Witam,
Mam do Was pytanie. Czy w iTunes lub też jakimś innym programie można ustalić wyrównanie dźwięku w wybranych plikach mp3? Doskwiera mi taki problem, że jeden z moich domowników posiada odtwarzacz firmy Creative, na który zgrywam na macu muzykę. Jednak pliki te niestety różnią się poziomem głośności, co powoduje nieustanne ściszanie i pogłaśnianie praktycznie po każdej piosence. Mam wrażenie, że iTunes sam w sobie stosuje wyrównywanie dźwięku. Jednak na ten odtwarzacz ja wrzucam pliki poprzez Findera (drag&drop). Wówczas zaczyna panować chaos pod względem poziomu głośności.
Zatem, czy iTunes ma taką opcję, która pozwoliłaby mi wyeliminować ten problem? Bądź też czy istnieje jakiś program, który pozwoliłby na normalizację poziomu głośności plików (tak jak to się ma przy nagrywaniu płyt audio)?

Ustalanie poziomu głośności dla plików mp3
Rozpoczęty przez
G_U_M_A
, 08 mar 2010 03:14
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 marca 2010 - 03:14
Napisano 08 marca 2010 - 07:09
Nie wiem jak odtwarzacz Twojego domownika, mój Creative ma w "Ustawieniach audio" coś takiego jak "Inteligentna głośność". Włączenie tej opcji powoduje odtwarzanie utworów z jednakową głośnością bez potrzeby ręcznej regulacji.
Napisano 08 marca 2010 - 14:34
Jest to Creative Stone...bardzo prosty w obsłudze (taki odpowiednik aplowskiej szafelki), toteż nie ma on żadnych opcji oprócz przycisku mieszania utworów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych