Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3.1.2] Brak rejestracji połączeń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 eRBK

eRBK
  • 6 postów

Napisano 24 marca 2010 - 15:55

Witam
otóż od wczoraj w moim iphonie stała sie dziwna rzecz. Otoż nie rejestruje on żadnych połączeń ani wychodzących ani przychodzących w zakładce "ostatnie" jest ciągle pusto
co można z takim fantem zrobić ponieważ ta opcja jest mi niezmiernie potrzebna

Jeśli istnieje taki temat to przepraszam ale wyszukiwarka na tym forum mi nie dziala.

[HIGHLIGHT][URL="http://www.myapple.pl/members/majkool.html"]majkool[/URL]
Nazwa tematu poprawiona. ;)
Używaj czasem odnośnika dla wybranego modelu i wersji oprogramowania [?G - ?.?.?].
[URL="http://www.myapple.pl/iphone-pytania-i-problemy/announcement-b-font-color-red-zasady-tworzenia-tematow-regulamin-font-b.html"] ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN [/URL][/HIGHLIGHT]

#2 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 marca 2010 - 16:20

A telefon ma JB? Jeżeli tak musisz ustawić usera mobile jako właściciela pliku: /private/var/mobile/Library/CallHistory/call_history.db

#3 eRBK

eRBK
  • 6 postów

Napisano 24 marca 2010 - 16:53

czy ma JB szczerze to nie wiem aż wstyd się przyznać, mam tą Cydylie (czy jak to sie tam pisze) więc podejrzewam, że tak a mógłbys mi na pw wytłumaczyć jak to mam zrobic ? z góry dziękuje za odpowiedz

#4 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 marca 2010 - 17:03

czy ma JB szczerze to nie wiem aż wstyd się przyznać, mam tą Cydylie (czy jak to sie tam pisze) więc podejrzewam, że tak
a mógłbys mi na pw wytłumaczyć jak to mam zrobic ?
z góry dziękuje za odpowiedz

Jak masz Cydię (Cydia - tak to się piszę :)) to na pewno masz jailbreaka ;) spróbuj wyzerować ustawienia sieciowe - Ustawienia>Ogólne>Wyzeruj>Wyzeruj ustawienia sieciowe

#5 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 24 marca 2010 - 17:10

Jeżeli masz aplikacje Cydia to na pewno masz złamany telefon tak zwany JailBreak (JB).

Co do tego problemu, to użyj teraz programu i-FunBox i usuń ten plik co podał kolega wyżej ;).

W zmianę uprawnień w tym przypadku nie musisz się wgłębiać.

Powodzenia

#6 shog

shog
  • 669 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 24 marca 2010 - 17:30

Może być banalniejszy powód - zobacz, czy nie masz może w historii połączeń na górze wybranej opcji 'nieodebrane' zamiast 'wszystkie'. :) Niby głupota, ale jednak mój kolega przez pół godziny panikował.

#7 eRBK

eRBK
  • 6 postów

Napisano 24 marca 2010 - 22:13

Może być banalniejszy powód - zobacz, czy nie masz może w historii połączeń na górze wybranej opcji 'nieodebrane' zamiast 'wszystkie'. :) Niby głupota, ale jednak mój kolega przez pół godziny panikował.

Ozłocie Cię kolego ! faktycznie to było to, a teraz mi jest głupio :)

Jak masz Cydię (Cydia - tak to się piszę :)) to na pewno masz jailbreaka ;) spróbuj wyzerować ustawienia sieciowe - Ustawienia>Ogólne>Wyzeruj>Wyzeruj ustawienia sieciowe

Tak na przyszłość czy przez takie zerowanie ustawień coś tracę ? jakies dane, rejestr ?

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, jestem nowym użytkownikiem nie znam jeszcze tego telefonu
a moderatora przepraszam za naruszenie zasad :)

#8 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 marca 2010 - 22:16

Tak na przyszłość czy przez takie zerowanie ustawień coś tracę ? jakies dane, rejestr ?

jeśli chodzi o zerowanie ustawień sieciowych to nie ;) do reszty lepiej po prostu się nie dotykać :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych