Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ankieta do pracy magisterskiej - uprzejmie proszę o wypełnienie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 zoeee

zoeee
  • 4 postów

Napisano 17 marca 2010 - 22:30

Bardzo proszę o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej.
Tytuł pracy: Kreowanie wizerunku marki w internecie na podstawie działań z zakresu e-brandingu firm Microsoft i Apple. (forum więc chyba jak najbardziej odpowiednie ;) )
Ankieta dotyczy świadomości marek Microsoft i Apple wśród internautów.
Tutaj link:
[url=http://www.ankietka.pl/ankieta/36881/swiadomosc-marek-microsoft-i-apple-wsrod-internautow.html]Świadomość marek Microsoft i Apple wśród internautów - www.ankietka.pl[/url]

Potrzebuję 100 respondentów, mam nadzieję Panowie, że choć trochę mi pomożecie :)

Z góry dziękuję
:)

#2 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 17 marca 2010 - 22:52

Ankieta jest źle skonstruowana, już na drugie pytanie nie ma żadnej odpowiadającej mi odpowiedzi ("żadna")

#3 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 17 marca 2010 - 23:15

poszło

#4 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 18 marca 2010 - 01:12

Chciałem wypełnić, ale nie da rady, używam win i osx. I co teraz, oszukiwać w ankiecie? Wybrać tylko jeden system? O to chyba nie chodzi, prawda?

#5 mann

mann
  • 123 postów

Napisano 18 marca 2010 - 01:13

Poszła ankieta ;)

#6 doniek

doniek
  • 58 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 18 marca 2010 - 01:42

Szczerze radzę dobrze przygotować ankietę. Po szczegółowe wskazówki zapraszam na PW albo przedyskutować ją z promotorem.

#7 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 18 marca 2010 - 03:04

Ode mnie również poszła;) Podobny problem jak u innych, używam dwóch systemów;) 90% czasu spędzam na mac os, ale zdarzy się (sporadycznie), że muszę skorzystać z win

#8 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 18 marca 2010 - 08:36

Chciałem wypełnić ankietę, ale jest rzeczywiście jakoś źle skonstruowana. Nie lubię "robić na sztukę", więc przerwałem w połowie.

#9 Gość_Waters_*

Gość_Waters_*

Napisano 18 marca 2010 - 09:20

Ankieta jest źle skonstruowana, już na drugie pytanie nie ma żadnej odpowiadającej mi odpowiedzi ("żadna")

... powinna być chociaż możliwość wyboru "Inne (jakie?)" jak w innych pytaniach :(

#10 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 18 marca 2010 - 10:21

Ja też zrezygnowałem z wypełniania.. brakuje mi odpowiedzi "żadne z powyższych"

#11 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 marca 2010 - 11:01

wypełniłem, ale też trochę na siłę.. Gdybyś dopisał do każdego pytania odpowiedzi "żadne z powyższych" i/lub "inne" to byłoby o niebo lepiej..

#12 regedit

regedit
  • 29 postów

Napisano 18 marca 2010 - 11:58

Na drugie pytanie nie potrafię udzielić prawidłowej odpowiedzi (żadne). Po prostu sam zadecydowałem o przejściu na maca i po 2 tygodniach nigdy więcej w życiu nie wrócę do windowsa. Do autora tematu: Bardzo chętnie pomogę ale ankieta musi być poprawnie skonstruowana.

#13 zoeee

zoeee
  • 4 postów

Napisano 18 marca 2010 - 12:37

Dziękuję za uwagi. Ankieta była konsultowana i zatwierdzona przez promotora. Jednakże wprowadziłam zmiany do kilku pierwszych pytań poprzez dodanie opcji "inne", gdzie można spokojnie wpisać "żadna z powyższych". Bardzo dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Proszę również o ponowne "podejście" do ankiety Panów, którym wcześniej brakowało innych opcji w pierwszych pytaniach. :) Dziękuję :)

#14 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 18 marca 2010 - 12:38

ta ankieta bada zachowania konsumentów nt. reklamy porównawczej, a nie ma na celi badania dot. apple czy osx, czy w ogóle komputerów. pozdr

#15 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 18 marca 2010 - 13:00

ta ankieta bada zachowania konsumentów nt. reklamy porównawczej, a nie ma na celi badania dot. apple czy osx, czy w ogóle komputerów.

pozdr

Nie znam się na ankietach, ale ma to sens dla mnie. Właśnie to porównywanie i brak opcji "żaden z powyższych" mnie dezorientowały. Coś mi nie grało, że to co kliknę da komuś jakieś sensowne informacje na temat podany w ankiecie.

Do autorki: prosimy nie robić z nas królików doświadczalnych bez nasze wiedzy.

Ankietkę już robię.

dobra zrobiłem, dalej trochę bez sensu np.:
http://grab.by/38OB
Czyli wszystko oprócz reklamy. Bez takich działań ciężko byłoby wypromować jakąkolwiek markę.

Pozdrawiam

#16 zoeee

zoeee
  • 4 postów

Napisano 18 marca 2010 - 13:18

Wypełnienie ankiety jest dobrowolne i świadczy tylko o dobrej woli i chęci pomocy.
Proszę nie myśleć, że robię tu z kogoś królika doświadczalnego ;)
Po raz kolejny podkreślę, ankieta była konsultowana i zatwierdzana przez promotora.
Błędem było rzeczywiście nie dodanie odpowiedzi "inne" w pierwszych pytaniach. Niedopatrzenie to zostało już poprawione.

Gwoli wyjaśnienia.
Tematem pracy są działania z zakresu e-brandingu firm Microsoft i Apple stąd też większość pytań ankietowych tyczy się reklamy. Natomiast sama reklama porównawcza nie jest jej celem. Tym bardziej ankieta nie bada "zachowania konsumentów nt. reklamy porównawczej".

#17 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 18 marca 2010 - 13:28

no nie wiem - w ankiecie pojawia się kilka kluczowych pytań.
jak w każdej ankiecie z zakresu marketingu, psychologii społecznej, socjologii, tylko część pytań jest kluczowych. reszta to pomocnicze, nie znaczącace dla badacza pytania, mające jednak przekonać ankietowanego, że odpowiada w innym temacie i przez to spowodować, że jego odpowiedzi będą bardziej wiarygodne. w ankietach i eksperymentach z zakresu psychologii społecznej temat badania nie może sugerować odpowiadającym celu badania. często badanych nawet wprowadza się w błąd, a bada się okoliczności towarzyszące.
pozdr

---- Dodano 18-03-2010 o godzinie 15:31 ----
anyway - zaraz wypełnię ankietę.

pozdzr2

#18 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 18 marca 2010 - 13:35

poszło. Pozdrav!

#19 iFilip

iFilip
  • 791 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 18 marca 2010 - 13:41

Poszło

#20 Bukaj

Bukaj
  • 37 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 marca 2010 - 13:54

wysłane ale pytania były tendencyjne ;)

#21 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 18 marca 2010 - 14:02

Popraw tak żeby był wybór więcej niż jednego OS to wezmę w niej udział, inaczej to mogę lecieć w palca i zaznaczać byle co, bo i tak nie będzie zgodna z prawdą w moim przypadku.

#22 zoeee

zoeee
  • 4 postów

Napisano 18 marca 2010 - 14:07

Popraw tak żeby był wybór więcej niż jednego OS to wezmę w niej udział, inaczej to mogę lecieć w palca i zaznaczać byle co, bo i tak nie będzie zgodna z prawdą w moim przypadku.

W razie używania więcej niż jednego systemu, proszę o wymienienie w rubryce "inne" wszystkich użytkowanych OS.

#23 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 18 marca 2010 - 14:31

właśnie tak zrobiłem;) pozdrowienia i daj znać jak wyniki wpłynęły na Twoje badania i jak udała się praca. powodzenia! adam

#24 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 marca 2010 - 23:45

Wypełniłem, ale jeśli promotor zatwierdza tak fatalnie skonstruowaną ankietę, to chyba warto go zmienić. Ankieta zrobiona od niechcenia.

#25 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 20 marca 2010 - 00:06

Albo promotor ma to gdzieś, albo świat schodzi na psy, albo dwie te sprawy na raz. Albo nie wiem co, ale na pewno nie jest to ankieta godna pracy magisterskiej. Tylko moja zasada niekrytykowania kiedy się nie znam hamuje moją dalszą ekspresję ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych