Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie można odtworzyć odtwarzacza iPod - błąd 1439

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#26 lukasz_Zmc

lukasz_Zmc
  • 279 postów

Napisano 08 marca 2010 - 14:40

Jak masz starego iPod'a 5G to spróbuj podłączyć go i zainstalować oprogramowanie iPodWizardem.

#27 Lód

Lód
  • 38 postów

Napisano 08 marca 2010 - 16:14

Wprowadziłem w DiskMode i 'przywróć' w iTunes i wydawało się wszystko ok. Rozpakowało nowe oprogramowanie, ale gdy zaczęło je ładować pasek zatrzymał się prawie na początku, dysk trochę pobuczał i wystąpił znowu ten sam nieznany błąd 1439. Chyba coś jest nie tak z dyskiem :( :( :( :(

EDIT:

DOSTAJĘ dokładnie to powiadomienie, widzę też że problem jest znany dość szerokiemu gronu .

YouTube - Ipod 1439 error durin restorin help!

#28 tolek7822

tolek7822
  • 2 postów

Napisano 08 marca 2010 - 17:33

ipodwizardem??? gdzie znalesc oprogramowanie iPodWizardem. ???pomocy szukam i szukam i nie moge sobie poradzic a potrzebuje bardzo

#29 Ziomek(())

Ziomek(())
  • 6 postów

Napisano 08 marca 2010 - 19:04

Spróbowałem sformatować jabłuszko z poziomu Windows, ale niestety okazało się to niemożliwe - choć jest wykrywany jako dysk zewnętrzny, to przy próbie formatowania nic się nie dzieje - otwiera się okno formatowania, ale po kliknięciu Rozpocznij i Ok, nic się nie dzieje. Jakieś pomysły co do tego?

#30 lukasz_Zmc

lukasz_Zmc
  • 279 postów

Napisano 08 marca 2010 - 21:25

Lol iPod wizard tam zmieniasz edit mode na iPodSoftware File i wybierasz plik oprogramowania potem tylko write to iPod.

#31 arcadio86

arcadio86
  • 3 postów

Napisano 11 maja 2010 - 23:00

classic ipod 160gb i bład 1439 POMOCY !! :( Witam jestem tu zupełnie nowy i nie dawno zarejesstrowałem sie,mam na prawde ogromny problem ze swoim ipodem,wyskakuje bład 1439 po podlaczeniu i poda pod laptop w celu jego zsynchronizwania z iTunes jestem totalnie załamany i prosze was o pomoc z gory bardzo dziekuje :(

#32 kugi

kugi
  • 315 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 11 maja 2010 - 23:52

Error 1415, 1417, 1418, 1428, 1429, 1430, 1436 or 1439: Cannot restore or update iPod in iTunes 7 or later

---------- Wpis dodano o 00:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:51 ----------

tu po Polsku KLIK

#33 arcadio86

arcadio86
  • 3 postów

Napisano 18 maja 2010 - 18:25

i dalej nie dziala iTunes normalnie widzi ipoda ale nie moze go zsynchronizowac bo wyskakuje ten bład :( zrobiłem wszystko tak jak podane jest w linku wyzej,nawet zrobiłem format laptopa i nic ;(

#34 arcadio86

arcadio86
  • 3 postów

Napisano 28 maja 2010 - 13:15

mam identyczny prowalem ze swoim ipodem classic 6gen,i nie mam pojecia co zrobic bo rowniez probowalem formatu itd i nic blaD 1439 caly czas siedzi w ipodzie :(

#35 beczkas

beczkas
  • 160 postów
  • SkądWawa

Napisano 24 października 2011 - 13:09

iPod classic 1 80 Gb padł Często odłączałem iPoda bez wysunięcia i teraz iPod padł. Wg iPoda jest zapełniony. Podczas odtworzenia instalacja idzie do jakiś 30% i wyskakuje błąd 1439. Formatowanie pod windowsem na NTFS, FAT32, exFAT. Jako dysk działa czyli przenoszenie pod windowsem. Nie mam już pomysłów. Jakieś wskazówki. Wskazówki Apple już wykorzystałem (zmienić port, inny komputer, reinstalacja iTunes-a). Starszy firmware też próbowałem. Z góry dziękuje!

#36 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 października 2011 - 13:17

Skan powierzchni zrob. Obawiam sie, ze znajdziesz bad blocks co oznacza niestety koniec. Jesli jednak powierzchnia bedzie czysta, to wtedy wroc.

#37 beczkas

beczkas
  • 160 postów
  • SkądWawa

Napisano 24 października 2011 - 13:21

Masz na myśli pod windowsem w właściwościach? Tam wszystko ok. Testy w menu serwisowym iPoda też nic nie pokazują. Teoretycznie wszystko działa. Wygląda na to że iTunes ma problemy z formatem iPoda ponieważ po nieudanej próbie restore Windows prosi o sformatowanie iPoda. Może jest jakiś alternatywny program do restore?

#38 beczkas

beczkas
  • 160 postów
  • SkądWawa

Napisano 30 listopada 2011 - 22:24

nikt nie pomoże?

#39 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 grudnia 2011 - 20:42

Rozumiem ze w opcjach "Check" wybrales szukanie bad sectorow? Przylacz go do Maka jakiegos i tak odtworz. Jesli sie uda, wtedy wroc do windows.

#40 sohodoll

sohodoll
  • 2 postów

Napisano 20 października 2012 - 04:33

Nie można odtworzyć odtwarzacza iPod - błąd 1439 Witam, posiadam iPoda Classic 120GB. Od dłuższego czasu miałam problemy z dyskiem, iTunes zawieszał się przy dodawaniu plików, po ponownym podłączeniu iPoda problem znikał i tak działo się wielokrotnie. Oprócz tego iPod zawieszał się sam w sobie, podczas odsłuchiwania utworów nie można było dostać się do menu i trzeba było odczekać jakiś czas zanim iPod zaskoczył. Dziś po podłączeniu go do komputera iTunes powiadomił mnie o uszkodzonym dysku i zalecił odtworzenie ustawień. Podczas próby odtworzenia ustawień otrzymałam komunikat o błędzie 1439. Dane z iPoda zostały wymazane, po odłączeniu go od komputera uruchamia się normalnie, tak jak zwykle po restarcie, jednak wchodząc w ustawienia mam informację, że dysk jest kompletnie zapełniony i ma 0KB miejsca wolnego. Ponowna próba odtworzenia danych nic nie dała, robiłam to wielokrotnie i wciąż wyskakuje ten sam błąd. Skorzystałam również z wszelkich możliwych instrukcji na stronie supportu Apple i tutaj na forum - nic nie pomogło. Dodam, iż jest to mój drugi iPod Classic, w poprzednim sytuacja była praktycznie identyczna, dysk został uszkodzony jednak z mojej winy, ponieważ nie odłączałam iPoda od komputera w 'bezpieczny' sposób. Teraz taka sytuacja nie nastąpiła ani razu, więc nie rozumiem dlaczego ten problem z dyskiem znów się pojawia. Czy istnieje jakiś sposób na naprawienie zaistniałego błędu, czy po prostu pozostaje mi zakup nowego sprzętu? Z góry bardzo dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

#41 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 października 2012 - 08:05

Dysków sie nie da naprawić. Dyski się wymienia na nowe. Jeżeli nie masz na gwarancji to albo poszukać serwisu, który świadczy takie usługi, albo kupić nowego iPoda.

#42 sohodoll

sohodoll
  • 2 postów

Napisano 20 października 2012 - 08:27

A czy wiadomo co mogło być przyczyną uszkodzenia dysku? Tak jak pisałam iPod zawsze był odłączany poprzez opcję "wysuń sprzęt", ani razu mi nie spadł, nie było też żadnych problemów z aktualizacją oprogramowania. Wolałabym nie wydawać kolejnych 500zł na nowy dysk, który po roku znów zacznie szwankować...

#43 kubasPb

kubasPb
  • 92 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 12:07

Witam, mam problem z ipodem nano 6g. i tak problem ze mam go w trybie awarayjnym i w chwili gdy chce odtworzyc wyskakuje bład 1439.. Gdy probuje go wyzerowac i wchodzi mi w tryb disk mode to ani za pomoca + ani - nie moge przejsc do funkcji power lub innej ;/

#44 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 marca 2013 - 23:13

[iPod Classic 160GB] problem z restore Witam, iPod długo leżał nieużywany. Pojawiła się dziś opcja "Connect to iTunes to restore". Po restorze wyskoczył błąd 1439, czyli standard. Próbowałem kilka razy zrobić jeszcze restore, wraz z przeinstalowaniem iTunes - bez skutku. Pomyślałem - uszkodzony dysk jak to w tych modelach. Ale.. Sformatowałem go pod Windows, skutecznie i pokazała się w danych dysku całkowita pojemność. Zbadałem bad sectory i błędy dysku - nic nie wykrył, żadnych błędów. Dla testu powrzucałem do niego sporo gigabajtów danych poprzez Mój Komputer i działa jako dysk przenośny. Podłączyłem znów pod iTunes by tym razem zrobić restore - historia się powtórzyła, błąd 1439 a po podłączeniu pod komputer jako dysk, ponownie błąd i ponownie prosi o format dysku. I ponownie go sformatowałem i znów działa jako dysk przenośny o pełnej pojemności. Coś wie co może być powodem? To na pewno padnięty dysk? Dziwne, ponieważ po formacie jako przenośny działa.. Próbowałem zarówno na NTFS jak i exFAT. Z góry dziękuję!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych