Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie można odtworzyć odtwarzacza iPod - błąd 1439

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 mazi88

mazi88
  • 24 postów

Napisano 15 lipca 2008 - 16:37

Na początku wybaczcie ale nawet nie wiem czy jeżeli przeczytałem tu tematy o podobnych kłopotach to czy to byl wlasnie ten ale prosze prosze blagam pomuzcie mi powiedziecie jak dziecku jak downowi co robic a o to i moj klopot:

posiadam Ipoda nano 4 gb 3 generacji i dzis rano zaczol szwankowac w jaki sposub ?? a no w taki zee gdy chcialem odtworzyc muzyke i przykladowo wciskalem wykonawce azeby pojawilo sie menu z odtwarzaniem to i o wszem pojawialo sie ona ale na ulamek sekundy wreczz i powracalo do ogulniejszeog menu. gdy wrucilem z pracy do domu zrobilem tak jak w itunes kaza czyli w razie sprawiania klopotów przez ipoda wcisnij odswierz no i wcisnolem i sie zaczol moj prawdziwy klopot bo zamiast zmienic mi oprogramowanie zrobil pustke na moim ipodize ii gdy wgrywa nowe oprogramowanie wyskakuje za kazdym razem jakis blad a dokladnie to blad 1439 blagam pomuzcie debilowi bardzo bardzo prosze !!! aaaa i jeszcze zeby bylo smieszniej ostatnio sie przeprowadzilem ii zgubilem reklamacje ....

EDIT:

Zapoznaj się z tym:
Błąd 1415, 1417, 1418, 1428, 1429, 1430, 1436 lub 1439: nie można odtworzyć ustawień ani uaktualnić odtwarzacza iPod w programie iTunes 7 lub nowszym

Rozwiązanie

W przypadku wystąpienia tych błędów należy najpierw uaktualnić program iTunes do najnowszej wersji. Po pobraniu najnowszej wersji programu iTunes należy wykonać poniższe czynności:

* Rozłącz i podłącz ponownie odtwarzacz iPod i uruchom funkcję odtwarzania ustawień.
* Uruchom ponownie komputer i uruchom funkcję odtwarzania ustawień.
* Wyłącz i włącz funkcję używania dysku w odtwarzaczu iPod i uruchom funkcję odtwarzania ustawień.
* Podłącz odtwarzacz iPod do innego portu USB i uruchom funkcję odtwarzania ustawień.
* Usuń wszystkie podłączone do komputera urządzenia USB firm trzecich (nie ma potrzeby odłączania klawiatury ani myszy).
* W przypadku używania systemu Windows ponownie zarejestruj pliki .dll zgodnie z opisem w artykule Program iTunes wyświetla komunikat o błędzie -50 podczas synchronizacji z odtwarzaczem iPod w systemie Windows XP
* W systemie Windows należy uaktualnić lub ponownie zainstalować sterowniki Windows USB.

A jak to nie pomoże - spróbuj podłączyć do innego komputera. Jeśli to nie zadziała to chyba pozostaje tylko serwis : (

Tematy pokrewne:
http://myapple.pl/ip...przeczytaj.html
plmax

#2 jasqrlz

jasqrlz
  • 46 postów
  • SkądKrakow

Napisano 15 lipca 2008 - 16:41

Naucz sie pisac BALGAM....

#3 nicomsw

nicomsw
  • 728 postów

Napisano 15 lipca 2008 - 17:47

gdy wrucilem z pracy do domu

O, gdzie Cię przyjęli?

Do tematu. Zrób mu format na sztywno i potem wgraj nowe oprogramowanie. Często pomaga. Z tym, że ja to robie na Maku. Pod windą jeszcze tego nie robiłem. Ale raczej zadziała. Niech ktoś z windą potwierdzi.

#4 mazi88

mazi88
  • 24 postów

Napisano 15 lipca 2008 - 21:46

kurcze macie racje i przepraszam aczkolwiek to była chwila a ja nie będę sie tłumaczył choć teraz głupio to wygląda izz tyle błędów popełniłem lecz zrozumieć musicie ze to są dla mnie wielkie emocje moje śliczne jabłuszko nagle nie działa coś czym jeszcze nie zdążyłem sie nacieszyć przepraszam za błędy ale tak jak napisał nicomsw to kurcze dla mnie wciąż jest to nie jasne wybaczcie ale jak zrobić ten sztywny format ??

#5 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 lipca 2008 - 19:18

znacznie lepiej, aczkolwiek jeszcze kuleje interpunkcja. sztywny format to pewnie "disk mode" i zrobienie "restore" (odtworz) w itunes. to leczy 99.99% przypadlosci z oprogramowaniem ipoda.

#6 mazi88

mazi88
  • 24 postów

Napisano 16 lipca 2008 - 20:32

okejj dzieki (z intepunkcja sobie juz nie poradze) czyli czy ten disc mode to bedzie jednoczesne wcisniecie menu+to okragle kuleczko posrodku ??

#7 jankor

jankor
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 lipca 2008 - 20:37

Sztywny format??? Wprowadz iPoda w tryb DFU, to nie tylko wcisniecie obu przyciskow - najpierw wciskasz oba, iPod musi byc podlaczony do iTunes. Jak iPod zniknie z iTunes to pusc przycisk "Power" ale trzymaj dalej home (okragly) - do skutku. Za chwile w iTunes powinien pojawic sie z powrotem iPod i bedzie sie dalo tylko wgrac nowy soft.

#8 mazi88

mazi88
  • 24 postów

Napisano 16 lipca 2008 - 20:46

boże czuje sie jak debil dziękuje za wyjasnienie ale czymm jest stan dfu ?? ii czy pierw wciskam oba te przyciski i nastepnie dopiero podlanczam do iTunes czy pierw podlanczam do iTunes a następnie te dwa przyciski ?? iii przycisk "power" to przycisk "menu"??

#9 nikt_inny

nikt_inny
  • 136 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2008 - 20:51

mazi - Twoją tragedią nie powinny być kłopoty z ipodem ale z ortografią...

#10 mazi88

mazi88
  • 24 postów

Napisano 16 lipca 2008 - 21:07

hmmmmmmmmm myślę ze jednak nie bo dysortografem jestem od urodzenia a mimo wszystko zdałem maturę z Polskiego rozszerzona ii Dostałem sie na prawo i na filozofie i jakoś udało mi sie na nich utrzymać bez wrześniowej sesji a i wielu profesorów jest dysortografiami i dyslektykami. i nie wiem może sie mylę ale portal MyApple chyba jest forum odnośnie iPodów i ogólnie technologi a nie forum filologicznym chyba.....

---- Dodano 16-07-2008 o godzinie 21:00 ----
no to D..a włączyłem iTunes podłączyłem iPoda wcisnolem menu i home zniknol pościłem menu pojawił sie na nowo iPod ii wcisnolem odtwórz i nic dalej błąd nr 1439..... czyżby mój ipodzik byl tym 0,1% ??? Pomocy....

#11 fred13

fred13
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 lipca 2008 - 22:32

ja bym poszła z nim do iSpota. A gdzie go kupiłeś?? W iSpocie chyba pomogą bez gwarancji

#12 nicomsw

nicomsw
  • 728 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 07:03

Sztywny format to znaczy format z pozycji Windowsa. Moj komputer -> dysk wymienny (iPod) Prawym klik -> formatuj dysk Miałem kilka takich przypadków, które miały błąd przy instalacji softu przez iTunes. Sformatowałem je przez Disk Utility i potem już w iTunes i było ok. Tylko czy tak będzie z Windą? Nie biorę za to odpowiedzialności ;)

#13 mazi88

mazi88
  • 24 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 08:16

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) Dziękuje Dziękuje Wam wszystkim(no prawie wszystkim) za przeprowadzenie mnie przez ta czarna dziurkę w moim pięknym jabłuszku a najbardziej to dziekuje Nico, Migrenie i jankorowi ;)... P.s Moje jabłuszko spiewa lalalal:D:)

#14 Elva

Elva
  • 2 postów
  • SkądLbn

Napisano 08 sierpnia 2009 - 09:37

Nie można odtworzyć odtwarzacza iPod - błąd 1439 Od pewnego czasu gdy podłączałam ipoda do komputera ten mi się zawieszał więc postanowiłam go zrestartować (kliknęłam odtwórz), a gdy to usiłowałam zrobić to wyskakiwało mi okienko, że jest jakiś nieznany błąd 1439. Próbowałam dosłownie wszystkiego- przełączałam gniazda USB, reinstalowałam iTunes i nawet sformatowałam tego oto ipoda, ale chyba źle zrobiłam ;/ Być może już były tematy w tej sprawie, ale wolę sama zapytać. No więc proszę o pomoc jako ktoś zielony w tej sprawie. Z góry dziękuję bardzo

#15 panic

panic
  • 360 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 09:50

Zapoznaj się z tym:
Błąd 1415, 1417, 1418, 1428, 1429, 1430, 1436 lub 1439: nie można odtworzyć ustawień ani uaktualnić odtwarzacza iPod w programie iTunes 7 lub nowszym

Rozwiązanie

W przypadku wystąpienia tych błędów należy najpierw uaktualnić program iTunes do najnowszej wersji. Po pobraniu najnowszej wersji programu iTunes należy wykonać poniższe czynności:

* Rozłącz i podłącz ponownie odtwarzacz iPod i uruchom funkcję odtwarzania ustawień.
* Uruchom ponownie komputer i uruchom funkcję odtwarzania ustawień.
* Wyłącz i włącz funkcję używania dysku w odtwarzaczu iPod i uruchom funkcję odtwarzania ustawień.
* Podłącz odtwarzacz iPod do innego portu USB i uruchom funkcję odtwarzania ustawień.
* Usuń wszystkie podłączone do komputera urządzenia USB firm trzecich (nie ma potrzeby odłączania klawiatury ani myszy).
* W przypadku używania systemu Windows ponownie zarejestruj pliki .dll zgodnie z opisem w artykule Program iTunes wyświetla komunikat o błędzie -50 podczas synchronizacji z odtwarzaczem iPod w systemie Windows XP
* W systemie Windows należy uaktualnić lub ponownie zainstalować sterowniki Windows USB.

A jak to nie pomoże - spróbuj podłączyć do innego komputera. Jeśli to nie zadziała to chyba pozostaje tylko serwis : (

#16 Elva

Elva
  • 2 postów
  • SkądLbn

Napisano 08 sierpnia 2009 - 12:22

Ok, dziękuję za pomoc :)

#17 Ziomek(())

Ziomek(())
  • 6 postów

Napisano 06 marca 2010 - 19:02

iPod Classic - błąd 1439

Witam. Od kilku dni z moim iPodem (Classic gen. 6) mam same problemy. Zaczęło się od tego, że przedwczoraj zaczął on odmawiać posłuszeństwa - sam resetował się co jakiś czas. Jeszcze tego samego dnia, wieczorem, podczas któregoś z kolei uruchamiania wyskoczył mi komunikat, że mam podłączyć go do iTunes i przywrócić. Niestety tam przy próbie odtworzenia iPoda wyskakuje za każdym razem 'Nie można przywrócić ustawień fabrycznych iPoda "iPod". Wystąpił nieznany błąd (1439).' Odstawiłem to na kolejny dzień. Przeszperałem forum, zrobiłem wszystko [URL="http://support.apple.com/kb/TS1372?viewlocale=pl_PL"]stąd[/URL], ale nie pomogło - wciąż występował ten sam błąd. Wróciłem do tego dziś i postanowiłem oddać ten problem ekspertom z forum :) .
Używam Windowsa XP, i zastanawiałem się nad zrobieniem formatu z tego poziomu - tylko czy wtedy będzie można bezproblemowo wgrać iPodowego softa?

#18 lukasz_Zmc

lukasz_Zmc
  • 279 postów

Napisano 06 marca 2010 - 19:47

Po pełnym formacie dysku pojawi się na iPodzie Folder Icon przy starcie. Ale powinno się wtedy udać i pokaże się, że iPod jest w trybie awaryjnym.

#19 Lód

Lód
  • 38 postów

Napisano 07 marca 2010 - 16:34

iPod Classic 80 Gb-błąd 1439 Witajcie. Od momentu kiedy w moje ręce trafił w/w model iPoda mam z nim tylko i wyłącznie problemy. Po jego włączeniu pokazuje mi się komunikat polecający podłączenie odtwarzacza do iTunes ( Use iTunes to Restore). Idąc drogą tej wskazówki wpinam iPoda do portu usb- sprawdzałem wszystkie w moim komputerze + 2 inne w komputerze stacjonarnym. Zaraz po tym komunikat znika i pojawia się Disk Mode z podpisem "OK to Disconnect" To jakieś zamknięte koło bo na tym momencie stanąłem- odtwarzacz nie reaguje na żadne polecenia. Kiedy natomiast chcę przywrócić ustawienia fabryczne przez restore wszystko przebiega sprawnie, aż do momentu w którym dostaję komunikat- przywrócenie ustawień fabrycznych nie jest możliwe. Wystąpił błąd numer 1439. Czy macie jakieś pomysły, a właściwie musicie je mieć bo zaraz nie wytrzymam;) Pomocy.

#20 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 07 marca 2010 - 17:42

a jaka wersja iTunes? Mac/Win?

#21 Lód

Lód
  • 38 postów

Napisano 07 marca 2010 - 18:35

Wersja najnowsza ( 9 coś tam) + windows vista z aktualnym sp. Ręce mi już opadają:sad:

#22 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 07 marca 2010 - 18:46

W diagnostic mode wchodziłeś? Sprawdzałeś czy wszystko z iPodem ok? Jak masz dostępny drugi komputer to spróbuj pod niego podłączyć, ew. inne porty USB u siebie itp.

#23 Lód

Lód
  • 38 postów

Napisano 07 marca 2010 - 19:16

Podczas testu(zaraz po tym kiedy iPod sprawdza czy są podpięte słuchawki) widzę info: LCD=2 FW_DETECT=0 USB=DETECT=1 Please plug FW Tak więc usb wykrywa , ale z firmware (FW?) jest coś nie tak, a nie mam jak wgrać nowego softa ...

#24 tolek7822

tolek7822
  • 2 postów

Napisano 08 marca 2010 - 09:01

mam ten sam problem..

Witajcie. Od momentu kiedy w moje ręce trafił w/w model iPoda mam z nim tylko i wyłącznie problemy. Po jego włączeniu pokazuje mi się komunikat polecający podłączenie odtwarzacza do iTunes ( Use iTunes to Restore). Idąc drogą tej wskazówki wpinam iPoda do portu usb- sprawdzałem wszystkie w moim komputerze + 2 inne w komputerze stacjonarnym. Zaraz po tym komunikat znika i pojawia się Disk Mode z podpisem "OK to Disconnect"
To jakieś zamknięte koło bo na tym momencie stanąłem- odtwarzacz nie reaguje na żadne polecenia. Kiedy natomiast chcę przywrócić ustawienia fabryczne przez restore wszystko przebiega sprawnie, aż do momentu w którym dostaję komunikat- przywrócenie ustawień fabrycznych nie jest możliwe. Wystąpił błąd numer 1439. Czy macie jakieś pomysły, a właściwie musicie je mieć bo zaraz nie wytrzymam;) Pomocy.

tylko z ipod 5 generacj 30g....pomocy

#25 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów

Napisano 08 marca 2010 - 13:30

Jeszcze spróbuj go w DiskMode wprowadzić i wtedy restore, bo ja widzę, to tylko po podłączeniu do iTunes starałaś się go przywrócić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych