Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pytanie o nLyrics

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Neuron

Neuron
  • 489 posts
  • SkądWarschau, Poland

Posted 10 March 2010 - 15:21

Panie i Panowie! Jest sobie taki fajny programik pod iTunes a zwie się on nLyrics i jest darmowy. Można go sobie ściągnąć z downloadu głównej stronki Apple. Rzecz w tym, iż program ten ma za zadanie wyświetlać teksty piosenek w wyznaczonym przez nas miejscu (można mu ustawić fajny przesuw tekstu jak w karaoke :) ). Niestety, teksty piosenek czasem się wyświetlają a czasem nie i cóż, nie wiem czemu (pomimo, że słowa są). Miał już ktoś styczność z owym programikiem? Wie ktoś, jak ten problem rozwiązać?

#2 janhalb

janhalb
  • 956 posts

Posted 11 March 2010 - 20:26

Ja się dołączę do pytania! Mam zrzuconych w iTunes ileś tam płyt - w niektórych nLyrics wyświetla słowa (np. wszystkie płyty Katie Melua), a w innych - ni czorta (np. w przypadku płyt Joe Cockera). Zaznaczam, że do _żadnych_ płyt nie ściągałem specjalnie plików z tekstami. Wygląda tak, jakby nLyrics do niektórych sam je znajdywał w sieci, a do innych - nie...

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24600 posts

Posted 12 March 2010 - 08:29

A potwierdź to klikając na piosence 'Get Info' i zobaczy, czy w zakładce lyrics masz wbite?

#4 janhalb

janhalb
  • 956 posts

Posted 12 March 2010 - 09:23

A potwierdź to klikając na piosence 'Get Info' i zobaczy, czy w zakładce lyrics masz wbite?

Nie mam, oczywiście. Ale (uwaga) w tych piosenkach w których nLyrics pokazuje teksty _też_nie_mam_. A jednak pokazuje. Dlaczego?

#5 Neuron

Neuron
  • 489 posts
  • SkądWarschau, Poland

Posted 12 March 2010 - 12:52

Ja mam wbite. A nLyrics czyni co chce... Raz wrzuca, raz nie... Skołowany jestem.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24600 posts

Posted 12 March 2010 - 13:32

No to pewnie jest tak, że on omija, czy wbite, czy nie, tylko sobie na bieżąco ściąga i wyświetla, nie wbijając. Btw. wbijałeś z palca, czy jakimś zmyślnym softem?

#7 janhalb

janhalb
  • 956 posts

Posted 12 March 2010 - 15:10

No to pewnie jest tak, że on omija, czy wbite, czy nie, tylko sobie na bieżąco ściąga i wyświetla, nie wbijając.(...)

No to już chyba wiemy :-)
Pozostaje pytanie o logikę - dlaczego do jednego ściąga, a do innego nie. Jeszcze bym rozumiał, żeby jakichś niszowych rzeczy nie znajdywał, ale oba wymieniona przeze mnie przykłady to raczej mainstreem...

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24600 posts

Posted 12 March 2010 - 17:29

Może po prostu ma kiepską bazę ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users