Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G - 3.1.3] nakładki na SIM - turbo x-sim

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 zuezuo

zuezuo
  • 7 postów

Napisano 04 marca 2010 - 21:18

Witam, Mam iPhone 3G niestety zaktualizowanego do 3.1.3 i baseband 05.12.01. Telefon ma simlock na o2 UK więc mam problem. Oczywiście przeczytałem forum, więc poradziłem sobie z JB (redsn0wem) i przynajmniej jako zabawkę z wifi mogę telefonu używać. Doczytałem też na blogu iphone dev-team i w milionie wątków tutaj na forum, że nie ma jeszcze metody zdjęcia simlocka z 3.1.3 / 05.12.01. Zastanawia mnie tylko jedno. Dlaczego nikt tutaj na forum nawet nie wspomina o turbo x-sim i innych tego typu wynalazkach do ominięcia blokady sim? Najnowsze wątki, które znalazłem o x-sim dotyczyły iPhone OS 2.2.1. Na 3.1.3 to już nie działa? Jutro zamierzam się przejść po serwisach na mieście i popróbować z x-simem czy to zadziała, ale może ktoś ma już w tym względzie jakieś doświadczenia?

#2 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 04 marca 2010 - 22:02

Skoro nikt nie pisze to prawdopodobnie takie podkładki nie działają. Natomiast jeżeli telefon jest z O2 UK to możesz zdjąć simlocka. Jest kilka tematów o tym na forum.

#3 zuezuo

zuezuo
  • 7 postów

Napisano 04 marca 2010 - 22:33

Natomiast jeżeli telefon jest z O2 UK to możesz zdjąć simlocka. Jest kilka tematów o tym na forum.

Hmm, faktycznie gdzieś się natknąłem na taką informację na forum. Zaraz zgłębię temat, bo z tego co widzę szperając po sieci, to marna jest szansa, żeby jakiś x-sim zadziałał z bb 5.12.1

---- Dodano 04-03-2010 o godzinie 23:46 ----
Ok już wszystko wiem i karta o2 z UK jutro do mnie leci.

Przy okazji doszedłem do tego, że nie trzeba mieć żadnego proxy z UK żeby wypełnić ten formularz na stronie o2. Oni odrzucają wejścia z PL na ten adres, który wszyscy podają, czyli [url=http://shop.o2.co.uk/update/unlockmyiphone.html]Unlock my iPhone - iPhone[/url]

Za to na sam formularz, który ostatecznie trzeba wypełnić można już wchodzić z PL bez problemu: [url]https://www.o2.co.uk/apps/help/help?qid=1&q1=2&route=unlocking&case=Handset%20Unlocking%20Form[/url]

#4 zuezuo

zuezuo
  • 7 postów

Napisano 09 marca 2010 - 12:52

Karta przyszła, jest aktywna i działa roaming (sprawdzałem w innym telefonie). Niestety iphone się z niej nie aktywuje. Z tego co wyczytałem na stronie o2 UK, aktywacja jest możliwa tylko w wielkiej brytanii. Spróbuję jeszcze przez VPN w UK, ale mam wątpliwości czy to pomoże. Nie widzę opcji zmiany tematu wątku. Czy jakiś moderator może zaktualizować ten temat? To już bardziej jest wątek o simlocku w o2 UK niż o turbo x-simach.

#5 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 marca 2010 - 15:49

moze przez proxy sprobuj

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych