Nano 5th gen - czy potrzeba Apple Nike Plus iPod Sports Kit ?
Rozpoczęty przez
adnet
, 08 mar 2010 20:48
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 marca 2010 - 20:48
Witam,
Kupiłem wczoraj nowiutkiego iPod'a Nano 16GB z gwarancją na rok za 159Eur.
Wcześniej kupiłem buty Nike+ bo będę biegał
Pytanie, czy do iPoda Nano 5-tej generacji jest potrzeby zestaw "Apple Nike Plus iPod Sports Kit" czy wystarczy tylko samo odbiornik do buta? Pytam ponieważ w samym Nano jest aplikacja "Pedeometer" która liczy kroki, a po podłączeniu urządzenia do kompa dane są wysyłane na serwer N+
Więc po do ten odbiornik co się podłącza do Nano?
Ktoś ma? i może sensownie odpowiedzieć ?
Dziękuję
Napisano 08 marca 2010 - 21:11
Wystarczy ci sam odbiornik do buta. Te zestawy z odbiornikami do ipodów jeszcze podłączanymi są głównie od starszych modeli bo one nie mają (właśnie jak to się łączy, chyba bluetooth, czyli nie mają bluta). A ja bym zaczął trenowanie od biegania, a nie od zakupu masy gadżetów których uwierz (bo sam biegam i mam tego cholerstwa) nigdy nie chcę mi się ze sobą brać. Podstawą są wygodne buty, które już masz oraz dobre ciuchy, wygodne, oddychające i nie nakładaj na sobie miliona warstw (na obecną pogodę cienką bieliznę termoaktywną ja teraz tylko na górę nakładam na to jakaś cienka koszulka termoaktywna i na dół biegówki najlepiej, do tego czapka) jak będziesz miał to to jeszcze potrzebujesz chęci.
Sam posiadam odbiornik GPS do mojej nokii, gdzie w jej przypadku mam Nokia Sports Tracker (działa podobnie jak nike+) i powiem szczerze, że coraz rzadziej zabieram to ze sobą, dużo lepszą i wygodniejszą opcją jest MP3 (używam szajsunga S2, możesz zastąpić np shuffle) i Garmin Forerunner 305 daje ci to samo co zestaw z ipodem i jest dużo, dużo wygodniejszy i nie jesteś uzależniony od butów do biegania nike, które mi osobiście jakoś nie leżą. Pozdrawiam
Napisano 16 marca 2010 - 00:25
Więc tak:
w moim iPod Nano 5gen nie ma opcji Nike+
Dopiero po zakupie zestawu i podłączeniu dobiornika od dołu pojawiła się opcja "Nike+" oraz "Workout"
Teraz wszystko działa jak należy
Dziennie chodzę z włączonym "pedeometer" a raz na tydzień biegam - zabieram z sobą Nano , odbiornik w bucie i jest OK - teraz tylko muzykę jakąś muszę dobrać do biegania.
Pozdrawiam miłośników
Napisano 16 marca 2010 - 19:23
A ja bym zaczął trenowanie od biegania, a nie od zakupu masy gadżetów
Zawsze to jakaś motywacja
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych