Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Shuffle i baterie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Eladril

Eladril
  • 14 postów

Napisano 20 grudnia 2006 - 13:45

Witam. Mam pewien problem z moim iPodem.. baterie najwyczajniej sie nie ładują. Wczoraj podłaczyłem go do docku - czekałem całą noc i dupa.. rano wyczytałem gdzieś, że lampka na iPodzie nie może mrugać - tak więc wszedłem do iTunes, zaczęła sie synchronizacja i [pomarańczowa] lampka przestała mrugac. Teraz pali sie cały czas.. ale ładowanie trwa już od 8:00, i nie chce sie naładowac :( Ba, nie moge go nawet włączyć, po wcisnięciu 'play' mruga pare razy i tyle. Pisałem już do support'u ale nie odpisuja.. nie wiem co robić, HELP! ps pisałem już to w innym wątku - ale czy może być to wina mojego portu USB 1.1?

#2 tskisiu

tskisiu
  • 1 255 postów
  • SkądEnschede (NL)

Napisano 20 grudnia 2006 - 17:29

Lampka przestanie mrugać jak odmontujesz iPoda w ITunes (tzn. będzię podłączony pod USB, ale nie będzie go w ITunes - moźna to zrobić albo przez taką ikonkę koło Ipoda w Itunes, albo w "zatrzymaj urządzenie USB"). Twój iPod jest już dawno naładowany. Poprostu go odłącz i baw się :-). I "nie pieść" się tak z tym Ipodem - naprawdę trudno coś zepsuć!

#3 Masterion

Masterion
  • 1 postów

Napisano 01 stycznia 2007 - 18:09

Mam pytanko, Kupiłem ostatnio shuffla 1GB drugiej generacji, tego małego :) Kiedy ładuje go w docku i wyłączam kompa z pozostawionym tam playerem. Baterie sie rozładowują. To jest normalne? Czy u mnie cos działa nie tak?

#4 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 01 stycznia 2007 - 19:08

Nienormalne. Skontaktuj się z SADem.

#5 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 01 stycznia 2007 - 19:15

A nie nacisnołeś play? możliwe że kiedy komputer jest wyłączony a jacek siedzi w shufelce może ona reagować tak jak na słuchawki nie jak na USB, kiedy klikniesz Play może poprostu gra?

#6 bOrO_33

bOrO_33
  • 3 postów

Napisano 25 września 2007 - 20:31

Podobny problem z ładowaniem iPoda

Witam wszystkich.
To moj pierwszy post na forum. Od trzech dni przegladam siec i czytam rozne fora i nigdzie nie znalazalem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie.
Mianowicie trzy dni temu kupilem sobie iPoda shuffle (II generacji). Problem z nowym sprzetem pojawil sie bardzo szybko. Po podlaczeniu stacji dokujacej do kompa i wlozeniu iPoda w stacje, bateria nie laduje sie. Komputer widzi mojego iPoda jako pamiec flash [miga pomaranczowa dioda]. Ale nie laduje baterii [przeczytalem ze w trybie ladowania dioda swieci ciaglym swiatlem pomaranczowym]. Pomyslalem ze moge wgrac program iTunes i moze to rozwiaze moje problemy. Mylilem sie. Nadal nie moge naladowac mojego brand new iPoda.
Jak sie domyslacie jestem zalamany. Czytalem ze trzeba miec USB port high power [smieszne, bo prawie kazdy PCet taki ma->upewnilem sie w salonie z komputerami ze moje porty spelniaja te wymagania], system operacyjny dokladnie taki jak zalecaja. Poprostu probowalem juz wielu opcji i nic nie moge poradzic.
Aha, dodam moze ze sprzet kupilem w Holandii [bylem tam przez tydzien u dziewczyny], wiec nie moge go poporstu tam zawiezc i powiedziec zeby cos z nim zrobili.

Prosze o pomoc, w zasadzie to chyba klekam na kolana... Tak bardzo sie cieszylem ze go zaqpilem a nie moge nic z nim zrobic :( Moze mnie ktos poratowac?!
Moj mail to borshoot@poczta.onet.pl tam tez mozna wysylac sugestie.
Dziekuje wszystkim za cieprliwosc i uwage. Mam nadzieje ze ktos mial podobny problem i bedzie mogl mi sluzyc pomoca.
Pozdrawiam

#7 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 25 września 2007 - 21:16

a iTunes ci go wykrywa?

#8 bOrO_33

bOrO_33
  • 3 postów

Napisano 26 września 2007 - 17:53

iTunes wykrywa mojego iPoda. Tylko ze przy probie synchronizacji pojawil sie blad. Komunikat ze nie moze znalezc wymaganego dysku [?!]. Dzisiaj poszedlem do kolegi i podlaczylismy do lapciaka i tam zainsalowalem najnowszego iTune'sa i tam udala sie synchronizacja. Tyle ze tam tez nie chcial sie ladowac. Ale jak zgralem muzyke to okazalo sie ze moge go wlaczyc i odtwarzac zapisane utwory. Wiec teraz probuje go rozladowac i wtedy zobacze czy bede mogl naladowac iPoda przez USB. Czytalem ze baterie fabrycznie sa naladowane tylko w kilkunastu procentach zeby mozna bylo sprawdzic pdst. funkcje. To wielu probach ladowania wyszedlem z zalozenia ze moja moze byc tez troche naladowana [co nie rozwiazuje problemu ze nie chce sie ladowac przez USB] i mam ja wlaczona od kilku 4,5 h i nonstop gra. Wiec poczekam az sie rozladuje i wtedy sprobuje przez USB. Jezeli nie to nie przyniesie efektow to chyba bede reklamowal. Bo co mam innego zrobic?! Ma ktos moze jakis pomysl ?!

#9 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 26 września 2007 - 21:51

a probowales restore robic? :>

#10 bOrO_33

bOrO_33
  • 3 postów

Napisano 26 września 2007 - 22:03

Restore [odtworz], of course ze probowaLem. No i iTunes nadal go widzi, zgrywa muzyke ale pod Winda nie przechodzi w tryb ladowania. Dam mu o.s.t. szanse..rozladuje go az sie wylaczy i wtedy sprobuje naladowac. P.S. Czy to prawda, ze jak rozladuje go do 0% to spod USB moze sie nie podniesc?! Gdzies czytalem, ze lepiej nie rozladowywac do samego konca baterii, bo pozniej moze sie pojawic problem z USB [ze wlasnie od 0 nie wystartuje]. Ture or False?!

#11 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 września 2007 - 23:15

a moze laduje sie tylko na ladowarkach jedynej slusznej firmy? ;)

#12 Uzi

Uzi
  • 2 postów

Napisano 10 kwietnia 2008 - 15:35

Mam pytanie jak moge naładowac ipoda shuffle (tego starszego nie klipsa )nie mam noc oprócz ipoda suchawek smyczt i zabezpieczenia na usb .Dostałem od kuzynki był nie sprawny juz go zrobiłem odczytuje go komp jako IPOD che go naładować podłanczam na noc do portu Usb rano chce właczyc jak wcisne plaj świeci się zielona lampka ja drógi ras nacisne to mryga na przemian zielona i pomaraczowa co mam zrobic prosze o pomoc

#13 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 10 kwietnia 2008 - 15:48

Miganie zielonej na przemian z pomarańczową z przodu odtwarzacza oznacza, że nie masz na iPodzie żadnej muzyki. Stan baterii pokazuje lampka z tyłu (musisz nacisnąć przycisk, aby się zaświeciła). Muzykę wgrywasz przez iTunes. Temat "iPod - pierwsze kroki".

#14 Uzi

Uzi
  • 2 postów

Napisano 10 kwietnia 2008 - 21:56

dzieki juz dotego doszłem

---- Dodano 10-04-2008 o godzinie 22:57 ----
a ijeszcze jedno pytanie czy ładowarką od mp4 naładuje ipada ??

#15 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 11 kwietnia 2008 - 20:17

Doszedłem

Edit

W razie czego proszę tego z niczym nie kojarzyć, ja poprawiałem przedmówcę. Jakkolwiek by to śmiesznie nie brzmiało :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych