Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaka mysz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 16 marca 2010 - 23:07

Witam, chciałbym sobie kupić jakąś mysz do domu. Nie potrzebuje mega monstrum do grania, ale coś większego niż notebookowego logitecha, którego obecnie posiadam (jest za mały). Jakie myszki polecacie przewodowe i bezprzewodowe nie robi większej różnicy. Cena 100-150zł

#2 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2010 - 23:17

Razer: Lachesis, DeathAdder, Salmosa

#3 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 16 marca 2010 - 23:24

myszki ciekawe, ale stylistyka mi nie leży

#4 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2010 - 23:40

Information - SteelSeries

#5 zietas

zietas
  • 136 postów

Napisano 17 marca 2010 - 15:48

Mam starsza wersje tej myszki (duzo starsza), ale sadze, ze tak samo dobrze bedzie lezec w dloni. U mnie sprawuje sie niezawodnie od kilku lat.
Mysz Logitech Mx518 - porĂłwnanie cen w sklepach internetowych <- Logitech Mx518

#6 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2010 - 16:37

To ją jeszcze sprzedają??? :o Kupiłem sobie po premierze w 2004 i do dziś mam - używam w pracy. Działa bez zarzutu.

#7 deha21

deha21
  • 384 postów

Napisano 17 marca 2010 - 16:48

Ta wydaje się być ok, a i do stylistyki pasuje ;)
Logitech V470 Cordless Laser Mouse Bluetooth for Notebooks (white) - Saturion.pl ? najtańsza elektronika dostępna od ręki! Notebooki, komputery, laptopy, karty graficzne, monitory

Sam się do niej przymierzam.

#8 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 17 marca 2010 - 17:04

ta V470 też oglądałem, ale wydaje mi się mała przynajmniej na tych zdjęciach w internecie tak nawiasem jakie ona ma wymiary ?

#9 Heniutek

Heniutek
  • 423 postów
Napisano 17 marca 2010 - 17:05

Logitech_V470

Odradzam do maca.
W mojej, na MacBook'u występował efekt opóźnienia i przeskakiwania kursora po dłuższej chwili bezruchu.
Temat był też podejmowany na forum.

Jakby co to mam nową nieotwierana (po wymianie gwarancyjnej).
... ale nie polecam :-)

Pozdrawiam,
Tomek

#10 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 17 marca 2010 - 17:17

a co myślicie o myszkach appla, bo na razie dobre opinie słyszałem tylko o magic mouse. Może warto na nią zbierać?

#11 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 17 marca 2010 - 17:34

Nie "macałem" jeszcze Magic Mouse. Miałem Mighty Mouse przez chwilę i bez żalu za darmo oddałem. Jednak na razie najlepiej pracuje mi się na Logitechach. W tej chwili MX Revolution - idealnie pasuje do mojej dużej łapy. No i przełączana rolka (klikająca lub "free").

#12 deha21

deha21
  • 384 postów

Napisano 17 marca 2010 - 18:14

Mam obie myszki od Appla a i tak ich nie używam ;) Nie dlatego, że są niewygodne ale dlatego że na Macu mają nieciekawą akceleracje (na Windowsie już normalnie działają). Magic Mouse jest bardzo fajne to zwykłego użytkownia, przeglądanie zdjęć, internet. Wg mnie jest wygodna chociaż niektórym nie pasuje taki niski profil. Mighty Mouse - po dłużej pracy gdy ręka się poci, na myszce też to czuć ;) Nie wiem czy tylko w moim egzemplarzu ale trochę ciężko chodzi prawy przycisk. Natomiast duuży plus to scrool - płynny, działa w góre i w dół. Supcio ;) Ale i tak używam myszki za 30 zł ze starego kompa ;)

#13 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2010 - 20:29

Magic Mouse jest bardzo fajne to zwykłego użytkownia, przeglądanie zdjęć, internet. Wg mnie jest wygodna chociaż niektórym nie pasuje taki niski profil.

Mam dokładnie taką samą opinię o MgM:)

#14 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 17 marca 2010 - 22:59

właściwie to do tego mam używać myszki, czasem obrabiam jakieś zdjęcia czy skleje jakiś kawałek Czyli reasumując myszki od appla na razie nie ma sensu, mm kupie jak będę miał nadmiar kasy. A w takim razie jakieś jeszcze propozycje innych firm.

#15 1084

1084
  • 495 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2010 - 23:03

Kurcze, się zrobiłeś wybredny....może sam coś zaproponujesz a my zaopinujemy....

#16 swierzak.szjeeea

swierzak.szjeeea
  • 13 postów

Napisano 18 marca 2010 - 02:41

Ja tak jak Jenot polecam Logitech MX Revolution, duża i bardzo dobrze wyprofilowana bezprzewodowa mysz. Zdecydowanie warto na nią zbierać ;) Co do Magic Mouse to się nie wypowiadam ponieważ nie używałem za to dużo ludzi na nią narzeka z różnych powodów... Ja do makówki napewno Magic mouse nie kupię, owszem multi-touch w iPodzie to dla mnie rewelacja, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić żeby posługiwać się myszką z tym interfejsem. (cóż może jestem zacofany :P ale jak dla mnie za wcześnie jeszcze na takie innowacje)

#17 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 18 marca 2010 - 07:34

zawsze byłem wybredny, no nie wiem oglądałem ostatnio microsoft ARC, ale ona też wydaje mi się mała.

#18 swierzak.szjeeea

swierzak.szjeeea
  • 13 postów

Napisano 19 marca 2010 - 03:27

arc jest strasznie nie wygodna (przynajmniej dla mnie), przemyśl poważnie zakup mx revolution bo to myszka która cieszy się uznaniem wielu użytkowników

#19 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 19 marca 2010 - 05:19

Odradzam do maca.
W mojej, na MacBook'u występował efekt opóźnienia i przeskakiwania kursora po dłuższej chwili bezruchu.

Pozdrawiam,
Tomek

a ja polecam :) instalowales soft z cd ?

#20 Heniutek

Heniutek
  • 423 postów
Napisano 19 marca 2010 - 14:59

a ja polecam :) instalowales soft z cd ?

Nie.
Używałem z gołym 10.5.8.

Czyli lama ze mnie. Rozumiem, że ze sterownikami Logitecha ten efekt nie występuje?

Pozdrawiam,
Tomek

#21 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 19 marca 2010 - 15:09

Myszy od Apple lipa i porazka nie za te pieniadze taki tandetny produkt Logitech lub Microsoft ma dobrze wykonane i ergonomiczne myszki za nizsze pieniadze

#22 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 19 marca 2010 - 19:45

Myszy od Apple lipa i porazka nie za te pieniadze taki tandetny produkt

Moim zdaniem to bardzo subiektywne odczucie czy myszki są lipa, czy nie. Obecnie mam wired Mighty Mouse, i do przeglądania internetu, babrania się od czasu do czasu w programach typu Photoshop/Lightroom/Aperture jest idealna. Magic Mousem bawiłem się, i choć cena w Polsce jest przesadzona o ok. 100zł, tak myszka jest sama w sobie świetna również do tego typu zastosowań (tak tak, bawiłem się nią również w Ps na dużych pliczkach) :-D

Miałem gdzieś nawet link do aukcji z Magic Mouse za 190zł z przesyłką (z UK), ale już wyprzedane wszystkie 15 egzemplarzy, a szkoda... :???:

#23 deha21

deha21
  • 384 postów

Napisano 19 marca 2010 - 22:00

Magic Mouse do Photoshopa?! Nigdy w życiu ;) Już Mighty do tego lepsza.

#24 airacobra

airacobra
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 marca 2010 - 01:28

Od pięciu lat mam MOUSE Apple'a [biała - opdowiednik czarnej Mouse Pro] i nie wyobrażam sobie zamienić jej na coś innego...

#25 AlucardPL

AlucardPL
  • 9 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 marca 2010 - 09:35

Odradzam do maca.

Pozdrawiam,
Tomek

Ja jej uzywam i nie widze zadnych opoznien. Dziala znakomicie. Oczywiscie mowa o Logitech V470.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych