Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zewnętrzny dysk USB - brak możliwości zapisu

• Please log in to reply
28 replies to this topic

#26 ku33ba

ku33ba
  • 16 posts

Posted 24 November 2012 - 22:06

Dziękuje za pomoc. Pobrałem ten plik zainstalowałem program. Zrestartowałem komputer. Podłączyłem dysk i niestety nie działa wciąż. Pisze że tylko do odczytu ;/. Wszedłem w ten NTFS Paragon - poprzez preferencje systemowe ale tam w opcjach niezbyt wiem co mogę pozmieniać aby zaczęło to frygać. Mam system mountain lion, wiem ze temat jest w snow leopard ale pewnie nie ma to większego znaczenia. Dysk to WD WESTERN DIGITAL Elements Desktop 1,5TB. Czy jest jakiś pomysł ;) ? jak poradzić sobie z tym problemem?

#27 Śfieży

Śfieży
  • 917 posts

Posted 24 November 2012 - 22:17

U mnie śmiga na kompach ze SnowLeo, Lionem i MountainLionem. Zewnętrzne dyski to WD, Samsungi, Emtec i jakaś chińszczyzna. Najprawdopodobniej namieszały te instalki NTF-3G które usiłują działać równolegle ze sterownikiem Paragona. Użyj jakiejś aplikacji do odinstalowywania bez śmieci i zrestartuj kompa. Aktywowałeś numerem który przesłali na maila?

#28 ku33ba

ku33ba
  • 16 posts

Posted 24 November 2012 - 22:29

Nie aktywowałem numerami z maila bo niezbyt wiem gdzie mogę to wpisać. Jak wchodzę w informacje NTFS Paragon - to pisze Stan produktu - AKTYWOWANO. Gdzie wpisać te klucze produktu?

#29 ku33ba

ku33ba
  • 16 posts

Posted 25 November 2012 - 09:53

Oczyściłem komputer odinstalowałem inne apki. Zainstalowałem ponownie paragona ale dalej nie mam pojęcia gdzie wpisać kody aktywacyjne z maila? Podczas instalacji nie proszą o nie a po instalacji w preferencjach systemowych jest tak mało opcji do klikniecia w cokolwiek, że tez niezbyt wiem gdzie można by je wpisać. Jakieś pomysły z waszej strony?

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users