Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G/3GS] Zdjęcie SIM-lock'a w salonie ORANGE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#76 Eni

Eni
  • 43 postów

Napisano 10 maja 2010 - 14:51

Dzięki, ale chodzi mi o to, że nie chcę tych dwóch dni być odcięty od świata jak zrobię restore teraz. Pytanie czy simlock się zdejmie gdy jest JB blackra1nem.

#77 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 10 maja 2010 - 15:18

Teraz masz ominięty simlock prawdopodobnie przez Blacksnow. To nie ma co się zdejmowac. Jak dostaniesz potwierdzenie z Orange to musisz zrobic restore lub odinstalowac Blacksnow.

#78 Krzysiu

Krzysiu
  • 52 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 23 maja 2010 - 09:32

to ja mam takie pytanie :) Mam zamiar kupic iP 3G na allegro. Telefonik kupiony w Orange pół roku temu z tym że sprzedający ma do niego fakturę ale zbiorczą i jest tam wypisane kilka innych pozycji podejrzewam że też jakieś modele telefonów czy z taka fakturą będe mógł też sciągnąć sima za 77zl ? Czy może być kopia faktury ? ;]

#79 spiderwd

spiderwd
  • 2 postów

Napisano 24 maja 2010 - 21:27

ile czekaliscie maksymalnie na zdjecie blokady simlock? ile czekaliscie maksymalnie na zdjecie blokady simlock? bo ja juz czekam 6 dni... i powoli zaczyna mnie .... trafiac

#80 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2010 - 23:28

Mam takie pytanie, moze ktos juz mial taka sytuacje. iPhone 3GS kupiony w komisie, nowy zafoliowany, simlock z Orange. Po zakupie otrzymałem ten papierek z orange z nazwa aparatu, numerem IMEI i numerem ID z data zakupu oraz Dowod Sprzedazy (druczek) na kwote XXXX zl z komisu. Czy z takimi dokumentami zdejma simlocka z mojego 3GS'a ? Moze ktos juz przerabial taka sytuacje i moglby cos powiedziec. EDIT: Jak sie dzisiaj okazalo - zdejmuja bez mrugnięcia okiem - Kraków, salon na Piłsudskiego.

#81 jedrulam

jedrulam
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 czerwca 2010 - 22:07

ja tez kupiłem ip w komisie... genialny biznes na tym robia ludzie kupują ip w abonamencie za 1zł karte wkładają do jakiejs starej motorolii a iphona sprzedają za 1500zł...:) też sie zastanawiam czy mi zdejmą za 77zł czy musze dodac 100 i zdjac przez simlock.pl...

#82 danko114

danko114
  • 26 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 21:38

Na Piłsudskiego w Krakowie sprawnie i bez problemów ściągnęli z 3G w 4dni.

#83 e30

e30
  • 31 postów
  • SkądLublin

Napisano 19 czerwca 2010 - 11:30

W Lublinie w oficjalnym salonie ORANGE bez problemów ściągnęli za 77zł (potrzebna tylko xero faktury) Pani była tak miła, że poprosiła o numer i napisała smsa, w którym oznajmiła, że simlock ściągnięty i dołączyła do tego cała instrukcję co zrobić :) Ważne żeby był to oficjalny salon a nie partnerski czy TP.

#84 woocash

woocash
  • 1 630 postów

Napisano 02 lipca 2010 - 12:18

Wczoraj kupiłem tu na forum iPhone'a 3GS. Właśnie wróciłem z salonu na pl. Konstytucji w Warszawie. Salon jak zwykle gorszy niż Poczta-Polska - 45 minut czekania. Po wejściu poprosiłem o numerek do osoby która mi simlocka zdejmie dyskusja następująca: - Dzień dobry, chciałbym zdjąć simlocka z mojego iPhone'a - Fakturka zakupu jest? - Jest - Gwarancja jest? - Nie ma, wystarczy faktura - Niestety, musi być gwarancja - Ale naprawdę wystarczy faktura, poproszę numerek - Ehhh no dobrze, ale bez gwarancji się panu nie uda. Proszę, to numerek - Dziękuję. Po odczekaniu w kolejce udałem się do konsultantki która była zaskoczona tym, że na dowodzie mam inne dane, na fakturze inne. Żeby było śmieszniej, kiedyś byłem klientem orange, więc gdy pani wstukała dane z dowodu, pojawił sie mój numer z napisem, że został dezaktywowany (przeniesiony do innej sieci). Pani poprosiła więc o umowę kupna-sprzedaży, czy aby napewno telefon mam legalnie. Odparłem, że takowej nie posiadam, na co ona tylko "aha", i przemilczała sprawę :) Tak czy siak po 20 minutach przy biurku udało mi się złożyć zlecenie zdjęcia simlocka. Zobaczymy ile to potrwa, mam nadzieję, że szybciej niż te 18 dni wspominane na forum :)

#85 woocash

woocash
  • 1 630 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 09:20

Simlock został właśnie zdjęty - nie wyrobili się ani w 24h cytowanych przez BOK ani w 48h cytowanych przez panią, która zlecenie przyjmowała. Zajęło im to prawie równo 70 godzin, ale się udało.

#86 remkey

remkey
  • 24 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 10:10

Bo to zapewne jest 24 godziny jak się składa zamówienie do zrealizowania w tygodniu ROBOCZYM ;-)

#87 woocash

woocash
  • 1 630 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 21:27

Cóż, nikt mi nie powiedział o tygodniu roboczym, za to ja powiedziałem sobie, że jak dziś nie zdejmą, to nie odpuszczę i złożę reklamację. Natomiast Pani z salonu była tak miła, że zadzwoniła z własnej woli poinformować mnie o tym, więc humor mi się poprawił na tyle, że uważam że taka obsuwa jest jednak wybaczona :)

#88 mikemayday

mikemayday
  • 3 postów

Napisano 13 lipca 2010 - 21:58

Ja niestety czekam już tydzień... przejść się znowu do salonu czy to nic nie da?

#89 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 22 lipca 2010 - 13:25

Ja dziś byłem w salonie Orange i co dziwne chcieli aby zostawić im telefon na dwa dni i Oni sami mi podepną pod iTunes. Paranoja,jaką mam pewność że nie wgrają mi nowszego soft(obecnie mam 3.1.2) na którym nie będe mógł zrobić JB... Może na forum jest ktoś uprzejmy komu mógłbym zaufać i za opłatą zdjął by mi simlocka w salonie?

#90 njkola

njkola
  • 32 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipca 2010 - 13:50

Dwa dni temu byłem w salonie Orange przy pl. Konstytucji Warszawa. Miałem ze sobą tylko paragon oraz numer imei tel. na kartce. Odczekałem swoje w kolejce, miły Pan przyjął zlecenie na zdjęcie blokady simlock, zapłaciłem 77zł i od wczoraj cieszę się "wolnym" telefonem. Nawet do mnie zadzwonili żeby uprzejmie poinformować, że simlock jest zdjęty. Także polecam salon przy pl. Konstytucji, nie robią problemów. Dodam, że telefon kupiony na Allegro i do tego bez umowy/aktywacji co wg regulaminu nie podlega promocji "zdejmij simlock za 77zł".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych