Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G - 3.1.3] Dane APN

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 fiorano_87

fiorano_87
  • 9 postów

Napisano 22 marca 2010 - 08:46

To mój drugi post na forum, więc może być w złym dziale. Przeszukałem forum, i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie,otóż muszę zmienić sobie apn, aby iphone nie zabierał kasy z konta. Jednak nie wiem gdzie znajdę swój aktualny działający numer APN. Przypuszczam że jeżeli zmienię teraz APN bo nie potrzebuje internetu, to później gdy wykupie pakiet internetowy i będę chciał normalnie korzystać ze wszystkich opcji telefonu w tym internetu, będę potrzebował wprowadzenia starego działającego APN. Jak odczytać go przed zmianą? Pozdrawiam

#2 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 22 marca 2010 - 08:54

Disable EDGE/3G data on iPhone - iphonenodata.com - for free

Wydaję mi się że to powinno pomóc a kiedy będziesz chciał włączyć edge wystarczy usunąć profil ....

#3 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 22 marca 2010 - 14:46

Ustwienia -> Ogólne -> sieć -> 'Dane przez sieć komórkową' i tutaj masz konfigurację APN. Jeśli nie masz tej opcji 'Dane przez sieć komórkową' (APN) to: 1. Wyciągnij kartę. 2. Wyzeruj ustawienia sieciowe. 3. Restart. 4. Włóż kartę z innej sieci. 5. Jak znajdzie sieć, to wyciągnij kartę. 6. Wyzeruj ustawienia sieciowe. 7. Restart. 8. Włóż swoją kartę. 9. Sprawdź czy masz już opcję 'Dane przez sieć komórkową'. Pozdrawiam

#4 fiorano_87

fiorano_87
  • 9 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 13:09

Dzięki wielkie za pomoc, iphone nie łączy się już z netem i skopiowałem APN. Pozdrawiam

#5 blazejj

blazejj
  • 159 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 01 kwietnia 2010 - 13:12

Dla mnie jedynym słusznym i działającym sposobem jest:
Unlockit - APN Changer for your iPhone
Działa po wejściu na stronę z iPhone.

#6 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 01 kwietnia 2010 - 14:46

Problem rozwiązany.
Jak będzie potrzeba otworzyć to Proszę pisać na PW. ;)

Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych