Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mac OS X na SONY VAIO :P

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 slowakpol

slowakpol
  • 49 postów

Napisano 05 marca 2010 - 10:10

Witam! Jako, że mój Mac Book został zalany i nie działa przymierzam się do zakupu nowego laptopa, czy jeżeli zakupię komputer SONY VAIO, to będzie możliwość zainstalowania na nim MAC OS X. Pomijam kwestie prawne i licencyjne, bo wiem, ze nie jest to legalne... Następne pytanie, to jeżeli uda się zainstalować ten system, to czy będę mógł skorzystać z Boot Camp ewentualnie z Parallels w celu zainstalowania Windows 7. Tak wiem, gdzie jest sens, gdzie logika, jednak zdecydowanie lepiej mi się pracuje na MAC OSX, ale będę potrzebował Windowsa do pracy... Pozdrawiam,

#2 damjanek

damjanek
  • 196 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 05 marca 2010 - 10:37

Windows 7 zainstaluj sobie na boku natywnie. Tu nie masz EFI tak więc nie używa się do tego celu Bootcampa. Parallels też ruszy bez większego problemu. Pozdrawiam, Damian

#3 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 05 marca 2010 - 10:50

Przy zakupie takiego laptopa "zgodnego z OSX" musisz pamiętać, że Apple robi komputery ze starych komponentów. Obecne na naszym rynku PC są na nowych komponentach do których Apple nie robi sterowników. Ale świat OSX86 wyprzedza działania tej firmy i sporo już można znaleźć w sieci.

#4 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 05 marca 2010 - 10:59

Iro tu masz rację, na moim stacjonarnym PC mogę narazie zapomnieć, powód: radeon 5xxx

#5 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 05 marca 2010 - 14:28

Witam!

Jako, że mój Mac Book został zalany i nie działa przymierzam się do zakupu nowego laptopa, czy jeżeli zakupię komputer SONY VAIO, to będzie możliwość zainstalowania na nim MAC OS X. Pomijam kwestie prawne i licencyjne, bo wiem, ze nie jest to legalne...

Pomijasz też regulamin forum, w którym jest jasno napisane, że nie rozmawiamy tu o hakintoszach. Są od tego inne fora - zadasz pytanie w google to z pewnością znajdziesz.

Następne pytanie, to jeżeli uda się zainstalować ten system, to czy będę mógł skorzystać z Boot Camp ewentualnie z Parallels w celu zainstalowania Windows 7. Tak wiem, gdzie jest sens, gdzie logika, jednak zdecydowanie lepiej mi się pracuje na MAC OSX, ale będę potrzebował Windowsa do pracy...

Patrz wyżej.

#6 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 05 marca 2010 - 14:34

Przypominam regulamin MyApple, przypominam też, że zasadą jest u nas brak dyskusji na temat problemów związanych z hackintoshami. Zapraszam na Google i na inne fora poświęcone tej tematyce. Temat zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych