Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z airport express i myszą bluetooth Logitech v470

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 tyberiusz

tyberiusz
  • 5 postów

Napisano 19 marca 2010 - 22:13

Hejka! Jest problem. Gdy słucham muzyki przez wi-fi w airport express i jednocześnie korzystam z myszy Logitech V470 to po kilku- kilkudziesięciu minutach obydwa połączenia bezprzewodowe siadają. Czyli mysz rozłącza się i nie chce się tak łatwo połączyć. Wi-fi wygląda na połączone, ale muzyka przestaje być przesyłana i nawet internetu ni ma. Wyłączam wtedy bluetooth i wi-fi w macu. Po chwili nie mogę włączyć wogóle wi-fi w kompie. Usypiam dziada, budzę i już wszystko z powrotem działa. Ważne że gdy nie słucham muzyki przez głośniki zewnętrzne to wszystko jest ok z myszką, oraz gdy nie korzystam z myszy bluetooth to żadne problemy z wi-fi nie występują. Zainstalowałem wszystkie uaktualnienia, łącznie z poprawką dla Magic Mouse, ale nie pomogło. W iSpocie nie wiedzą o co to za licho. Frustruje mnie problem bo bardzo dużo słucham muzyki przez wi-fi i chce jednocześnie korzystać z myszy. Może ni ma ratunku tylko kupić Magic Mouse, ale jeśli wydam te niecałe 300pln i błąd będzie nadal to mina mi zrzednie... delikatnie mówiąc. Mac os 10.6.2

#2 shanhaevel

shanhaevel
  • 679 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 19 marca 2010 - 22:28

Widocznie urządzenia się zakłócają wzajemnie. Ja mam podobnie jak Airport Extreme pracuje na standardzie "n" i wysyłam po sieci jakieś duże pliki to przycina mi myszka na bluetooth jak diabli próbowałem już klika rzeczy zrobić i nic mi się nie udało po prostu jak przesył się skończy to działa normalnie. Sprawdzałem to na standardzie "g" i tego problemu nie ma. Problemem pewnie będzie te 5GHz na których pracuje standard "n" (bluetooth też pracuje na częstotliwości 5GHz)

#3 tyberiusz

tyberiusz
  • 5 postów

Napisano 19 marca 2010 - 22:54

Teraz pracuje na innym komputerze, ale jak wrócę do domu spróbuje ograniczyć Airport Express bo standardu "g"- rozumiem że da się to zrobić jakoś żeby nie korzystał z "n". Jakiej myszki używasz?

#4 shanhaevel

shanhaevel
  • 679 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 21 marca 2010 - 10:55

Myszka logitech. Czy na express da się ograniczyć do "g" nie wiem bo nie mam expressa na extreme się da więc i express powinien mieć taką opcję. I jak ograniczenie do standardu "g" pomogło? Sam nad tym myślałem ale po sieci duże pliki przesyłam choćby do apple tv i ograniczenie do "g" zamuliło by my sieć całkowicie

#5 tyberiusz

tyberiusz
  • 5 postów

Napisano 21 marca 2010 - 11:20

Dzięki Shanhaevel za odpowiedź. Mam do wyboru 802.11n (zgodny z 802.11b/g) tylko 802.11n (2,4 GHz) 802.11n (zgodny z 802.11a) tylko 802.11n (5GHz) W pierwszych dwóch opcjach błąd występuje. Teraz jestem na pierwszej i zmieniłem: Bluetooth>Zaawansowane...>tam jest tabelka Nazwa portu szeregowego: Bluetooth-PDA-Sync (jedyne na liście) i w kolumnie typ zmieniłem z RS-232 na Modem. Póki co od 2 godzin problem nie wystąpił... i niech już tak będzie.

#6 shanhaevel

shanhaevel
  • 679 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 21 marca 2010 - 14:00

Czyli jednak problem z częstotliwością:) cieszę się, że mogłem pomóc:)

#7 tyberiusz

tyberiusz
  • 5 postów

Napisano 26 marca 2010 - 21:10

Jednak problem powrócił. Zmieniłem w ustawieniach Airport express kanał Wi-fi na 13 i jest dobrze od kilku dni.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych