Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3GS] Często blokuje SIM

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 laipuc

laipuc
  • 97 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 March 2010 - 12:49

Witam,

czy to jest normalne aby co kilka godzin iphone sam blokował mi kartę sim i żądał kodu PIN? wystarczy lekkie puknięcie i już sieć się wyłącza i iphone żąda pinu, czasem robi się to w kieszeni i nagle człowiek nie wie, że telefon się zblokował... da się coś z tym zrobić ?

majkool
Nazwa tematu poprawiona.
Używaj czasem odnośnika dla wybranego modelu [?G]. ;)

ZASADY TWORZENIA TEMATÓW

#2 DudusCSE

DudusCSE
  • 2899 posts
  • Skądz Polski

Posted 14 March 2010 - 12:53

Witam,

czy to jest normalne aby co kilka godzin iphone sam blokował mi kartę sim i żądał kodu PIN? wystarczy lekkie puknięcie i już sieć się wyłącza i iphone żąda pinu, czasem robi się to w kieszeni i nagle człowiek nie wie, że telefon się zblokował... da się coś z tym zrobić ?

Nie jest to normalne.

IMO - coś się musiało odczepić w środku.

Nie spadł Ci nigdy ?

#3 laipuc

laipuc
  • 97 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 March 2010 - 13:36

no spadł kilka razy... jak to telefon :) dziwne jest to, że sobie normalnie działa zawsze ale jak pukne nim, to gubi karte sim... usunąłem blokadę pin aby zobaczyć co się stanie i przy takim puknięciu wyskakuję "brak karty sim"... ciekawe czy gwarancja to obejmie :)

#4 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 14 March 2010 - 17:47

Wygląda mi to na fizyczne uszkodzenie bądź fabryczne. Tak więc spróbuj z tą gwarancją.

#5 laipuc

laipuc
  • 97 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 March 2010 - 17:07

podpytałem w ispocie... kazali mi przez ere oddać do naprawy... przy okazji facet mi powiedział, że marne szanse na naprawe bo 90% telefonów odsyłają, że z winy użytkownika i trzeba płacić...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users