Witam jako że na studiach mam do napisania projekt w C to pomyślałem, że użyję biblioteki allegro. Jest ona prosta w użyciu i dlatego się na nią zdecydowałem. Wiem również że programy w C na maku mogą być tylko konsolowe.
I tu się nasuwają się moje pytania: Czy mogę użyć tej biblioteki do stworzenia aplikacji? Jeżeli tak to jak ją zaimplementować/zainstalować do xCode?
Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.

Biblioteka allegro i xCode
Rozpoczęty przez
evo_23
, 07 mar 2010 10:58
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 marca 2010 - 10:58
Napisano 13 marca 2010 - 13:14
Skoro nikt nie zna rozwiązania to trudno... zmieniłem bibliotekę na SDL i jestem zadowolony
Napisano 16 marca 2010 - 11:00
Zeby uzyc biblioteki wystarczy chyba po prostu wrzucic ja do katalogu projektu i zaimportowac plik naglowkowy w kodzie.
A programy w C nie musza byc tylko konsolowe - jako ze OBJ-C jest nadzbiorem jezyka C ot kazdy kod napisany w C jest poprawnym kodem OBJ-C

Napisano 16 marca 2010 - 12:37
sdl jest zdecydowanie bardziej na czasie. dobrze zrobiles.
Napisano 18 marca 2010 - 16:57
Zeby uzyc biblioteki wystarczy chyba po prostu wrzucic ja do katalogu projektu i zaimportowac plik naglowkowy w kodzie.
Nie wiem już nie sprawdzę. Co do instalacji SDL to ściąga się 2 pliki dmg i z nich instaluje zawartość i po sprawie.
Szczerze polecam SDL jest łatwy i przyjemny i co najważniejsze dostępny chyba na wszystkie możliwe platformy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych