Pytanie o nLyrics
Started by
Neuron
, 10 Mar 2010 15:21
7 replies to this topic
Posted 10 March 2010 - 15:21
Panie i Panowie!
Jest sobie taki fajny programik pod iTunes a zwie się on nLyrics i jest darmowy. Można go sobie ściągnąć z downloadu głównej stronki Apple.
Rzecz w tym, iż program ten ma za zadanie wyświetlać teksty piosenek w wyznaczonym przez nas miejscu (można mu ustawić fajny przesuw tekstu jak w karaoke
). Niestety, teksty piosenek czasem się wyświetlają a czasem nie i cóż, nie wiem czemu (pomimo, że słowa są).
Miał już ktoś styczność z owym programikiem? Wie ktoś, jak ten problem rozwiązać?
Posted 11 March 2010 - 20:26
Ja się dołączę do pytania! Mam zrzuconych w iTunes ileś tam płyt - w niektórych nLyrics wyświetla słowa (np. wszystkie płyty Katie Melua), a w innych - ni czorta (np. w przypadku płyt Joe Cockera). Zaznaczam, że do _żadnych_ płyt nie ściągałem specjalnie plików z tekstami. Wygląda tak, jakby nLyrics do niektórych sam je znajdywał w sieci, a do innych - nie...
Posted 12 March 2010 - 08:29
A potwierdź to klikając na piosence 'Get Info' i zobaczy, czy w zakładce lyrics masz wbite?
Posted 12 March 2010 - 09:23
A potwierdź to klikając na piosence 'Get Info' i zobaczy, czy w zakładce lyrics masz wbite?
Nie mam, oczywiście. Ale (uwaga) w tych piosenkach w których nLyrics pokazuje teksty _też_nie_mam_. A jednak pokazuje. Dlaczego?
Posted 12 March 2010 - 12:52
Ja mam wbite. A nLyrics czyni co chce... Raz wrzuca, raz nie... Skołowany jestem.
Posted 12 March 2010 - 13:32
No to pewnie jest tak, że on omija, czy wbite, czy nie, tylko sobie na bieżąco ściąga i wyświetla, nie wbijając.
Btw. wbijałeś z palca, czy jakimś zmyślnym softem?
Posted 12 March 2010 - 15:10
No to pewnie jest tak, że on omija, czy wbite, czy nie, tylko sobie na bieżąco ściąga i wyświetla, nie wbijając.(...)
No to już chyba wiemy :-)
Pozostaje pytanie o logikę - dlaczego do jednego ściąga, a do innego nie. Jeszcze bym rozumiał, żeby jakichś niszowych rzeczy nie znajdywał, ale oba wymieniona przeze mnie przykłady to raczej mainstreem...
Posted 12 March 2010 - 17:29
Może po prostu ma kiepską bazę ;-)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users