Drodzy koledzy i koleżanki, mam problem,
(Jeśli wątek już był, będę wdzięczny za przekierowanie)
Jakiś czas temu pobrałem triala Ps4, czas minął trial się skończył. Teraz kupiłem na giełdzie cały pakiet CS4, ale żeby go zainstalować trzeba użyć triala i dopiero wklepać klucz. Problem w tym że Mac chyba widzi że był już trial i teraz instaluje mi wszystkie składniki oprócz Ps. Nie wiem jak się z tym uporać, czy ktoś zna podobny przypadek? są jakieś programy do czyszczenia rejestru?

Jak wyczyścić rejestr po trialu?
Rozpoczęty przez
clarkkent
, 06 mar 2010 13:35
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 marca 2010 - 13:35
Napisano 06 marca 2010 - 13:38
Na Macu póki co nie ma czegoś takiego jak rejestr a-la łindołs.
Odinstaluj na razie z dysku cały CS4 jaki Masz, potem przeszukaj katalog Biblioteki > Preferencje pod kątem pozostałości po trialu (to będą pliki z "com.adobe.nazwaprogramu" w nazwie) skasuj odpowiednie i zainstaluj CS4 na nowo. Jak problem wystąpi jeszcze raz - tzn. że jeszcze coś gdzieś zostało.
P.S. Katalogi użytkownika są zawsze w: Teczka z Domkiem > Biblioteki > Preferencje
Katalogi systemowe są zawsze w Macintosh HD > Biblioteki > Preferencje
Przeszukaj obydwie podane lokalizacje.
Odinstaluj na razie z dysku cały CS4 jaki Masz, potem przeszukaj katalog Biblioteki > Preferencje pod kątem pozostałości po trialu (to będą pliki z "com.adobe.nazwaprogramu" w nazwie) skasuj odpowiednie i zainstaluj CS4 na nowo. Jak problem wystąpi jeszcze raz - tzn. że jeszcze coś gdzieś zostało.
P.S. Katalogi użytkownika są zawsze w: Teczka z Domkiem > Biblioteki > Preferencje
Katalogi systemowe są zawsze w Macintosh HD > Biblioteki > Preferencje
Przeszukaj obydwie podane lokalizacje.
Napisano 06 marca 2010 - 13:45
Wybaczcie nieprzygotowanie
w tym systemie jestem trochę świerzak
@ROBERTO - przeleciałem clean scriptem - to wystarczy? zainstaluje mi teraz?

Napisano 06 marca 2010 - 13:58
nie wiem
spróbuj
Napisano 06 marca 2010 - 14:18
ok, dzienx

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych