Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wgrywanie aplikacji po formacie dysku na komputerze

• Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 26 marca 2010 - 20:59

Witam!
Mój stary komp powoli siada, wyskoczył znany wszystkim niebieski ekranik. Tak, Windows. XP do tego. Ale to nie o tym temat. :roll:
Próbowałem wszelkich możliwości, ale się skończyło na formacie dysku. Dysku, na którym zostały wszystkie iPhonowe aplikacje. Przepadło. Na szczęście aplikacje te zostały na moim ajFoniku. :lol:
Dobra, noł problem. Jaja zaczęły się, kiedy chciałem pobrać jakąś aplikację przez iTunes. Dobra, wpisuję login (a raczej maila) do iTunes Store, hasło, akceptuję tą aktualizację że można innym wysyłać prezenty. Nieważne. Podłączam iPhona, synchronizuje się, nie zwracam uwagi. Po wyłaczeniu kompa próbuję odpalić nową grę. Hah, DUPA! Aplikacja nie została wgrana. (nie ma jej w ogóle w SB)Niewiele myśląc, podłączam iPhona do kompa i synchronizuję ręcznie. Efekt jak wyżej. Postanowiłem w iTunes wejść do iPhona w zakładkę Programy. Uff... Przynajmniej się pobrały. :D Zaznaczam programy do zainstalowania, zauważając, że nie mogę ruszać "ekranu początkowego iPhona" (tego w iTunes). Zaznaczam, klikam "Synchronizuj". Wyskakuje mi że programy zostaną zastąpione programami z biblioteki. Po co mi dwie aplikacje (w międzyczasie pobrałem drugą)? Tyle stracę. A może nie stracę? I właśnie takie jest pytanie. Czy po tej synchronizacji (z instalacją) zostaną aplikacje te co były wcześniej? Jeśli nie, to jak je przywrócić do biblioteki? Konto mam to samo co wcześniej.

Z góry dzięki za pomoc. :)

PS: Jak zgrać muzykę i dzwonki z iPhona na komputer? To już jako ciekawostka, bo to zbackupowałem ;) (EDIT: Taa, zbackupowane. Dzwonki też zostały już tylko na iPhone. Muzyka na szczęście jest :D)

[NICKMOD]majkool[/NICKMOD]
[MOD]Nazwa tematu poprawiona. ;)
Używaj czasem prefixu przy tworzeniu tematu.
ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN[/MOD]

#2 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2010 - 21:27

Usuną Ci się wszystkie aplikacje z App Store na iPhonie, a iTunes wgra te co ma "u siebie" czyli te z komputera. A do przeniesienia muzyki i filmów z iPhona na komputer to już po raz n-ty mówie: SharePod.

#3 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 27 marca 2010 - 16:57

Usuną Ci się wszystkie aplikacje z App Store na iPhonie, a iTunes wgra te co ma "u siebie" czyli te z komputera.

A do przeniesienia muzyki i filmów z iPhona na komputer to już po raz n-ty mówie: SharePod.

Dzięki! Ale podobno aplikacje są przypisane do konta w iTunes, więc jak je pobrać?
Ale SharePod wypróbuję, jeszcze raz dziękuję ;)

PS: SharePod zgra też aplikacje?

EDIT: SharePod nie chce się odpalić. Wyskakuje błąd, że aplikacja nie została właściwie zainicjowana. Trzeba do tego jakieś FrameWorki, czyt coś w tym stylu?
Tak, trzeba NET. Framework 2.0, przeczytałem na stronie SharePoda ;)

#4 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 27 marca 2010 - 17:04

Po Restore po prostu logujesz się na swoje konto i jeszcze raz pobierasz aplikacje, drugi raz za nie nie zapłacisz. SharePod zgrywa tylko muzykę. pozdrawiam, ed00c

#5 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 27 marca 2010 - 17:21

Po Restore po prostu logujesz się na swoje konto i jeszcze raz pobierasz aplikacje, drugi raz za nie nie zapłacisz. SharePod zgrywa tylko muzykę.
pozdrawiam, ed00c

A nie da się jakoś wszystkich aplikacji na raz pobrać? Bo trochę tego jest :D

#6 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 27 marca 2010 - 17:31

Niestety nie słyszałem o takiej możliwośći, może nie ściągaj wszystkiego od razu, tylko stopniowo co będziesz potrzebował to pobieraj, to zawsze jakieś wyjście ;). pozdrawiam, ed00c

#7 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 27 marca 2010 - 17:33

Niestety nie słyszałem o takiej możliwośći, może nie ściągaj wszystkiego od razu, tylko stopniowo co będziesz potrzebował to pobieraj, to zawsze jakieś wyjście ;).
pozdrawiam, ed00c

Oki, a więc dzięki ;)

#8 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2010 - 22:15

Jak masz podłączonego iPhona do iTunes to klikasz PPM na zakładkę iPhona w tym lewym panelu i klikasz "Przenieś zakupione rzeczy". Nie wiem, czy to przypadkiem nie przenosi tylko tych co pobrałeś bezpośrednio na iPhonie, ale spróbuj ;)

Dołączona grafika

#9 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 28 marca 2010 - 14:36

Jak masz podłączonego iPhona do iTunes to klikasz PPM na zakładkę iPhona w tym lewym panelu i klikasz "Przenieś zakupione rzeczy". Nie wiem, czy to przypadkiem nie przenosi tylko tych co pobrałeś bezpośrednio na iPhonie, ale spróbuj ;)

Dołączona grafika

Nie działa :(

#10 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 18:41

Nie chce mi się zakładać kolejnego tematu, ale mam problem w związu z tym. Nie mogę "zafajkować" przycisku "Synchronizuj programy". Inne się da, np. "Synchronizuj zdjęcia" albo muzykę. Resetowałem komputer, iTunes, respringowałem iPhona. Nic. A wcześniej (może tydzień temu) działało :roll: .
Dołączona grafika
W końcu pobrałem aplikacje te które miałem (taak, wiem, tyle czasu minęło), ale w końcu znalazłem czas. Zresztą co ja się będę tłumaczył :D. Pomoże ktoś?:confused:

#11 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwietnia 2010 - 19:07

To raczej wina tego, że te aplikacje muszą się w pewnym sensie "załadować" ;) ja jak chcę "zafajkować" to też muszę czekać i to nie mało, żeby iTunes zaskoczył.. ;)

#12 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 13:46

To raczej wina tego, że te aplikacje muszą się w pewnym sensie "załadować" ;) ja jak chcę "zafajkować" to też muszę czekać i to nie mało, żeby iTunes zaskoczył.. ;)

Czekam już z godzinę i dalej nie da się kliknąć.

Chodzi mi o ten przycisk (pole do "fajkowania"):
Dołączona grafika

W ogóle zachowuje się on tak, jakby go w ogóle nie było. Wcześniej działało normalnie, bez żadnego zająknięcia. Ten przycisk sprawia wrażenie, jakby iTunes sie zawiesił, ale wszystko inne działa (inne przyciski, karty) :(
A do tego, jak już mówiłem - pola "Synchronizuj zdjęcia", "Synchronizuj muzykę" itp. działają.

#13 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 01 maja 2010 - 13:31

Na nowym iTunes dalej to samo. Pomoże ktoś?

#14 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 03 maja 2010 - 18:29

Problem rozwiązany. Wystarczyło Restore ;)

#15 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 03 maja 2010 - 18:39

Otworzyłem na prośbę autora tematu. ;)

#16 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 05 maja 2010 - 07:06

Super. Wszystko było dobrze, było dobrze, zainstalowałem aplikacje z App Store, wgrałem z Cydera II. Niby OK, do czasu kiedy pobrałem kolejną aplikację z App Store i chciałem ją zainstalować. Pobieram - a tu deja vu - znowu to samo... Tylko że pole "Synchronizuj programy" jest "zafajkowane".

Dołączona grafika
:roll:

#17 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 19 maja 2010 - 13:29

Po problemie. Oczywiście na wszystkich można liczyć... :roll: Pomogło "Fix User Dir Persmissions" w SBSettings, wyłączenie ograniczeń w Ustawieniach i restart iTunes. Temat do zamknięcia. Gdy problem wróci (wątpię), będę szukał pomocy gdzieś indziej.

#18 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 19 maja 2010 - 18:59

Zawsze możemy ponownie otworzyć. :) [MOD]Zamykam na życzenie Autora. ;)[/MOD]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych