Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G/3GS] Zdjęcie SIM-lock'a w salonie ORANGE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#51 maj44

maj44
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwietnia 2010 - 12:17

A ja mając simlock Orange skorzystałem z simlock.pl i po ok. 40 godz. byłem bez blokady. Polecam.

#52 tomoman

tomoman
  • 74 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 19:55

Mi dzisiaj zaczął działać - po 5 dniach.

#53 ToxicWave

ToxicWave
  • 50 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 20 kwietnia 2010 - 08:50

Ja byłem w salonie w Gdańsku we wtorek, dałem fakture i kwit z numerem IMEI. Telefonu wcale nie musiałem wyciągać. Wbili to wszystko do kompa, poszedłem do góry zapłaciłem 76.98 groszy i do dziś czekam ... Codziennie dostaję SMS, ze moja operacja jest w toku i w każdym momencie dostane dalsze wskazówki telefonicznie ... ;/

Do dziś czekam, dzwonię do salonu i nadal nie mają mojej aktulizacji ... już mnie to powoli drażni ;/

#54 mastisz

mastisz
  • 72 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 17:37

do tych którzy czekają: a czy w salonie mówili Wam ile to zajmie? Ja załatwiałem to ok. godziny 13 i powiedziano mi że do następnego dnia do 13 simlock powinien być już ściągnięty i rzeczywiście tak było :) W razie czego polecam w Bydgoszczy Salon na Gdańskiej 54.

#55 ToxicWave

ToxicWave
  • 50 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 21 kwietnia 2010 - 14:27

Już wszystko gra ... wczoraj o 18:00 już mam zaktualizowanego iphone i cieszę się "wolnością" :D

#56 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 16:01

nie widzialem wczesniej napomnianego tego salonu, ale czy w salone orange na pl. konstytucji 6 00-550 warszawa robia jakies problemy podczas zdejmowania simlocka ? i czy musi byc osoba, ktora kupila iphone'a (w tym wypadku moj tata)? bo niestety nie bedzie to mozliwe :( moze ma napisac jakies "zezwolenie" wraz z podpisem i czyms jeszcze ?

#57 ojejku

ojejku
  • 2 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 16:28

Osobiście zamierzam skończyć przygodę ze zdejmowaniem simlock'a. W Gdańsku, za pierwszym razem usłyszałem iż wystarczy faktura oraz oświadczenie właściciela, w którym zawarta jest zgoda na zdjęcie simlock'a (telefon mam od wujka). Następnym razem już z dokumentami usłyszałem iż na fakturze nie ma numeru IMEI, więc dzisiaj zdobyłem od sprzedawcy skan aneksu do umowy, gdzie znajduje się numer IMEI (sprzedawca powiedział, że jego kumpel z Łodzi zdjął simlocka bez problem z fakturą bez IMEI oraz stwierdził iż czepiają się po prostu). Dzisiaj natomiast usłyszałem, że potrzebuję jedynie faktury i karty gwarancyjnej... Wtf? Nikt nic nie wspominał już o oświadczeniu. Zupełna porażka. Opowiedziałem ile wersji słyszałem, dodałem, że mam tylko aneks do umowy (nie wiem czy pełni funkcję karty gwarancyjnej), po czym usłyszałem coś zupełnie nowego. Mam zostawić telefon, bo blablabla, chociaż z tego co wszyscy piszą nikt nie musiał tego robić, o czym wspomniałem, ale ostało to skomentowane jedynie tak: "Zdarzyły się ostatnio pewne historie." Rany... p.s. pierwszy post, więc Dzień Dobry. Zapłaciłem, nie zostawiłem telefonu, rozmawiałem z inną osobą, w Orange chyba wszystko zależy od losu...

#58 Voytec

Voytec
  • 173 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:05

Witam, Chciałbym zakończyć tą katorgę z simlockiem w Orange i w końcu go zdjąć. Problem polega na tym, że kupowałem telefon nowy ale przez Allegro. Nie mam żadnej faktury ani dowodu zakupu. Co mam w takim przypadku zrobić. Jest możliwość zdjęcia simlocka?

#59 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 22 kwietnia 2010 - 19:38

Dziś spędziłem połowe dnia na znalezieniu najlepszego rozwiązania zdjęcia simlocka z mojego iphona 3G 8 GB Black :D Z uwagi na to że mam Bootloader 5.9 nie mam innego wyjścia.

Dzwoniłem po wielu salonach dowidziałem się że punkty są w Warszawie, Gdańsku, Wrocławiu, Łodzi i w Poznainu. Ja osobiście Wybieram się z tą sprawą do Poznania bo mam najbliżej ( 100 KM ) xD

Z tego co wiem jeśli iP był kupiony na ciebie to nawet nie mając faktury po sprawdzeniu danych zdejmą ci Locka.

1. Salon w Poznianu

Roosevelta 18, Poznań
telefon: 061 845 45 45
faks: 061 845 45 46 pn-pt: 09:00-20:00
sb: 09:00-15:00

2. Salon w Poznaniu

Wierzbięcice 9, Poznań
telefon: 061 835 88 88
faks: 061 835 88 80 pn-pt: 09:00-20:00
sb: 09:00-15:00

Chcecie wiedzieć dlaczego na firme kosztuje tak sporo ? Pytałem sięi odpowiedzieli że gdy Ktoś kupił iPhona na Firme z Abonamentem i zapłacił za niego np 1 zł musi najpierw ,, spłacić " dług. Czyli do końca umowy. później gdy iphone juz nie podlega umowie można wszystko załatwić mając w portfelu 77 zł.

Jeśli ktoś kupił iPhona bez papierów wymaganych i nie zna danych najprawdopodobniej jedyne wyjście to simlock.pl ... koszt : 170 zł - Nie wiem czy to pewne ale sądząc po komentarzach bez kłopotów :D

Jak coś więcej będe wiedział napisze. Najprawdopodobniej jutro się wybieram do Poznania :D

Aha jeśli mam iPka po JB to bedą sprawdzać co ja tam mam itp ... Jakieś Kary coś ? ...

Życzcie mi Szerokości

#60 maj44

maj44
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2010 - 08:11

Witam,

Chciałbym zakończyć tą katorgę z simlockiem w Orange i w końcu go zdjąć. Problem polega na tym, że kupowałem telefon nowy ale przez Allegro. Nie mam żadnej faktury ani dowodu zakupu. Co mam w takim przypadku zrobić. Jest możliwość zdjęcia simlocka?

Jeżeli jest to na 100% simlock Orange to tylko simlock.pl
Polecam bo sam z tej strony skorzystałem i nie było żadnego problemu.
Przysłali mi maila z informacją o tym, że simlock jest już zdjęty, podłączyłem iPhone do iTunesa i bez wyświetlania żadnych informacji miałem zdjętą blokadę. Nie miałem pewności czy zadziałało bo instrukcja mówi o tym, że iTunes wyświetla info o zdjęciu blokady a u mnie nic takiego nie wyskoczyło - chyba dlatego, że go wcześniej aktywowałem z kartą Orange (i był po JB). Zmieniłem kartę i działa:)

#61 Voytec

Voytec
  • 173 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 09:19

ech, 170 zl to zbyt duza kwota, zeby placic za zdjecie simlocka. 77 to juz zdzierstwo skoro w Erze to nic nie kosztuje. trzeba bedzie wytrzymac, skoro w wakacje wymienie na nowego iPhone'a.

#62 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 kwietnia 2010 - 12:45

Ja mam pytanie: mam simlocka orange i iphone 3GS aktywowanego z karta Orange. Oprogramowanie 3.1.2 ze starym basebandem (04_cos). Czy musze robić restore, aby zdjąć simlocka w salonie?

#63 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 24 kwietnia 2010 - 13:49

Wszystko jedno jakie masz oprogramowanie. Najprawdopodobniej niezależnie od BB i BL i OS-a możesz załamać Locka w Salonie FIRMOWYM, powtarzam FIRMOWYM Orange ... :)

#64 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 kwietnia 2010 - 16:14

Wiem, wiem. Ja go nawet kupiłam w tym firmowym salonie, więc z tym problemów nie będzie.

#65 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 24 kwietnia 2010 - 17:01

duzo osob gada, ze w salonach orange robia problemy itd. a ja przyszedlem do wawy na pl. konstytucji 6, pokazalem fakturke (tel zakupiony na tate), zaplacilem, dostalem tel. kontaktowy i mila pani konsultant powiedziala mi, ze do wtorku zdejma blokade

#66 alik

alik
  • 26 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 kwietnia 2010 - 10:41

Moje 3 grosze w temacie - Salon Poznań, Roosevelta, Budynek Globis, SIMLock - zdjęty w sobotę, dziś podłaczony do iTunes z kartą PLUS GSM, komunikat simlock zdjęty, iphone 3G 3.1.3. 76,99 PLN. Był problem z brakiem oryginału FV zakupu, ale miły Pan z komisu Komset na Słowackiego 12, gdzie zakupiłem słuchawkę (polecam ;)) wykonał "magiczny" telefon i załatwił bezproblemowo.

#67 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 13:01

A ja miałęm ostsnio problem w orange bo kupiłe iphona z faktura na firme przez allegro. Zadzwoniłem do orange i powiedzieli ze nie ma problemu i ze koszt to 77zł. Poszedłęm do nich( Katowice ul. 3 maja) i poprosili o pana który widnieje na fakturze:/ ewentualnie upowaznienie notarialne:/ Może trafiłem na nie miłą panią:(

#68 ojejku

ojejku
  • 2 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 15:07

Mnie poproszono za pierwszym razem o oświadczenie dotyczące pozwolenia zdjęcia simlock'a od pierwszego właściciela razem z pieczątką firmy, ale później przy następnych podejściach podejściach nikt nawet o tym nie wspominał. Tak, to musiała być zła osoba ^^

#69 pilot-84

pilot-84
  • 9 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 kwietnia 2010 - 22:58

Witam, Dzisiaj zdejmowałem simlocka w salonie Orange w Łodzi, Piłsudskiego 3. iPhone kupiony na allegro. Od sprzedawcy dostalem tylko kopię umowy, bez faktury. Najpierw musieli wyrobić mi duplikat faktury sprzedaży - odbyło się bez problemu. Ale uwaga - iPhone musi być kupiony w salonie firmowym, a nie w salonie partnerskim, bo inaczej nie wystawią kopii faktury. Po wyrobieniu kopii faktury - wystawili paragon na 77zł. Zapłaciłem i zlecili zdjęcie simlocka. Podsumowując: - jak iPhone był kupiony w salonie firmowym, to można wyrobić duplikat dowodu sprzedaży - za specjalnie nie patrzyli na umowę, którą im pokazałem. Wystarczył im IMEI z pudełka iPhona - nie było problemem, że kupiłem iPhona od kogoś innego, dziewczyna nawet się zastanawiała czy fakturę 77zł ma wystawić na mnie, czy na "prawowitego" właściciela Pozdrawiam

#70 oozils

oozils
  • 120 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 kwietnia 2010 - 23:38

A jak wyglada simlock z firmowego telefonu? Dalej chora cena?;) Mam telefon z allegro, na fakturze jest pewna uczelnia, wiec to firma tak? ;D

#71 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 29 kwietnia 2010 - 00:29

77zł

#72 djksyy

djksyy
  • 272 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 29 kwietnia 2010 - 06:25

Nawet nie 77 tylko 75 zł:) Wczoraj dzwoniłem do salonu Orange w Częstochowie i (tym razem) bardzo miły Pan powiedział że nie ma problemów czy faktura jest na osobę prywatną czy na firmę opłata jest stała 75zł jedyne co potrzebujemy to IMEI i fakturę. Niestety ból jest taki że najbliższy salon gdzie zdejmują simlocka znajduję się w Katowicach :(

#73 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 kwietnia 2010 - 17:50

Mi na firmę nie zdejmą za 74 zł. Kupiłam go bez aktywacji i to jest ich wymówka.

#74 Eni

Eni
  • 43 postów

Napisano 10 maja 2010 - 14:15

Witam, Potwierdzam, iż da się bez problemu zdjąć locka w Orange. Dziś byłem w salonie Orange w Katowicach na 3-go Maja. Telefon zakupiony na allegro od prywatnego właściciela. Wystarczyła faktura (nawet nie było na niej numeru IMEI - pan sprawdził w systemie i wydrukował nową, na której widniał już IMEI) oraz mój dowód osobisty. Nie potrzebne było żadne upoważnienia ani nic innego. 77 zł. Mam czekać do 48 godzin. I teraz pytanie do Was: Czy zanim zdejmie mi locka w iTunes, zrobić restore? Telefon pada i muszę i tak zrobić restore, więc zamówiłęm zdjęcie simlocka, aby móc zrobić na 3.1.3. JB Spiritem. Mam teraz JB blackra1n z ominięciem locka - używam karty PLUS. Czy tak jak jest teraz ściągnie mi się simlock? Czy zrobić restore i zablokować chwilowo telefon?

#75 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 10 maja 2010 - 14:49

Lepiej zrobic restore do 3.1.3. A czy robic to teraz czy za parę dni, to już musisz sam zdecydowac.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych