Po podłączeniu pierwszy raz słuchawek (podłączałem jak MacBook był uśpiony) przestały działać wbudowane głośniki. Restart systemu nic nie pomaga, wkładanie i wyjmowanie ciągle wtyczki od słuchawek też nie. Głośniki są sprawne ponieważ przy starcie systemu jest wydawany dźwięk, jednak później jeśli np włączę iTunes to brak dźwięku z wbudowanych głośników a wejście słuchawkowe świeci się na czerwono. W ustawieniach systemu jako urządzenie wyjściowe mam do wyboru tylko wyjście optyczne. Próbowałem reset PRAM (przy starcie trzymać P + R + ALT + COMMAND) ale nie pomogło.
Co mogę z tym fantem zrobić? Mam jeszcze go na gwarancji, kupione we Wrocławiu, mogę się tu z tym do jakiegoś serwisu zgłosić? Jeśli tak to jaki i czy będę za to płacił czy mogę się kłócić, żeby gwarancja to objęła?

Brak dźwięku z głośników - MacBook 13 Unibody
Started by
matlas
, 09 Mar 2010 12:22
10 replies to this topic
Posted 09 March 2010 - 12:22
Posted 09 March 2010 - 12:41
Miałem tak samo w moim macbooku pro late 2007. Za pierwszym razem kiedy to miałem to wystarczyło podłączyć i wyjąć słuchawki. Jednak ostatnio miałem sytuacje, ze w słuchawkach dźwięk działał a na głośnikach nie. Nic nie pomagało. Zrobiłem naprawę uprawnień i jakoś zadziałało. Spróbuj.
Pozdrawiam.
Posted 09 March 2010 - 14:17
Pomogło grzebanie w wtyczce końcówką od słuchawek, po 20 wpięciach i wypięciach ruszyło i póki co działa bez zarzutu (to jest dość nowy mb, 3 miesięczny).
Dzięki za pomoc:)
Posted 09 March 2010 - 14:38
to znany problem z wiginajacą się blaszką w porcie słuchawkowym. miałem tak już w 3 makach...na szczęscie nie swoich :]
Posted 14 March 2010 - 20:41
można to jakoś samemu naprawić bo mam to samo a mój mackbook już dawno po gwarancji??
Posted 30 August 2010 - 14:45
też tak mam jak wróciłem z holandii tak się zrobiło po podłączeniu kabla (jack - jack) teraz ciągle się świeci port słuchawek na czerwono naprawa uprawnień nic nie daje jakieś porady??
Posted 30 August 2010 - 14:48
przeczytaj ze zrozumieniem wcześniejsze posty - to kwestia mechaniczna nie programowa (w gnieździe słuchawkowym jest "zapadka"), która przełącza tryb słuchawki/głośniki i u Ciebie zablokowała się w pozycji słuchawki
Posted 24 October 2010 - 13:59
czerwone światełko i brak dźwięku w głośnikach
Miałam ten sam problem. Właśnie kilka razy włożyłam jacka do gniazda słuchawkowego i dzięki Bogu zadziałało, a pałowałam się już 2 tygodnie bez dźwięku.
Posted 24 October 2010 - 14:11
Aha, jeśli chodzi o to "czerwone światełko", to wystarcz tam porządnie dmuchnąć, w otwór od słuchawek, pomaga, miałem tak z jednymi słuchawkami co chwile, widocznie wtyczka coś nie teges, wywaliłem je i zacząłem używać innych, problemu znikł.
Posted 20 March 2012 - 21:22
brak dźwięku
no dobrze ale co ja mam teraz zrobić z tym fantem, włożyłam i wyciągnęłam te słuchawki chyba z 20 razy i nic, oszaleję chyba a na prawdę potrzebuję dźwięku
Posted 20 March 2012 - 21:31
Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Znajdź aktualny wątek traktujący o tym samym problemie i w nim kontynuuj dyskusję. Zamykam.Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users