Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod 80GB Pomocy !!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jaca

Jaca
  • 7 postów

Napisano 23 grudnia 2006 - 22:47

Witam. Po podpięciu iPoda video 80GB (nowego) wyświetla mi się komunikat "Nie odłączaj" i miga czerwony znaczek zkazu? Miga już kilka godzin Co mam robić?

#2 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2006 - 22:51

Przeczytać instrukcję?

#3 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 23 grudnia 2006 - 22:51

Przeczytać instrukcję... EDIT: hehe, to samo skojarzenie w tym samym (mniej więcej) czasie. Wniosek: coś w tym musi być ;)

#4 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2006 - 22:52

Telepata... :-)

#5 iNicpon

iNicpon
  • 257 postów
  • SkądKRK

Napisano 23 grudnia 2006 - 23:02

i w miedzy czasie najlepiej nie odłączaj ;]

#6 Jaca

Jaca
  • 7 postów

Napisano 23 grudnia 2006 - 23:10

Problem w tym, że instrukcji nie mam. Jakby ktoś mógł mi udzielić konkretnej rady byłbym bardzo wdzięczny.

#7 iNicpon

iNicpon
  • 257 postów
  • SkądKRK

Napisano 23 grudnia 2006 - 23:11

www.apple.com.pl
tam poszukaj instrukcji

#8 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 grudnia 2006 - 23:23

o dżizas ludzie nawet w święta z głupimi pytaniami nie ustają, ale skoro nadszedł ten piękny czas świąt to ci odpowiem a nie pojade po tobie.
odp. w googlach wpisz iPod 80GB manual na pewno ci coś znajdzie
a teraz na temat
zinstalowales itunes ??
jak tak to masz trzy drogi
pierwsza. włacz itunes i na liscie po lewej stronie pojawia sie ikona ipoda i po lewej jej stronie jest taki znaczek (trojkat z kreska na dole) nacisnij go to ci ipoda odmontuje
druga. jeżeli masz winde to w "mój komputer" na spisie dysków znajduje ci na pewno jakiś dysk wymienny kilkamy prawym i dajemy "wysuń"
trzecia. odepnij go po chamsku :evil::twisted:

jezeli pomoglem zobacz czerwony napis w moim opisie
  • 51m0n lubi to

#9 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 23 grudnia 2006 - 23:45

o dżizas ludzie nawet w święta z głupimi pytaniami nie ustają, ...

a po świętach dzieci dostaną pod choinkę iPody i zacznie się jeszcze bardziej zmasowany atak :)

#10 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 23 grudnia 2006 - 23:48

a po świętach dzieci dostaną pod choinkę iPody i zacznie się jeszcze bardziej zmasowany atak :)

Nie strasz! bo chyba nas tu coś trafi :evil:

#11 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 grudnia 2006 - 00:01

po kilo walerianu na głowe i damy rade

#12 Mr. A

Mr. A
  • 41 postów

Napisano 24 grudnia 2006 - 08:08

nie kazdy od razu wie wszystko... i kazdemu zdarzaja sie glupie pytania... wiecej wyrozumialosci na swieta

#13 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 24 grudnia 2006 - 09:19

nie kazdy od razu wie wszystko...

Pewnie, że nie każdy, ale to że jest forum internetowe na którym wszytko Ci podadzą na tacy to nie zwalnia od myślenia. Kurcze jak człowiek kupuje jakiś*sprzęt to powinien się choć trochę*zainteresować*i przeczytać instrukcję. Jeśli jej nie ma to łatwo może ją*znaleźć w necie, albo powinien chociaż przejrzeć*wątki dot. ipoda, które się wcześniej powtarzały. Przez to pomaga również innym, z poważniejszymi problemami, ponieważ niektórzy pomagający z działu ipod, mogą niedługo przestać*w ogóle tu zaglądać, bo ile można pisać to samo?

#14 Jaca

Jaca
  • 7 postów

Napisano 24 grudnia 2006 - 10:17

Dobra dzięki ludzie ;) poradziłem sobie za pomocą instrukcji z apple.com. Sorki może troche głupie to było ale pierwszy raz miałem do czynienie ze sprzętem firmy Apple. Do tego nie chciało mi sie zainstalować iTunes, ale teraz już jest wszystko OK. jeszcze raz dzięki bardzo.

#15 Jaca

Jaca
  • 7 postów

Napisano 24 grudnia 2006 - 11:34

Tamten problem opanowany, słucham już muzy w moim sprzęcie i oglądam foty, ale powiedzcie mi jak skonwertować film np w DivXżeby go otworzył iPod? Przeciągam go do iTunes i pisze, że nie można go skopiowac bo iPod go nie otworzy.

#16 PaTrYk_Yo

PaTrYk_Yo
  • 32 postów
  • Skądze Stogów

Napisano 24 grudnia 2006 - 11:56

sciagnij program http://www.jodix.com...o-converter.exe

konwertuj pliki do ipoda i tyle lub poszukaj bo otym mowili juz kiedys tu

#17 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 24 grudnia 2006 - 12:01

>>Jaca jest taka genialna funkcja wbudowana w engine tego forum: SZUKAJ :) bylo to juz opisywane wieeeele razy, dokladnie i wyczerpujaco mala podpowiedz: jako slow kluczowych uzyj "imtoo" i/lub "videora" pozdrawiam kadargo

#18 Jaca

Jaca
  • 7 postów

Napisano 24 grudnia 2006 - 12:19

OK. Jeszcze raz dzięki. Jeszcze jedno troche głupie pytanie ;): Jak zmienić nazwę iPoda? Miałem go wczorja podłączony do laptopa ojca i wykrywa mi w iTunes jako "Franek's iPod". Możecie coś doradzić?

#19 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 grudnia 2006 - 12:25

otwierasz iT i klikasz raz a po chwili drugi raz na ipoda i ci sie pojawia pole edycji nazwy lub po prostu klkikasz na ipoda (w iT czywiście) i F2 a do konvertowania "Videora iPod Converter" jest za free

#20 Jaca

Jaca
  • 7 postów

Napisano 24 grudnia 2006 - 12:27

Wielkie dzięki. Naprawdę bardzo mi pomogliście. Mam nadzieję, że za niedługo już opanuję sprzęcik i będe mógł sam udzielać rad ;)

#21 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 24 grudnia 2006 - 12:35

>>Jaca

mimo wszystko polecam lekture ciekawej pozycji: http://www.apple.com...rukcje/iPod.pdf

ja po przeczytaniu tego oraz parokrotnym uzyciu w/w genialenej funkcji tego forum (szukaj) nie zadalem ani jednego pytania dotyczacego iPod-a i chyba wiem o nim prawie wszystko czego z okazji SBN i tobie zycze :D

pozdrawiam

kadargo

#22 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 grudnia 2006 - 14:31

troche autoreklamy nie zaszkodzi :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych