Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Biblioteka allegro i xCode

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 evo_23

evo_23
  • 217 postów
  • SkądBytom

Napisano 07 marca 2010 - 10:58

Witam jako że na studiach mam do napisania projekt w C to pomyślałem, że użyję biblioteki allegro. Jest ona prosta w użyciu i dlatego się na nią zdecydowałem. Wiem również że programy w C na maku mogą być tylko konsolowe. I tu się nasuwają się moje pytania: Czy mogę użyć tej biblioteki do stworzenia aplikacji? Jeżeli tak to jak ją zaimplementować/zainstalować do xCode? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.

#2 evo_23

evo_23
  • 217 postów
  • SkądBytom

Napisano 13 marca 2010 - 13:14

Skoro nikt nie zna rozwiązania to trudno... zmieniłem bibliotekę na SDL i jestem zadowolony

#3 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 16 marca 2010 - 11:00

Zeby uzyc biblioteki wystarczy chyba po prostu wrzucic ja do katalogu projektu i zaimportowac plik naglowkowy w kodzie. A programy w C nie musza byc tylko konsolowe - jako ze OBJ-C jest nadzbiorem jezyka C ot kazdy kod napisany w C jest poprawnym kodem OBJ-C ;)

#4 quaint

quaint
  • 250 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 16 marca 2010 - 12:37

sdl jest zdecydowanie bardziej na czasie. dobrze zrobiles.

#5 evo_23

evo_23
  • 217 postów
  • SkądBytom

Napisano 18 marca 2010 - 16:57

Zeby uzyc biblioteki wystarczy chyba po prostu wrzucic ja do katalogu projektu i zaimportowac plik naglowkowy w kodzie.

Nie wiem już nie sprawdzę. Co do instalacji SDL to ściąga się 2 pliki dmg i z nich instaluje zawartość i po sprawie.

Szczerze polecam SDL jest łatwy i przyjemny i co najważniejsze dostępny chyba na wszystkie możliwe platformy :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych