Próbowałam zainstalować Huawei 220 na snow leoparda. Ściągnęłam sterowniki ze strony iplusa i ciągle pokazuje mi się błąd modemu. Pozdrawiam
błąd modemu Huawei 220
Rozpoczęty przez
mbb
, 19 mar 2010 11:43
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 marca 2010 - 11:43
Napisano 19 marca 2010 - 11:53
Przeszukaj forum, sporo bylo pisane o Huawei'ach i ich problemami ze Snow Leopard. Dla kilku modeli bylo rozwiazanie, ale nie pamietaj dokladnie czy rowniez dla tego co ty posiadasz.
Aha i ogolnie tytul postu nijak ma sie do twojego problemu.
Pozdrawiam.
Napisano 19 marca 2010 - 13:50
Spróbuj sterowniki z blueconnect, albo z strony Huawei - a world-leading telecom solutions provider
resztę o instalacji znajdziesz na forum
Huawei są najlepsze proste w instalacji nie ma z nimi problemów.
resztę o instalacji znajdziesz na forum
Napisano 19 marca 2010 - 15:48
Zmieniłam tytuł wątku.
Napisano 19 marca 2010 - 16:31
@up - No właśnie i teraz moja wypowiedź #3 nie ma kompletnie sensu
Jak możesz to ją skasuj i tą też
Napisano 21 marca 2010 - 16:01
Mówisz i masz
Napisano 22 marca 2010 - 18:44
strasznie dobry żarcik :]
Napisano 27 marca 2010 - 17:02
Jestem uparta i próbuję sama ...ale coś mi nie wychodzi :mad: Znalazłam sterowniki Hauwei 220 na Snowka
http://www.huaweidev...doListSoftware#
zainstalowałam, postępowałam zgodnie z instrukcją iplusa:
iPlus na MACu
i... wystąpił błąd modemu bla bla bla sprawdź ustawienia i skontaktuj się z administratorem.
Z administratorem skontaktuję się w ostateczności, na razie kilka pytań:
konfigurując sieć, jaki numer powinnam wpisać w pole Numer telefonu - *99***1# jak mówi iplus, czy numer karty sim. Czy nie powinnam nigdzie wpisywać numeru PIN?
A może coś w Zaawansowanych? :wink:
Pomocy!
http://www.huaweidev...doListSoftware#
zainstalowałam, postępowałam zgodnie z instrukcją iplusa:
iPlus na MACu
i... wystąpił błąd modemu bla bla bla sprawdź ustawienia i skontaktuj się z administratorem.
Z administratorem skontaktuję się w ostateczności, na razie kilka pytań:
konfigurując sieć, jaki numer powinnam wpisać w pole Numer telefonu - *99***1# jak mówi iplus, czy numer karty sim. Czy nie powinnam nigdzie wpisywać numeru PIN?
A może coś w Zaawansowanych? :wink:
Pomocy!
Napisano 27 marca 2010 - 19:13
A chodził Ci wcześniej na 10.5?
Jeśli nie, to może ta instrukcja pomoże: How-To: Connect HUAWEI E220/E270/E272/E169G/E160/E180 Modem with Mac OS X 10.5 (Leopard) - Tech Thought
P.S. Numeru karty sim nigdzie nie wpisujesz, a PIN dopiero przy połączeniu (i wtedy wyraźnie masz napisane "podaj PIN")
Jeśli nie, to może ta instrukcja pomoże: How-To: Connect HUAWEI E220/E270/E272/E169G/E160/E180 Modem with Mac OS X 10.5 (Leopard) - Tech Thought
P.S. Numeru karty sim nigdzie nie wpisujesz, a PIN dopiero przy połączeniu (i wtedy wyraźnie masz napisane "podaj PIN")
Napisano 28 marca 2010 - 16:09
No niestety... Dla zainteresowanych APN dla plusa to Oferta indywidualna
Wcześniej ten modem nie był instalowany na Macu. Pożyczyłam go od koleżanki, żeby zobaczyć, czy działa.
Chyba się przejdę do ispotu. :mad:
Dzięki za pomoc
---- Dodano 28-03-2010 o godzinie 17:11 ----
no nie "oferta indywidualna" tylko plusgsm.pl z www na początku - taką informację znalazłam na jednym z forów
Wcześniej ten modem nie był instalowany na Macu. Pożyczyłam go od koleżanki, żeby zobaczyć, czy działa.
Chyba się przejdę do ispotu. :mad:
Dzięki za pomoc
---- Dodano 28-03-2010 o godzinie 17:11 ----
no nie "oferta indywidualna" tylko plusgsm.pl z www na początku - taką informację znalazłam na jednym z forów
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych