Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

HP 1020 drukuje "krzaki"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 w00cash

w00cash
  • 42 postów

Napisano 11 marca 2010 - 16:11

Witam. Jeżeli odpowiedź na moje pytanie padło już na tym forum, to prosiłbym o linka do takowej, bo ja nic nie znalazłem ;)
Otóż sytuacja wygląda następująco. Mam HP 1020 podłączonego do mojego MB White z 10.5.8 na pokładzie i gdy chcę wydrukować jakiegoś PDFa to jest duże prawdopodobieństwo, że kartka nie będzie wyglądała jak na monitorze wygląda plik wyjściowy. Bardzo często zmieniana jest czcionka na wydruku na inną, albo pojawiają się jakieś dziwne znaki, które zupełnie uniemożliwiają*wydruk. Podobnie mam na rachunku z UPC, który zawiera specjalny kod kreskowy, żeby pani na poczcie nie musiała się tak męczyć. Zamienia się*on w tytułowe krzaki. Przesyłam zdjęcia, dla jaśniejszego opisu:

Jest:
Dołączona grafika
Powinno być:
Dołączona grafika

Jest:
Dołączona grafika
Powinno być:
Dołączona grafika

Znajdzie się jakaś rada na te cuda?

#2 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 marca 2010 - 21:20

Może jest coś nie tak ze sterownikiem PostScript lub coś zaburza transmisję pom. komputerem i drukarką?

#3 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2010 - 21:32

Może to pomoże
Business support forums - HP LaserJet 1020 with MacOS X

Możesz spróbować sterowników od 1022. Niestety ale ta drukarka, to najprostszy model, stąd problemy z Postscriptem. Z jakich sterowników korzystsasz obecnie?

#4 w00cash

w00cash
  • 42 postów

Napisano 14 marca 2010 - 19:56

Status: Nieaktywna Serwer druku: Lokalnie Wersja sterownika: 1.0.1201 Domyślny: Tak URI: usb://Hewlett-Packard/HP%20LaserJet%201020?serial=JL1YTH6 PPD: HP LaserJet 1020 Wersja pliku PPD: 1.0 Wersja PostScript: (3011.104) 0 PS Zapomiałem dodać, że ten problem występuje jedynie w przypadku pdf'ów. Drukowanie plików worda odbywa się*normalnie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych