Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak odroznic iPoda od Podrobki!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
71 odpowiedzi w tym temacie

#51 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 lutego 2007 - 19:26

jak już gdzieś wcześniej pisałem, jeżeli pisze że "ipod" odtwarza wma, a "nano" mp4 to napewno podróba.Strasznie mnie denerwuje jak na podróbach jest jabłko a obok napis iPod, w końcu jakieś granice powinny być.BTW wkurza mnie (i nie tylko) firma creative, która na swoim koncie ma już słuchawki niby przypadkowo bardzo podobne do znanych i sprawdzonych słuchawek, np: sennheiser CX300, sony MDR-E818, no i applowe od ipodów.Creative swoje odtwarzacze też nazywa nano.Oczywiście nie chcę powiedzieć przez to, że jest to zła firma, ich produkty potrafią być wysokiej jakości, ale kopiowanie pomysłów świadczy o tym że ta firma się nie szanuje.

#52 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 12 lutego 2007 - 20:08

>>michu to creative wczesniej zrobil mp3 niz apple, ep630 byly weczesniej niz cx300 a sa dla obu fim robione przez tego samego podwykonawce. sytuacja w ktorej creative probuje w tej chwili ratowac sprzedaz robiac produkty ktore maja niektore cechy niektorych produktow konkurencji, w tym wypadku appla, nie jest naganne ale najzupelniej normalne w tym segmencie rynku. takie "transfery" udanych pomyslow sa nie tylko na ryku komputerowym wiec jest to zjawisko rzeklbym powszechne, a juz napewno nie nalezy porownywac go z tradycja "chinskiej podrobki" na przyszlosc sprawdz najpierw fakty, nastepnie rozejzyj sie dokola i dopiero wtedy pisz, a nie powielaj urban legends rodem z podworka

#53 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 lutego 2007 - 23:15

MDR-E818? przeciez to sa pchelki nijak podobne do ep630... chyba chodzilo ci o mdr-ex51/71/81 jest dokladnie tak jak pisze kadargo, te sluchawki sa robione na licencji tak wiec to jest nawet pozadane z punktu widzenia klienta ktory kupi te po najnizszej cenie i sprzedawcy beda sie przebijac obnizkami :) nie jestem pewnien czy jasno zrozumialem ale sugerujesz chyba ze sluchawki typu cx300 mozna zaszufladkowac razem z dousznymi apple? nic bardziej mylnego

#54 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lutego 2007 - 15:07

a tego nie sugerowałem... widzę że palnąłem głupotę wiec chociaż z tego postaram się wytłumaczyć, chodziło mi o to że: - ep630 są podobne do cx300 - ep180 są podobne do MDR-E818 - ep480 są podobne do tych appla od starszych ipodów ale teraz już wiem że to nie podróbki, jak już mówiłem palnąłem głupotę :(
  • kadargo lubi to

#55 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 lutego 2007 - 21:16

to po prostu stara metoda sprzedazy "po ciemku wszystkie koty sa czarne" czyli ze kupujacy ktory sie nie zna kupi podobne optycznie sluchawki znanej firmy nawet jesli sa drozsze, a to ze sa tansze jeszcze bardziej go zacheci... zreszta dla mnie wszystkie pchelki wygladaja prawie tak samo ;)

#56 giancardi

giancardi
  • 77 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 lutego 2007 - 20:55

Kolejna podróbka.
Ale ma dyktafon!!! :D
http://www.mp3ka.pl/...anoII_2_zielony

#57 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 lutego 2007 - 17:33

a w reklamie ludek ma kompa z japkiem :) nawet na zdjęciach "nano" ma identyczną pozę jak nano

#58 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 lutego 2007 - 17:57

zwroc uwage ze japco nie jest nadgryzione ;)

#59 fqq

fqq
  • 51 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 17 lutego 2007 - 00:34

jak już gdzieś wcześniej pisałem, jeżeli pisze że "ipod" odtwarza wma, a "nano" mp4 to napewno podróba.Strasznie mnie denerwuje jak na podróbach jest jabłko a obok napis iPod, w końcu jakieś granice powinny być.BTW wkurza mnie (i nie tylko) firma creative, która na swoim koncie ma już słuchawki niby przypadkowo bardzo podobne do znanych i sprawdzonych słuchawek, np: sennheiser CX300, sony MDR-E818, no i applowe od ipodów.Creative swoje odtwarzacze też nazywa nano.Oczywiście nie chcę powiedzieć przez to, że jest to zła firma, ich produkty potrafią być wysokiej jakości, ale kopiowanie pomysłów świadczy o tym że ta firma się nie szanuje.

creative nano byl wczesniej niz ipod nano.. byl ''odpowiedzia'' na shuffle

..

#60 giancardi

giancardi
  • 77 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 lutego 2007 - 11:26

Przedstawiam wszystkim nowego całkiem Ipoda MANTA IPOD!:
http://allegro.pl/it...z_od_200_z.html
Jakby jakiś kretyn próbował pakować to w pudełko od Ipoda czy coś.:)

#61 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 lutego 2007 - 19:36

nieładnie tak, nieładnie... ale odrazu pisze że to mp4 więc wiadomo o co chodzi

#62 olo1979

olo1979
  • 1 postów
  • SkądWodzisław Śląski

Napisano 05 marca 2007 - 17:49

dzieki za tego posta tego właśnie szukałem niestety dowiedzialem sie ze mój ipod to podróbka ale przynajmniej wiem czemu nie komunikował sie z itunes teraz już nie muszę sie tym przejmować

#63 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 06 marca 2007 - 19:11

Tę aukcje i tak już usunęli.
A jeszcze wracajac do tych renomowanych sklepów, to ostatnio w poznaskim empiku widziałem odtwarzacz firmy v-tec. Dla niewprawnego oka to iPod. Nie mam nic do empika, zaopatruje się tam w płyty, mojego nano tez tam kupiłe, ale po takim ekscesie nie mogę się doczekac na soote, kiedy to ruszy iSpot...

#64 Luk

Luk
  • 108 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 maja 2007 - 16:01

Witam.

Czy może mi ktoś powiedzieć czy ten ipod shuffle jest orginałem. Gosciu jest z Tychów ja tez, cena atrakcyjna i sie właśnie zastanawiam.

http://allegro.pl/it...nal_2_gen_.html

Dzięki wielkie.

#65 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 30 maja 2007 - 16:11

na 1000% oryginal :) powodzenia w kupowaniu i milego uzytkowania

#66 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 maja 2007 - 16:12

z tego co widać na zdjęciach jest to na 100% oryginał. kadargo uprzedziłeś mnie :D

#67 drink

drink
  • 10 postów

Napisano 30 maja 2007 - 23:02

A ten jest oryginał? Wiem mało fot ale chyba nie ma jeszcze podróbek nano 2 gen?

[url]http://allegro.pl/item201006026__ipod_nano_ii_gen_4gb_srebrny_jak_nowy_.html[/url]

Właśnie go kupiłem bo dobra cena :D

#68 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 30 maja 2007 - 23:50

Grajek wygląda na oryginal, tak jak kabel oraz słuchawki. Proporcje wyświetlacza oraz lekka wklęsłość przycisku wheela sugeruje ze mamy do czynienia z oryginałem Ale... słuchawki są starego typu (mam takie do ipoda video) natomiast do nano 2 gen. dodawane były słuchawki o nowym - nieco zaoblonym kształcie. Może warto poprosić o dodatkowe fotki, jeśli masz zamiar go kupić

#69 drink

drink
  • 10 postów

Napisano 31 maja 2007 - 09:01

Grajek wygląda na oryginal, tak jak kabel oraz słuchawki.

Proporcje wyświetlacza oraz lekka wklęsłość przycisku wheela sugeruje ze mamy do czynienia z oryginałem

Ale... słuchawki są starego typu (mam takie do ipoda video) natomiast do nano 2 gen. dodawane były słuchawki o nowym - nieco zaoblonym kształcie.

Może warto poprosić o dodatkowe fotki, jeśli masz zamiar go kupić

dzięki za ocenę ;) słuchawkami się nie przejmuje mam innego ipoda to raz a dwa że mam inne słuchawki które nie wypadną podczas biegu ;>

#70 Szynszyl_99

Szynszyl_99
  • 169 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 maja 2007 - 10:48

NIe wiem czy już było, ale w CRN z 16 maja jest reklama odtwarzacza MP3 Elegance - chamski klon szufelki 2G (można poznać po odwróconym o 90˚ kółkiem) 512MB/1GB. Cena resellerska 78zł. mam nadzieję że nie będzie sprzedawana jako ipod....

#71 Luk

Luk
  • 108 postów
  • SkądTychy

Napisano 31 maja 2007 - 12:15

Eh niestety nie zdążyłem zakupic tego ipoda (link posty wyżej) bo mialem pare pytań do gościa a on się nie odzywał. Ale dowiedzialem sie, że po niedzieli będą nowe. Dowiedzialem sie jescze ze kosztują tak tanio bo: - nie ma pudełka - nie ma gwarancji Powiedzcie mi jak to jest i skąd gosciu bierze ipody bez pudełek i gwarancji? Bo cena za szufelke 2g 189 zeta mnie kusi. Więc nie wiem co po niedzieli robić :P

#72 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 maja 2007 - 12:23

a nie zginal jakis czas temu kontener sprzetu apple? ;) jest tez mozliwosc ze to sa "gratisy" dodawane laptopow itp sprzetu ktore jakis cwaniak sprzedaje odzielnie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych