Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G] Heyah - jak ustawić internet aby działał?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 uraharu

uraharu
  • 26 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 marca 2010 - 19:51

Witam Skorzystałem ze strony APN Change zmieniłem ustawienia na APN heyah.pl Uzytkownik heyah Haslo heyah W ustawieniach mam wlaczone 3G, Roaming danych, usluga lokalizacji Obok nazwy operatora co o dziwo wyswietla sie ERA :| mam napis 3G więc teoretycznie powinienem byc polaczony, lecz gdy chce otworzyc jakas strone w safarii to nie dziala :| jak to skonfigurowac poprawnie? z gory dziekuje za pomoc

#2 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 16 marca 2010 - 20:16

Ręczna konfiguracja GPRS WAP w telefonach na kartę ? Konfiguracja ręczna ? Heyah.pl

... a bez wpisywania użytkownika i hasła działa?

Robiłeś Restart po wpisaniu tych danych?

#3 uraharu

uraharu
  • 26 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 marca 2010 - 20:18

restart zrobilem po wpisaniu danych bez wpisywania uzytkownika i hasla nie działa w uslugach mam aktywowany internet :| juz nie mam pomyslu co moze byc nie tak ;(

#4 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 16 marca 2010 - 20:20

... a właśnie co to za strona APN Change? Podaj szczegóły...

#5 uraharu

uraharu
  • 26 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 marca 2010 - 20:25

Unlockit - APN Changer for your iPhone
to jest ta strona, wszyscy ja na myapple polecają, należy wejść na nią przez iphona, skonfigurowac APN i zapisac

#6 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 16 marca 2010 - 20:26

A nie lepiej po prostu wpisać danych ręcznie?

#7 uraharu

uraharu
  • 26 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 marca 2010 - 20:27

ale w jaki sposób mogę te dane wpisać? Nie mogę nigdzie znaleźć opcji do zmiany APN :|

#8 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 16 marca 2010 - 20:30

Bo to w iPhone nie nazywa się dosłownie APN tylko 'Dane przez sieć komórkową' -> Ustawienia/Ogólnie/Sieć i tu masz dopiero APN. Pozdrawiam

#9 uraharu

uraharu
  • 26 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 marca 2010 - 20:32

niestety nie mam takiej opcji w Ustawienia/Ogólnie/Sieć mam tylko: Włącz 3G/ Roaming danych/ Modem internetowy/ VPN/ Wi-Fi

#10 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 16 marca 2010 - 20:40

Jeśli nie masz tej opcji APN to: 1. Wyciągnij kartę. 2. Wyzeruj ustawienia sieciowe. 3. Restart. 4. Włóż kartę z innej sieci. 5. Jak znajdzie sieć, to wyciągnij kartę. 6. Wyzeruj ustawienia sieciowe. 7. Restart. 8. Włóż swoją kartę. 9. Sprawdź czy masz już opcję 'Dane przez sieć komórkową'.

#11 uraharu

uraharu
  • 26 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 marca 2010 - 21:22

dzieki :) zadziałało ale teraz mam nie skonfigurowany modem internetowy :| i jak próbuje skonfigurować to odsyła mmnie do biura obsługi ERY :| Ps. a opcji dane przez internet nadal niestety nie mam, tylko tyle dobrze ze internet działa 3g

#12 errah

errah
  • 106 postów

Napisano 16 marca 2010 - 21:29

Bo Heyah to jest Era. Też używam karty Heyah, a jako operator widnieje era.

#13 ludzik6

ludzik6
  • 61 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 marca 2010 - 21:37

Hmmm...jestem użytkownikiem Heyah . Ja z internetem robiłem inaczej. Jak tylko dostałem iphona to przeprowadziłem jailbreaka i zainstalowalem SBSettings . I teraz jeśli nie chce korzystać z internetu ,aby mi pieniędzy nie jadło to mam wyłączone i 3G i EDGE. Jak chce wejść w neta ,to włączam EDGE i wszystko śmiga na standardowych ustawieniach . 3G mam calutki czas wyłączony . Jeśli włączę 3G i EDGE -> net nie działa Jeśli włączę samo 3G -> net nie działa Jeśli włączę samo EDGE -> net śmiga aż talala

#14 uraharu

uraharu
  • 26 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 marca 2010 - 22:45

Tylko chciałbym to skonfigurować odpowiednio bez jailbreaka w sumie to dziwne że działa bez żadnej konfiguracji:| ale co z tym modemem internetowym?

#15 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 17 marca 2010 - 15:51

ludzik6

To jest sposób na ON/OFF internetu, a nie na rozwiązanie problemu jaki dotyczy uruharu.

#16 enisala

enisala
  • 70 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 13:02

jak wlaczyc modem internetowy w heyah? nie mam jailbreak'a

#17 wontroba

wontroba
  • 1 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 09:01

Jeśli nie masz tej opcji APN to:

1. Wyciągnij kartę.
2. Wyzeruj ustawienia sieciowe.
3. Restart.
4. Włóż kartę z innej sieci.
5. Jak znajdzie sieć, to wyciągnij kartę.
6. Wyzeruj ustawienia sieciowe.
7. Restart.
8. Włóż swoją kartę.
9. Sprawdź czy masz już opcję 'Dane przez sieć komórkową'.

witam, nie ma innego sposobu na właczenie/pokazanie tego "Dane przez sieć komórkową" ?

Nie mam karty z innej sieci , nie bede specjalnie po to kupował, no chyba ze jest to naprawde nieuniknione

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych