy to bez znaczenia ? Oprócz wymaganego pilota oczywiście :) .
Z całą pewnością z tańszych i bardzo dobrych mogę polecić NuForce NE7 naprawdę świetne słuchawki w tej cenie jednak jeśli nie przepadasz za basem to nie dla ceibie bo mają go sporo ale jest dobrej jakości ( nie to co łupanie dudnienie w popularnych ep-630 ) . W podobnej cenie i również bardzo dobrze grające są Appple in-ear grają bardziej zrównoważonym dźwiękiem, basu jest mało ... Jeśli szukasz słuchawek to lepiej się udać na forum gdzie ci dobrze doradzą (zajmujące się tą tematyką) . Wejdź na forum.mp3store.pl i poczytaj większej bazy wiedzy o słuchawkach i mp3 w polsce nie znajdziesz :) .

Tutaj recenzja applle in ear : Apple In-Ear Headphones - forum.MP3store.pl
A tu Ne7 NuForce Ne-7 - forum.MP3store.pl

EDIT : Jeśli zdecydujesz się na te Apple tu nie kupuj najtańszych za 50zł na allegro bo są podróbki yuch słuchawek
Tu linki na allegro do oryginalnych : Apple In-Ear z pilotem i mikrofonem do iPod iPhone (991464454) - Aukcje internetowe Allegro i NuForce NE-7M. Lepsze od Apple in Ear do iPhone'a! (992251065) - Aukcje internetowe Allegro

#8 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 kwietnia 2010 - 13:40

Mam NuForce Ne-7 i za bardzo nie rozumiem skąd opinie o dużej ilości basu. Bas jest, ale czy jest na prawdę dużo? Być może dlatego, że słucham rocka i tam nie ma go na prawdę dużo, ale rzeczywiście przy niektórych kawałkach raczej z innego gatunku potrafi nieźle łupać :)

#9 CrYSTaL

CrYSTaL
  • 69 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 20:17

W porównaniu do apple in ear, phonak audeo, sony ex-85 to właśnie ne7 mają go sporo . Inna sprawa, że prawie wszystkie ipody grają mała ilością basu, wręcz krystalicznie czysto (pomijam wyjątek jakim jest shuffle 1g ) i takie granie pasuje ze słuchawkami które grają wręcz odwrotnie tak jak te Nuforce. Gdybyś je podłączył do jakiegoś odtwarzacza grającego ciepło, z dużą ilością basu jak np. Sony A820, S639, seria X to byś się przekonał jak wiele mają najniższych rejestrów - liczy się równowaga między brzmieniem słuchawek i odtwarzacza .

#10 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 kwietnia 2010 - 06:51

A znacie jakieś słuchawki nauszne, najlepiej takie z pałąkiem na kark i z pilotem działającym z iP? Na kabel albo bluetooth? Jakość nie musi być fantastyczna bo potrzebuję ich do biegania. Applowskie średnio się sprawdzają w takich warunkach.

#11 CrYSTaL

CrYSTaL
  • 69 postów

Napisano 12 kwietnia 2010 - 08:55

Szczerze mówiąc słuchawki bezprzewodowe oferują gorszą jakość dzwięku porównując do innych słuchawek przewodowych w tej samej cenie :/
Sam używałem do biegania i jazdy rowerem tych Sony DR-BT21G (DRBT21G) : Słuchawki : Sony i sprawdzały się bardzo dobrze.Niestety nie wiem jak się mają te słuchawki do innych bezprzewodowych w tej cenie. można je sparować np. jednocześnie z ipodem i swoim telefonem jesli ma bluetooth (a który go dziś nie ma :P ), gdy nadchodzi rozmowa muzyka się wyłącza a rozmowe odbieramy przyciskiem na na słuchawkach. Można wybrać przyciskiem na słuchawakch ostatnie odebrane/nieodebrane połączenie, można sterować bez problemu muzyką : play, pause/stop , next/previous, przewijanie w obie strony . Nie spadają z głowy bo to neckbandy ofc. ;) jednak jest to konstrukcja otwarta, ma to wady i zalety. Taka konstrukcja nie tłumi dźwięków z otoczenia ale za to lepiej słyszymy otoczenie (bezpieczniej podczas sportu na dworze), słuchawki nie ściskają uszu i są wygodniejsze . Pałąk jest łamany i bez problemu zmieszczą sie w kieszeni bluzy (oczywiście do jeansów nie wejdą ;) ) . Odnośnie dźwięku : jest najwyżej średni ale gdy wsadzimy dodatkową gąbkę pod tą oryginalną jest dużo lepiej .

#12 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 kwietnia 2010 - 09:07

A czy ktoś używam może tych ? Przymierzam się do kupna i chętnie poznam opinie użytkowników Sennheiser MM 200 - Słuchawki Bluetooth stereo Sennheiser w OleOle.pl

#13 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów

Napisano 03 maja 2010 - 18:10

Witam przepraszam ale nie było mnie troche przy kompie dlatego teraz dopiero odpisuje:) zaczynam sie zastanawiac nad BEATS BY DR DRE SOLO. podoba mi sie disign kabel sie nie zwija pilot jest i słyszałę ze zaje...... brzmią. co myslicie? pozdrawiam wszystkich:)

#14 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2010 - 19:09

Witam przepraszam ale nie było mnie troche przy kompie dlatego teraz dopiero odpisuje:)
zaczynam sie zastanawiac nad BEATS BY DR DRE SOLO.
podoba mi sie disign kabel sie nie zwija pilot jest i słyszałę ze zaje...... brzmią.
co myslicie?
pozdrawiam wszystkich:)

Jeśli cena nie jest dla Ciebie przeszkodą, to nic nie stoi na drodze do ich zakupu.. :)

#15 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów

Napisano 03 maja 2010 - 23:56

Ale sa wart swojej ceny??

#16 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów

Napisano 05 maja 2010 - 09:26

Jakby to kogos interesowło dowiedziałem sie w ispocie(galeria krakowska) ze te słuchawki o ktorych mowa czyli Beats by Dr. Dre mozna wypróbować w Galeri Bonarka (Kraków). Czy sa osoby na tym forum kotre maja te słuchawki? pozdrawiam

#17 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów

Napisano 10 maja 2010 - 14:33

Witam was;) Wróciłem przed chwila z Bonarki;)i sprawdzałĶe te słuchawki ;) powiem ze rewelka;) zdecydowałem sie na solo zostały zamowione w ispocie w bonarce;) jak ktos ma jakies pytani to prosze na pw albo tutaj wpisujcie;) pozdrawiam

#18 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 12 czerwca 2010 - 14:47

To ja mam kilka pytań odnośnie dr dre SOLO: -jaka jakość muzyki? -dużo basu? -słucham szczególnie rock, ska reggae nadają się? -jak z jakością wykonania? -kabel rzeczywiście nie plącze się? -jak tłumią dźwięki z otoczenia? -trzeba bardzo pogłaśniać dźwięk w iphonie żeby te słuchawki głośno grały(mam ep630 i słucham na 30-40%, a wziąłem od kolegi takie nauszne duże sony i trzeba było na 80% słuchać), -wielkie są? bo na fotkach nie da się tak określić, -do nich wkłada się jakieś baterie, czy pociągną na zasilaniu iphona(bo do studio są baterie wymagane)? Jak możesz to zapodaj kilka fotek. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych