Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Literak - program dla miłośników Scrabble

• This topic is locked This topic is locked
14 replies to this topic

#1 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 03 March 2010 - 20:37

[newshuge]http://farm3.static.flickr.com/2785/4403828957_18c09b8196_o.png[/newshuge]
Do App Store trafiła właśnie polska aplikacja Literak. Jej zadaniem jest sprawdzanie czy podane przez nas słowo jest dopuszczalne w wszelkiego rodzaju grach słownych, np. w Scrabble.

Aplikacja posiada wbudowany słownik polskich wyrazów, bazujący na słowniku SJP.pl. Całość pracuje offline, tak więc Literak nie musi łączyć się z internetem w celu sprawdzenia słów. Dodatkowym atutem aplikacji jest zliczanie wartości ułożonych przez nas wyrazów. Każda z liter opisana jest wartością punktową (punktacja wzorowana jest na Scrabble).

Po ułożeniu słowa i sprawdzeniu czy jest ono dopuszczalne w grach słownych, użytkownik ma możliwość dołożenia bonusów do konkretnych liter. Ponadto jeśli wykorzystane przez gracza słowo zawiera tzw. Blank (pustą literę), to program może pomijać to w podliczaniu punktów.

Wersja demonstracyjna aplikacji umożliwia sprawdzenie słów o długości maksymalnie 3 znaków, ograniczenie to jest zdjęte w wersji pełnej.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Aplikacja w AppStore: Literak for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
Darmowa wersja Lite: Literak Lite for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
Strona autora aplikacji: danielski page - iPhone development

[newsindexhuge]http://farm5.static.flickr.com/4029/4403828865_58c6699126_o.png[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://farm3.static.flickr.com/2497/4403828991_f08bbb3b4c_o.png[/newsindexsmall]

#2 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2090 posts
  • SkądŚląskie/USA

Posted 03 March 2010 - 21:12

Przydatne ;) Brawa dla autora za pomysłowość - czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Ale czy na pewno odpowiednio 'duży' news żeby trafił na główną stronę..? Według mnie taki informacje najlepiej nadają się na podstronę iPhone. //Pozdrawiam

#3 EKCI

EKCI
  • 655 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 March 2010 - 21:20

Skończyło się*bieganie do laptopa i wchodzenie na SJP.pl :D

#4 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 03 March 2010 - 21:21

A już myślałem, że to Literaki na iPhona ;/

#5 kisio

kisio
  • 414 posts
  • SkądBartoszyce

Posted 03 March 2010 - 21:53

A już myślałem, że to Literaki na iPhona ;/

Chwytliwy tytuł i demotywacja po zaglebieniu sie w temat. Mam to samo.

#6 soo

soo
  • 159 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 March 2010 - 22:32

jestem uzależniony od literaków. gdyby w pełni oddali klimat tej gry na iPhone to bym brał, a tak....podziękuję :)

#7 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 03 March 2010 - 23:26

Przydatne ;) Brawa dla autora za pomysłowość - czegoś takiego jeszcze nie widziałem.
Ale czy na pewno odpowiednio 'duży' news żeby trafił na główną stronę..? Według mnie taki informacje najlepiej nadają się na podstronę iPhone.
//Pozdrawiam

Dział się zgadza - iPhone News.

#8 nixon123

nixon123
  • 486 posts
  • SkądGliwice

Posted 04 March 2010 - 00:42

Dział się zgadza - iPhone News.

a jednak mamy to na stronie głównej. :<

#9 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 04 March 2010 - 00:50

http://www.myapple.p...ej-portalu.html

edit:
i tak w niedalekiej przyszłości czekają nas bardziej poważne zmiany organizacyjne...

#10 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 March 2010 - 18:47

Przez moment już myślałem że będę mógł zagrać w Scrabble w wersji polskiej. Niestety to tylko program liczący punkty i sprawdzający słowa :( Szkoda.

#11 SweepeRpl

SweepeRpl
  • 196 posts

Posted 04 March 2010 - 19:49

E, to jakies cheaty wedlug mnie.. :P Nie mozna grac w Scrabble ze slownikiem w reku albo czyms takim.. :P

#12 Krukct

Krukct
  • 936 posts

Posted 05 March 2010 - 19:19

Podobnie jak kilku poprzedników zawiodłem się myśląc, że to wreszcie polska wersja Skrabli na iPhone. :D Niestety pozostaje czekać na coś takiego. Swoją drogą autor takiej aplikacji mógłby na nie sporo zarobić. ;) Pozdrawiam

#13 BartGoc

BartGoc
  • 88 posts

Posted 05 March 2010 - 22:08

Do App Store trafiła właśnie polska aplikacja Literak. Jej zadaniem jest sprawdzanie czy podane przez nas słowo jest dopuszczalne w wszelkiego rodzaju grach słownych, np. w Scrabble.

Przecież na samym początku pisze o co chodzi w tej aplikacji. Nie rozumiem więc rozczarowania.

Na marginesie: grasz ze znajomymi w Scrabble? Zastanawiałeś się czy słowo ułożone przez rywala faktycznie istnieje? Dowiedz się o tym korzystając z pomocy, a z pomocą przychodzi .... (są rożne źródła, metody).

Tak czy inaczej poprzez tą aplikację wykażesz się wiedzą na temat technik jej pozyskiwania jak i samy sprzętem do tego służącym. Rywal jest bez szans :-P

#14 jurget

jurget
  • 72 posts

Posted 08 March 2010 - 08:02

super kolejny program dla oszustów Literakowych...

#15 Krukct

Krukct
  • 936 posts

Posted 08 March 2010 - 12:54

BartGoc, tytuł tematu brzmi dość niejednoznacznie, więc normalnym jest, że wielu osobom (w tym mnie) przyszła na myśl aplikacja służąca do grania w Scrabble. ;) jurget, nie jestem pewny (nie mam aktualnie iPhone, więc nie mogę sprawdzić), ale ta aplikacja nie służy do sprawdzania, jakie słowa możemy ułożyć z dostępnych literek, tylko sprawdzenia, czy słowo może być użyte (czy jest poprawne) i liczenia ile dostaniemy za nie punktów. :) A to chyba drobna różnica. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users